Zsibogó

Jó Debreceniként elnevezve, ezen a felületen lehet -a leírt feltételek mellett- hangtechnikai holmikat eladásra, cserére hirdetni, keresni.

Kérek mindenkit, csak olyan terméket hirdessen vagy keressen aminek legalábbis köze van a hobbinkhoz (pro audio-t, számítástechnikát, telefont,  TV-t, benzines fűnyírót NEM!!)

142 thoughts on “Zsibogó

 1. !! Jelenleg (ismét! 🙂 ) ezeknek a dobozoknak a jócskán módosított példányait hallgatom (majd írok róluk az Audinarchia rovatban). Valószínűleg -sok-sok kacskaringó után- ők lesznek a befutók a saját, talán végleges rendszeremben.
  Nem áltatok senkit, anyag (~15 ezer) és munkaköltségek (kb. 20 óra) után a “végfelhasználói” áruk 100-120 ezer körül lenne, de a hangot ami jön belőlük ennek a duplájáért sem biztos hogy be lehet szerezni. A Kolibrinél bizonyosan -és jelentősen, minden téren- jobbak, valahol a Kougar és a Satori közé tenném őket megszólalásuk alapján.
  Ja, igen: aki kételkedik tudja hol ér el, jöjjön el, hallgassa meg őket… 😉

  https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Denon_SC_G101BK__Mission__minosegi_polchangfalpar___hangfal_par_127687448.htm

  1. Amúgy ez a hangdoboz egy igazi “internacionalista” termék…. Lengyel (Tonsil) hangszórók, Denon márkanévvel forgalmazva, Németországban összeszerelve (Magyarországon tuningolva…)
   Kell-e ennél több? 😉
   [ A mod-ot nem is említve: átépített Peiyng (kínai) magassugárzók, angol ClarityCap kondenzátorok, amerikai Ohmite ellnállások a váltóban, Audioquest kábelezés, stb.]

  2. en ma is hallgattam rajtuk – amik nalam lehetnek azok egy masik / elözö / kisebb “mod”-dal bírnak ? …nekem “így is elegendöen jók” 😉

   Kolibriknél nálam többet vannak bevetve, idöben hosszabban vannak a rendszerben …de azért újra elöveszem Kolibriket is nemsokára

   1. Igen, ez a pár egy kicsit “többet kapott”mind alkatrészminőségben, mind finomhangolásban mint az első, de jobb is lett annyival….
    Most lett kihozva belőle kb. az amire képes lehet. Ami bizony nem kevés….. 🙂
    Lehet megint egy kicsit (nagyon) öntelt vagyok, de egy kontrollált vakteszten bármelyik LS3/5 verzió simán elvérezne ezek ellenében. Minden téren, ebben is biztos vagyok.
    Mondottam; kétség esetén el lehet jönni megfülelni, lehet hozni bármilyen hasonló méretű versenytársat úgy 4-500 ezerig.
    Ez a szép ebben a hobbiban, hogy egy Jófogáson 20-ér’ keringő dobopárból ILYEN hangot lehet varázsolni (na jó tudom, nem árt hozzá némi fül, meg gyakorlat 🙁 )
    Az átalakítások listája elég hosszú lenne, de majd lehet leírom.
    Addig is, a váltó rajza, és a mérés 1 m-ről, 1/8 oktávos felbontással. Itt az impulzusátvitelt (is) érdemes megnézni, 0.3 (!!) mS (milliszekundum) után gyakorlatilag nincs számottevő rezonancia. Ezt igen kevés hangsugárzó tudja.
    100 és 400Hz között a padló és a falak reflexiói dominálnak, ez minden szobában más és más lesz.

    1. Sajnálom hogy mindig szegény LS 3/5-öst citálom hasonlítási alapnak. Nem állítottam soha hogy rossz hangsugárzó lenne, de tisztázzuk:
     – Tudomásul kéne venni hogy egy különleges eset, az audio mitológia része, ami köztudottan kevés reális, viszont annál több mítikus vonással bír.
     – 50 éve a kor technikai és tervezési szintjének megfelelő színvonalat képviselt, de lássuk be azok a megoldások (bextrén membrán, műanyag fólia dómsugárzó, agyonkomplikált hangváltó) mára kissé idejétmúltak lettek.
     – Nem tagadom tud valamit a középsávban amit máig is kevés típus tudott meghaladni (szégyen!), de a korlátai mind dinamikai mind frekvenciaátviteli, mind érzékenység/ erősítő terhelés /terhelhetőség terén erősen behatárolják a felhasználási területét.
     – Kevés hangszeres akusztikus zenén, énekhangon kisebb helyiségekben korlátozott hangerővel jó választás lehet(ne), ha a tisztelt audiofil közönség (jobb híján) nem emelte volna a szent tehén piedesztáljára az ehhez kötelezően kapcsolódó eldobott agyú árakkal egyetemben.
     – Egy szó mint száz, nagyon korrekt kis beszéd, énekhang és akusztikus hangszeres zenékre tervezett közeltéri monitor (merthogy ennek tervezték) lehet(ne) úgy 100-150 ezerig.
     Az hogy az elitista, farokméregető audio sznob -akinek természetesen bakancslistás tétel- hajlandó akár félmilliót is kicsengetni érte, szerintem már egy teljesen más értékrendbe helyezi, oda ahol a párhuzamos realitásban élő műgyűjtók és tehetős sznobok határozzák meg a dolgok árát, nem a valódi érték.
     Összegezve: ha nem lenne más lehetőségem csak ilyeneken zenét hallgatni, valószínűleg visszatérnék régi hobbimhoz a a makettezéshez (már amennyire a romló szemem engedi) és zenét nagyon keveset és csak bizonyos műfajokat hallgatnék.

   1. Üdv Dragonweed!
    Elnézést hogy, ide írok!
    Nem tudom hogyan kell felvenni a kapcsolatot veled?
    Kérhetnék valamilyen elérhetőséget?
    Eredetileg az avx-en kerestelek de nagy nehezen ide jutottam.
    Szeretnem felvenni a kapcsolatot veled!
    Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?