Zsibogó

Jó Debreceniként elnevezve, ezen a felületen lehet -a leírt feltételek mellett- hangtechnikai holmikat eladásra, cserére hirdetni, keresni.

Kérek mindenkit, csak olyan terméket hirdessen vagy keressen aminek legalábbis köze van a hobbinkhoz (pro audio-t, számítástechnikát, telefont,  TV-t, benzines fűnyírót NEM!!)

425 thoughts on “Zsibogó

 1. ismerős hangfalkábel kialakítás… 🙂
  ZS Acoustics Baritone

  „Non-bleached cotton is used for insulation, which has a dielectric constant of only 1.3.
  Let’s compare this with PVC insulation, which is most commonly used in cables, with a dielectric constant of 4, causing a greater impact on the signal in the conductor”

  „with cryogenic treatment”

  gyönyörű az árazása, a lap alján látható..
  1290 €/pár 1,2 m
  1890 €/pár 1,8 m
  2390 €/pár 2,4 m és így tovább…

  http://www.zs-acoustics.com/zs_acoustics_baritone_eng.html

  itt beszélgettek róla szlovákul, de felirattal:

  1. Afffrancba!! Ha ezt hamarabb tudom, az én OCR kábeleimet is ilyen többszázezres kategóriába áraztam volna *…. Főleg hogy ezek biztosan nem olyan minőségű (bár valószínűleg nagyobb keresztmetszetű) és korú rézből vannak . Ami amúgy nem biztos hogy túl szerencsés, mert ez egymáshoz közeli vezetés esetén nagyon magas kábelkapacitást eredményez, valamint a megnövelt felület kiváló antennaként szolgál mindenféle RF zavar begyűjtésére.
   (* Na nem, csak viccelek, mint ahogy szlovák barátaink is az árképzéssel, de hát tudjuk ugye: veréb + ló….r, és minél nagyobb a halandzsa tudományos felhangja annál valószínűbb hogy elit/hájgend körökben is gazdára talál…. Ja, meg hát a csinos Ali-s fadoboz is tol az áron rendesen. 😀 )

 2. Igen, a magas membránján valószínűleg egy humán ujj, a mély-középén meg az idő és a nem megfelelő anyaghasználat hagyott nyomokat. Ahogy írtad, valahogy a 90-es évek angliai hangsugárzóinál valahogy gyakrabban előfordul az ilyesmi. Szerintem leggyakrabban a missionnél jelentkezik.

   1. A tükröződés még akár igaz is lehet, de az én fő problémám az a sárga körökön belül látható.
    A rommá horpadt alu dómok….. 🙁 Melyek természetesen a hangzásba nem szólnak bele. 😀
    Plusz nekem az is gyanús hogy a membrán a gumiperemhez illeszkedésnél több helyen is hullámos. Ez látható a tükröződésen is mert a hullámos részeken erősebben torzul, „cikkcakkos” a tükörkép.
    Ilyet bizonyos szériájú Mission, és Rogers hangszóróknál is lehet látni.

    1. Azok a dóm magasak direkt ilyenek, így sokkal több irányba, sokkal több diffrakcióval, rengeteg fázishibával és torzítással tudnak sugározni, ilyesmire gerjednek a „hájgend” igazi rajongói, nem? Az eredetiség és hibátlanság olyan snassz, olyan uncsi, ezt a jófogás vájtfülű, lomiból élő igényes kereskedői is alátámasztják, ennyi légy nem tévedhet… :):(

     1. Eredetileg valahogy így néznének ki, bár már ezen a képen is látható a műanyag membránnak a peremhez közeli részein a hullámosságból eredő torzítás.

Vélemény, hozzászólás?