Zsibogó

Jó Debreceniként elnevezve, ezen a felületen lehet -a leírt feltételek mellett- hangtechnikai holmikat eladásra, cserére hirdetni, keresni.

Kérek mindenkit, csak olyan terméket hirdessen vagy keressen aminek legalábbis köze van a hobbinkhoz (pro audio-t, számítástechnikát, telefont,  TV-t, benzines fűnyírót NEM!!)

497 thoughts on “Zsibogó

 1. Ez egy nagyon ritkán fellelhető és nagyon jó hangsugárzó, ajándék áron. Kis belepiszkálással világbajnok kategória lehet, legalábbis a 4-5-szörös árú Sonus-kat , Triangle-ket, B&W-ket meg egyéb lomokat biztosan leszólja….
  Becslésem szerint anyagárban van, de lehet még az alkatrészei sem jönnének ki ennyiből.
  Nem mellesleg szerintem szép is. (bár ez erősen szubjektív, tudom)
  Vesd össze az előző bejegyzésben szereplő vicc dobozka árával és (feltehetően) hangminőségével.

  https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=204567

   1. Nem derül ki semmilyen leírásból hogy valójában 2.5 vagy 3 utas konstrukció lenne. Mindenesetre -amennyire én tudom- 2.5 utasnál a mély együtt dolgozik a középpel, de abban az esetben nincs értelme külön kivezetni a csatlakozásukat. Kicsit ellentmondásos a dolog, mindenesetre a Seas Excel „közepek” meg a Fountek ribbonok magukban kerülnek kb. a kért árba…..
    + A mai famunkások árképzését ismerve egy ilyen dobozpárost -főleg ilyen kivitelben- nem sűrűn vállalnának be 200 alatt.

  1. Kedves András!
   Éppen Heed Si2-höz keresgélek 2,5-3 utas álló dobozt. Már majdnem beleszaladtam ProAc Studio 125, 130-ba. Földid vagyok, azok a dobozok pedig jóval Dunántúl.
   Mit kell érteni a „kis belepiszkálással” alatt? Mennyibe fájhat ez?
   Üdv. István

 2. https://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Smsl_Vmv_A1_A_osztalyu_erosito_147403479.htm

  Nem a hirdetőt akarom bántani, de ez megint egy hatalmas és durva átverés a gyártó részéről a vevő jóhiszemű bizalmára és tudatlanságára alapozva.
  Mert miről is van szó? Itt a papír szerint egy 2x15W-os tiszta „A” osztályú üzemben működő fantasztikusan jó hangú kis erősítőről beszélünk.
  Az adatait átböngészve viszont néhány érdekes dologra derül fény, ami vagy azt jelenti hogy ezzel a kis masinával sikerült a fizika törvényeit felülírni, vagy megint alaposan átb…ztak, hülyének néztek bennünket.
  Ugyanis:
  – Egy 2x15W-ot tartósan leadni tudó TISZTA „A” osztályban működő erősítő a hálózatból folyamatosan legalább 90, maximum 120W-ot vesz fel, melyet -bemenőjel nélkül is!- azon nyomban le is ad hő formájában. Persze ha van hol…..
  Egy ekkora dobozkában ( 22x20x4 cm!!)-ami maga a hűtőfelület is- érthetően extra hűtőbordának nem juthat hely.
  Ez esetben pedig a doboz effektív felszínét-hőleadó képességét tekintve- annak legalább 70-80 C° hőmérsékletűnek kell lenni ( a környezet hőmérsékletétől függően) amit már tartósan megérinteni sem lehet. A belsejében (zárt doboz!) uralkodó hőmérsékletet pedig már meg se próbáljuk elképzelni….
  – A picike transzformátor és a szerény méretű szűrőkondenzátorok is azt jelzik hogy itt szó sincs valódi „A” osztályról, ahhoz legalább 2 x 30-40000uF értékű kondenzátorok szükségesek -ha nem szeretnénk a hálózati 50 Hz búgását is hallgatni a hangdobozainkon.
  – A specifikációt már meg sem érdemes említeni, nem igazán értem hogyan mernek ilyet a tájékoztatóban leírni. : Fogyasztás 30W 🙁
  Összegezve: sehogy nem jön ki a matek, egy átlagos könyv méretű 2 kilós elektronikából „A” osztályban működtetve fizikailag lehetetlen ekkora teljesítményt kivenni. A 32 ohmra vonatkoztatott 2x2W reálisnak tűnik, de ennél többre biztosan nem futhatja ebben az üzemmódban működve.
  – Ülj le SMSL fiam, ez sajnos egyes. 🙁

  1. laikus szemmel sem túl szép vagy meggyőző, tudnál pár mondatot írni, hogy mik a kókányság legszembetűnőbb jelei?
   amit detektáltam, hogy a lapra forrasztást indokolatlanul keveri a léghegesztéssel, meg mintha spórolna az áramköri lapokkal is (szegény kondiknak már nem jutott hely).
   az sem világos, miért két részletben van egymásba fűzve..

   1. Összevissza hajlítgatott-toldott kivezetésű levegőben lógó alkatrészek, -azok is ad-hoc „elrendezve” – hidegforrasztások, a panelen gyanús anyagmaradványok…. Az egész úgy ocsmány ahogy van.
    Ez számomra az a kategória amire már ránézni is fáj, ordít róla az igénytelenség és a gyakorlat + lelkiismeretes munka hiánya 🙁

 3. https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=195062

  Esküszöm nem értem ezt a csávót…. Két és fél éve árulja változatlan (horror) áron ezt a pár „csodát”. Mégis mire vár? Hátha valaki mégis rájön ennyi idő után hogy ez kell neki? Fele-harmad áron lehet ennél jelentősen jobb hangot kapni állványos dobozból.
  Példának okáért:
  https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=202703&p=2872845&hilit=audiovector#p2872845

  De persze tudjuk: a legenda hal(l)hatatlan… 😉

 4. https://index.hu/gazdasag/2024/05/07/kereskedelem-webshop-kina-temu/

  Személyes tapasztalat alapján:
  A megrendelt 8 termékből 3 úgy-ahogy elmegy, 3 a leggagyibb f.s kínai szemét, 2 teljesen használhatatlan (törött, csorba, hiányos, stb.) kategória. A kiszállított termékeknek a hirdetéseikben szereplő képekhez vajmi kevés közük van…… Ez zsenge 30%-os „találati” arány. 🙁
  De legalább hamar ideértek. 😀 Megboldogult apám szavajárása szerint: háromszor rendeltem tőlük, először, utoljára és soha többet.
  Szumma: Óvakodj a törpétől, (Temu-tól) hatalmas globális átverés. Az Aliexpress, vagy E-bay fényévekkel korrektebb és megbizhatóbb – bár ők sem a kereskedői tisztesség etalonjai. 🙁

  1. Celestion SL6 Concertino Audiophile hangfalpár kihasználatlanság miatt eladó! Kisebb szubbal kiegészítve teljes értékű dobozzá nő fel, annak hátrányai nélkül! Kifejezetten nagy és mély
   jól tagozott térleképzés jellemzi szeretni való közép-magas hangokkal.
   Az SL6 népszerű monitorának későbbi változata, melyből nem sok készült valójában. Koránál fogva kisebb használati nyomok vannak rajta, de így sem vállalhatatlan a külleme 🙂 Grilljei megvannak jó állapotban. Hangszórókészlete kifogástalan eredeti, belenyúlás mentes.
   Meghallgatás lehetséges! (Békés megye)
   Gondos csomagolással csomagküldővel is kérhetitek.
   ára:110.000 Ft.+szállítás
   email:istvan2008r@gmail.com
   Voda29099nulla1

 5. Hello!

  Eladó lenne egy a címben említett NAD c532.
  Teljesítmény 2x80W 8ohm

  Az előélete, Angliából vásároltam 7-8 évvel ezelőtt, azóta nálam teljesít szolgálatot. Külleme rendben van, kis szépséghibával az előlapon. Ezt fényképeztem. Belseje gyári állapotú. A hangerő szabályzó egy ponton néha megsercen. Távja van, működik.

  Debrecenben átvehető, komoly érdeklődés esetén akár a saját rendszerben is meghallgatható.
  Képek itt: https://photos.app.goo.gl/HWPhcxHzun96aF8a7

  Ár: 70000 ft
  Email: giogti@gmail.com

  Köszi a lehetőséget András!
  Jobbulást neked!

 6. Teljes rendszerfelszámolás.
  Adcom GTP 500 II rádiós előfok
  Adcom GFA 535 vègfok
  Adcom GDC 575 cd lejátszó
  Etalon Kreaton ET2.
  Popcorn A 410 mèdialejátszó
  + ajándèk AKG rádiós fejhallgató.
  Tökèletesen működő, gyönyörű hangú rendszer, ha valaki komoly hangot keres mindenkèppen hallgassa meg, bele fog szeretni. Kábeleket nem tudok hozzá adni, de kipróbálni itt nálam ki lehet.
  Szállításban tudok segíteni, Berettyóújfalu – Polgár autópálya szakaszon el tudom vinni, de ez plusz költsèg. Posta futár felejtős, ès a szemèlyes átvètel az első számú cèl.
  Ára: 400000.- Ft Minimálisan alkukèpes az ár, de csak èsszel. Távszabályzó mind a kèt kèszülèkhez megvan

 7. https://www.jofogas.hu/budapest/Next_Silver_Ceramic_Wave_Series_High_End_Ethernet_Cable_0_75M__30__146472711.htm

  Mit is lehetne ehhez még hozzátenni? Talán annyit: ennyi sültbaromságot (néhány gépelési hibával és szakmailag totál halandzsa szintű ködösítéssel) leírva egy hirdetésben elég ritkán találni. Ez vonatkozik a tisztelt hirdető többi csodát ígérő -enyhén túlárazottnak tűnő- termékére is.

  1. olyan új generációs formula van a kábelekben, mint a tévéreklámokból ismert mosóporokban és fogkrémekben…

   fura, hogy
   – lófogáson hirdet, pedig webshopja is van
   – 2 webcímet tart fenn webshopnak
   – angol nyelvű leírást pakol az egyébként magyar nyelvű hirdetésébe
   – a termékleírásaiban keveri az angol és magyar nyelveket, van hogy soron belül is, pl. „Kaucsuk-Ceramia kompozittal”

   ha jól tudom, avx-en külön felekezete van…

   1. Igen, szerintem többen tudjuk hogy milyen szekta melyik főpapjáról van szó…..
    Csak így ebben a formában ezek a hirdetések sajnos kimerítik a vásárlók megtévesztését valótlan adatok és tények közlése alapján.
    Sovány vigasz hogy a „hájgend” (és mindenféle egyéb holmit) gyártók jó 90%-a is ezzel a módszerrel operál.
    Röviden: hazudik. Szakszerűnek tűnő, az átlag felhasználó számára érthetetlen de ezért lenyűgöző szakkifejezések, homályos meghatározások, megvásárolt vélemények-kritikák-tesztek halmaza. (mint az „EISA” díjas, MQA képes, ezüstfóliával árnyékolt aranyozott bevonatú csatlakozóval szerelt OPTIKAI kábel és társai….)

Vélemény, hozzászólás?