Zsibogó

Jó Debreceniként elnevezve, ezen a felületen lehet -a leírt feltételek mellett- hangtechnikai holmikat eladásra, cserére hirdetni, keresni.

Kérek mindenkit, csak olyan terméket hirdessen vagy keressen aminek legalábbis köze van a hobbinkhoz (pro audio-t, számítástechnikát, telefont,  TV-t, benzines fűnyírót NEM!!)

47 thoughts on “Zsibogó

    1. Nem, ez biztos hogy a másik 🙂
     Ismerem az eladót, avx-ről. Korrekt srác egyébként, de szeret nem bukni az adás-vételek kapcsán. 😀 Kérdezett a Kolibrivel kapcsolatban, elvileg Gábor csinálta ezt a dobozt is, volt még a diófa furnérből ennyi. Volt egy csúnya dobozú (amiből volt is egy kis vihar), és annak lett új doboza ha jól emlékszem a levelezésre.

   1. Sziasztok,
    első hozzászólásom :-). Avx-en követtem a Kolibri fan club topic-ot és az oldal létrehozása óta olvasom. Szuper kis közösség vagytok, gratulálok!
    Ízlések és pofonok (aka tigrisminta), de régóta gondolkozom, hogy szeretnék egy Kolibrit. De nagyon. Az eredeti szériából.
    Jelenleg egy Aura VA100ii erősítő hajt egy általam nagyon kedvelt Mission 751 hangfalpárt. (kezdő hifistaként) 12nm-es szobában.
    Mindenevő vagyok, a metál/rock részt egy külön fejhallgató erősítő/fejhallgató vonalon oldom meg. A Mission-ökkel pedig jellemzően klasszikus, jazz, blues, pici-pop szól.
    @VKZ: esetleg (ismeretlenül is), nem hallgathatnám meg a kis Kolibriket? Én budapesti vagyok, de szívesen utaznék is akár.
    A 170e ft-os árral nem tudok mit kezdeni jelenleg. Ha azt mondjátok, hogy ennyi és kész, elhiszem.
    Nagyon köszönöm! Gyuri

    1. Szia,

     en nagyon hasonlo alapterületü (2.9 x 3.9m) szobaban hallgatozok, 22 honapja Kolibrim illetve 1 honapja Andras altal modifikalt Denon-om van, korabban volt Mission 761i, Dyno A52, Celestion Ditton 15, Swans M1S, Jungson LS3/5A dobozom.

     En ugy gondolkodnek, hogy a 170e Ft az eddigi árakhoz képest marha sok, nem akarnám a vétellel “támogatni” az ilyen eladót.
     Ugyanakkor a saját 2 “dragonweed hangzású” doboz illetve kb. 2 hetig vendég Kougar alapjan azt mondanam: megprobalnam Andrast megfüzni, megkerdezni, nincs-e valami meglevö vagy olcson beszerezhetö alapdoboz (pl. a Denon SC G101), amiböl szerinte hasonloan jo hangzast tud kicsiholni és vállalja, ..és erösen valoszinü nem 170e -be kerülne.

     Persze ha sürget az idö, vagy a Kolibri kinezete igen fontosak, akkor ez nem a legjobb út.

     Amiota megvan a modifikalt Denon (1 honapja), nem tettem vissza a Kolibrit – mert hangzasban kb. egyenerteküek nekem -, inkabb az erösitöimmel probalgatom illetve zenet hallgatok rajtuk es kész. …aztan persze 1-2 honapon belül ujra jön a Kolibri, nehogy elfelejtsem a játékosságát.
     ..amikor a Jungson LS3/5A-t tettem fel, nehany nap mulva le is került az allvanyokrol, mert ott egyertelmü volt a szegenyesebb hangzas ezekhez kepest (nekem, az en hallasi es egyeb rendszeremmel).

     1. A 170 a Kolibrikért szerintem is kicsit necces…. Én egy kis nepperkedésszagot érzek itt (“szeret nem bukni az adásvételek során”).
      Éppen véletlenül ( 🙂 ) van egy pár átalakításra váró Denon SC-G101-esem, szóval ha a Kolibri kinézete nem perdöntő ezt tudom helyette ajánlani, nyugodt szívvel.
      Ezek világos famintás dobozok, kifogástalan állapotúak, ép szövetekkel.
      Átalakítva -pont olyanra mint avl2 barátunké- ez a Kolibrikért kért összeg 2/3-a alatt megkapható. Hangzásvilágban nagyon közeli azokhoz, plusz ezek kicsit többet bírnak és mélyebbre ásnak az alsó oktávokban.

     2. Köszi a választ!
      Nem sürgős, eddig is ráért, ezután is ráér :-). Nem vagyok egy kapkodós fajta. Nem ragaszkodom a Kolibrikhez, egyébként VKZ is úgy gondolja, hogy túl drága. Azért elméletileg VKZ felajánlotta, hogy jövő héten hallgassam meg az ők “tigrisét”.
      András lenti válaszára nem tudok válaszolni, mert nincs ‘Válasz’ gomb…
      András, mindenképp érdekel a Denon SC-G101. A Mission 751-hez fogom tudom hasonlítani jelenleg a hangzását. Nem tudom, van-e tapasztalatod velük. Amúgy is terveztem lemenni hozzád valamikor (összekötve a kabai Chili Hungária Manufaktúra meglátogatásával :-)). Ha email-en adsz esetleg egy telefonos elérhetőséget, azt megköszönöm.

    2. Szia

     “ metál/rock részt egy külön fejhallgató erősítő/fejhallgató vonalon oldom meg”
     Engem ez is érdekelne: mivel? Nekem AKG K601 es Alessandro MS1 (ami Grado, legfeljebb valamennyire módosított) -em van, előbbi tere sokkal jobb, klasszikus, akusztikus, nem oly zúzósra jobb, utóbbi zúzósabbra, gitárra jobb nekem/szerintem.

     A Kolibrin en is sokat morfondíroztam, en (is) ráérősen döntök. Volt nehany pár hangsugárzóm (ebben a szobában, erősítőkkel), de egyértelműen, kimagaslóan a Kolibri illetve az András-féle Denon a legjobbak (nekem).
     Kicsit mások, de egy csoportban, egymáshoz képest kisebb különbséggel vannak, mint ezek a többihöz képest.
     Én nagyon óvom a cuccaimat, így az nekem a Denon előnye, hogy van hangszóróvédője – ma elvitték a Jungsonomat, és küzdöttem kicsit a Kolibrik legóvóbb eltevésével – dobozban, szekrényben, illetve az állványokon is, használaton kívüli letakarásuk, óvásuk macerásabb (pl. hogy ne porosodjanak).

     András, 2 erősítővel is próbálva – holnaptól a 3.-kal – eddig úgy tűnik, mintha a Denon kicsivel nagyobb hangerőállást kérne, mint a Kolibri illetve a szerintem gyengebb hajtokepessegű (pl. Jungsonnal sokkkkkal kevésbé “bíró”) erősítővel mintha nagyobb barátságban lenne a Denon – nem mértem persze semmit, es a különbségek nem nagyok.

     1. A Denonok 8 ohmosak, a Kolibri 4, ez azt jelenti hogy azonos hangerőszabályozó állásnál a Kolibri 3 dB-vel hangosabb. (bár a Denon abszolút értelemben vett érzékenysége is picit alacsonyabb) Ugyanezen okból a Denon ugyanahhoz a hangnyomásszinthez kevesebb áramot (viszont magasabb kimeneti feszültséget)igényel, így jobban kedveli egy gyenge hajtóképességű erősítő mert azoknál jellemzően inkább az áramleadó képesség korlátozott.
      Sok japán (kommersz) erősítőnél megfigyelhető pl. a relatíve magas tápfeszültség és a kisebb kapacitású szűrőelkók ill. kisebb áramú tranzisztorok használata. Ezek tipikusan 8 ohmon érzik jól magukat, az alatt szenvednek……

    1. Köszöntünk köreinkben…. 🙂
     Ha szereted a Mission-öket 12 nm-en, nagyot nem csalódhatsz a Kolibriben.
     Legfeljebb pozitív irányban. A 170 e Ft-tal én sem tudok mit kezdeni, nem tudom hogy lett ennyi, de nem is az én dolgom firtatni. Tény hogy pár (3) éve a készre gyártott dobozok 130-140 között voltak, azóta persze volt egy kis infláció, na meg lehet a Kolibri is elindult a kuriózummá-mítosszá válás útján….. 😉
     Lehet ha nem készül több, pár év múlva ezek is LS3/5 árakon fognak majd gazdát cserélni.

     1. Köszönöm 🙂
      Hátha VKZ megsajnál és meghallgathatom élőben 🙂

 1. Tudom, pont én kértem hogy itt ilyenek itt ne legyenek hirdetve, de ettől a porszívótól -megintcsak hely hiányában- szeretnék megszabadulni. Nagyon jó állapotban van, sok különféle szívófejjel, elég nagy és masszív darab, az ára pedig jelképes….. Vízszűrős, allergiásoknak kiváló darab, de nem igazán 50 nm-es panellakásba való.
  15 ezer Ft.
  Promóció: Ha közületek nem is kell senkinek, de valaki talál valakit akit érdekel és megveszi, az jó nálam egy ingyenes hangcucc tuningra (amiért csak anyagárat kérek)…. 🙂

 2. Megnyugodtam…. Sikerült a tökéletességet is meghaladnom.
  Ez, a “tökéletes hangzás”-sal 85 ezer, akkor az enyém a tökéletesnél is tökösebb… eeehh tökéletesebbel legalább a duplája.
  Azért mostanában áldom a szerencsémet hogy senki nem lódult rá 55-ért (!!) … 😉
  Ha valakit érdekel miért, jöjjön el és hallgassa meg. Érdemes. 🙂
  https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/KEF_Cresta_30_120088885.htm

   1. Lekvár laborba (is) kitűnő lehet… Ha nem eszed túl magad lekvárral. 🙂
    Nem létszükséglet a szupermagas, de a T27 legfelső oktávja… hogy is mondjam, nem a transzparenciájáról híres. Mint a korabeli Mylar dómok legtöbbje, kicsit sziszegős, kicsit “pösze”. Bár papíron jól néz ki, de hallgatva kicsit más, főleg korszerűbb dómokhoz hasonlítva. Le kell vágni úgy 12-14 k körül, onnan meg mehet ez:
    https://www.parts-express.com/Tang-Band-13-1761S-1-2-Silk-Dome-Tweeter-Pair-264-841

 3. Sikerült becserkésznem egy sebesült “nagyvadat”….. Lesz vele munka rendesen, de szerencsére gyógyítható.
  Az eredeti végtranzisztorok híresek voltak a megbízhatatlanságukról, ezek helyett kap robusztusabbakat, meg a szokásos kondenzátorcserék plusz tápegység felturbózás. Kb. 50-60 alkatrész lesz benne cserélve.
  A kapcsolástechnikája példaértékű, a phono fokozata a saját tápegységével maga megér egy misét.
  Ebben magában több holmi van mint egy átlagos középkategóriás integrált erősítőben.
  8 Wattig tiszta “A” osztályban üzemel, úgy összességében nem spóroltak az anyagon amit a 17 kilós súlya is igazol.
  Nem vagyok egy márkafetisiszta, de volt már nálam pár gép a Luxman-tól és meg kell mondjam nem rossz hangú eszközök ezek.
  Hogy mi lesz a sorsa még nem tudom, a gyógykezelés végeredményétől is függ…. 🙂
  A mellékelt kapcsolási rajzon a “fonó” egy csatornája.

   1. Kíváncsiság…. Javításra/tuningra került hozzám de megjavítani, plusz az általa kívánt szintre hozni annyi anyag és munka kell hozzá (becslésem szerint minimum 12-15 óra) hogy a tulajdonosa letett róla. Mondjuk nem vette drágán meg tájékoztatták is az állapotáról, csak nem gondolta hogy ennyibe is kerülhet….
    Én meg elszöszmötölök vele “szabadidőmben”….. 🙂
    Váltani D-ről?? Ahhoz elég nagy csoda kellene de majd kiderül. Amint tudjuk semmi nem lehetetlen kivéve forgóajtón átsíelni. 😉
    A “szakember” aki javította -többek között- az eredeti Toshiba gyűrűs emitteres [RET] 140V-os 50 MHz-es végtranzisztorok helyett nagyvonalúan belerakott 4 pár BD249C-250C -t. Ezek 100V-osak (a tápfeszültség +/-60V) és 3 MHz-esek, újkorukban sem voltak híresek a megbízhatóságukról. Aztán volt csodálkozás hogy szálldogáltak a biztosítékok…. 🙁 A meglepő az, hogy mindezek ellenére pár órán át működött.

     1. Igen, a végtranzisztorok kollektor-emitter feszültségének (Vce) mindig magasabbnak kell lenni a +/- tápfeszültség összegénél, mivel szélsőséges esetben -az egyik tranzisztor teljesen zárt, a másik teljesen nyitott állapotában- az lesz jelen a kollektor és az emitter között . Általában minimum 10, de inkább 25-30%-os “túlméretezés” szükséges minden paraméterükben.
      Kisebb kivezérléseknél eldolgozgathatnak alulméretezve is, de nem érdemes kockáztatni.
      Szabadidő: este 10 és reggel 6 között…. 🙂

 4. Hosszas hezitálás és tipródás után egyelőre maradnak a KEF-ek. Javítgattam még kicsit a váltón, és úgy találtam hogy ennyiért nem szabad elkótyavetyélni őket. De még 65-ért sem.
  [[látva pl. hogy egy Xavian Bonbonus használtam 95 ezer… 🙁 ]]
  Viszont ha valaki vérbeli legendás angol hangzást szeretne (a jó értelemben vett angol hangzást!), annak itt van egy pár nagyon ritka és nagyon jó állapotú Celestion Concertino 2 (az SL6-600 széria legutolsó inkarnációja – mondjuk úgy hogy egy felturbózótt SL6Si)
  Egy-két apró horzsoláson-kopáson kívül nagyon jó állapotban vannak. Az egyik előlapról hiányzik a logó, de ennél több bajuk tényleg nincsen.
  A gyári állapothoz képest annyi változás történt, hogy a dobozban levő elöregedett, foszlásnak indult szivacsokat cseréltem ki friss, korrugált akusztikai szivacsra. Az összes többi, (váltó, kábelezés) eredeti gyári…
  A hangjuk mesésen jó, bár nem rock bajnokok (nem is erre lettek kitalálva) de akusztikus műfajokon, klasszikus zenén nehéz felülmúlni őket. Kifinomult, kiegyenlített, természetes tónusú megszólalás, hatalmas térrel, holografikus színpadképpel. Valószínűleg nem véletlenül voltak a HiFi News & RR referencia dobozai az állványos monitor kategóriában jó pár évig. Olyan -LS3/5, vagy Spendor BC1 szteroidokon- élmény, de azoknál majdnem minden tekintetben magasabb kategóriájú megszólalás.
  No meg azért esztétikai élménynek sem utolsók, ami kevés angol hangdobozról (vagy bármilyen audio termékről) mondható el…
  Zárt dobozok, elhelyezésre nem kritikusak, viszont szeretik ha van előttük kakaó, 10-20 Watt ide kevés.
  60-100 Wattos erősítők környékén “kelnek életre”, de ott aztán rendkívüli élménnyel kárpótolnak a befektetett energiáért.
  Az áruk 160 ezer Ft, csak személyes átvétel – alapos meghallgatás után. 🙂

   1. Az érdeklődőbbek (…) kedvéért:
    A Contertino frekvencia és impulzus átviteli görbéi. Ugyanott, ugyanolyan távolságból mérve mint a Kougar-ok. Persze ez sokat nem mond a hangjukról, de azért látható a kiegyenlített balansz és a barátságos mélyfrekvenciás viselkedés. Ezekkel nem lehet sok gond a “hovátegyemhogyjólegyenabasszusa” problémakörben. 150 és 2-300 Hz körül a padló/plafon és a hátsó fali reflexiók piszkálnak a képbe, de ez sem veszélyes (reflexdobozoknál ez sokkal rosszabb).
    A 16 kHz körüli csuklás a szokásosnál nagyobb dómátmérőjű (30mm) alu magassugárzó 23 kHz körül sajátrezonanciájának “előszele”, de szerencsére a hangjában nem okoz semmilyen észlelhető gondot.
    [[itt a legtöbben amúgy sem hallunk már túl sok mindent. 🙁 ]]
    900Hz és 15 kHz között a görbe eltérése a lineáristól alig 2 dB, ez viszont figyelemreméltó eredmény -bármilyen árkategóriában- és nagyban hozzájárul a sokat emlegetett holografikus színpadleképzéshez és színezetlenséghez.

 5. Őszintén szólva kicsit csodálkozom hogy ezek a dobozok ezzel a hanggal így az első meghirdetés után jó egy hónappal – csökkentett áron- még mindig a szobámban pihennek. Sajnos a hangjukat nem tudom prezentálni a neten keresztül (bár nem egy ilyen videót láttam már ahol milliós dobozok hangját telefonnal felvéve teszik fel Youtube-ra… 🙁 ), pedig ha lehetne már biztos régen elvitte volna valaki.
  Főleg meg úgy hogy látom, miket tesznek fel hirdetési oldalakra (AVX, HFP, Jófogás) hasonló meg jóval magasabb árakon. No mindegy, van erre egy mondás: nem erőszak a disznótor…. 🙂
  Az viszont biztos, hogy ennél olcsóbban (55e) nem fogom őket elkótyavetyélni, akkor majd elpihengetnek ott ahol eddig is tették.

 6. Gondolom nem sokat lendít az ügyön, azért felteszem a mérési eredményét. Hátha….
  (1.5 m-ről 95 cm magasságban tegelyen mérve, 1/8 oktáv súlyozással) A 180 Hz körüli kioltás a szokásos padlóreflexió miatt van, ez normál szobai hallgatási körülmények között minden esetben így van, a frekvenciája/mértéke hallgatói távolságtól függően változik. Ahol nem, ott… valaki kozmetikázza az eredményt.

 7. Annyit még csak hozzátennék, hogy a hasonszőrű Royd-oknál, Rega-knál, Mission-oknél semmivel nem rosszabb, csak egy kicsit olcsóbb. Még az is lehet hogy (így tuningolva, azok alapján amit hallok belőlük) itt-ott jobbacska…. 🙂
  Szerintem.

 8. Helyhiányom nem nagyon enyhül, így a múltkori meggondolásommal ellentétben ismét eladásra kínálom a KEF Cresta hangdoboz párt. Nem írom le újra a részleteket, akit érdekel kérdezzen…..
  Az árát jelentősen “megvágtam”, mert szeretném ha minél hamarabb megtalálná új gazdáját.
  55ezer Ft.

  Részletes leírás amúgy itt olvasható: (lezárt téma)
  https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=34&t=4388

Vélemény, hozzászólás?