Zsibogó

Jó Debreceniként elnevezve, ezen a felületen lehet -a leírt feltételek mellett- hangtechnikai holmikat eladásra, cserére hirdetni, keresni.

Kérek mindenkit, csak olyan terméket hirdessen vagy keressen aminek legalábbis köze van a hobbinkhoz (pro audio-t, számítástechnikát, telefont,  TV-t, benzines fűnyírót NEM!!)

318 thoughts on “Zsibogó

 1. Quad Vena II. Erősítő „blútússzal”, DAC-kal, szép is, és olyan 700 Font 900 Dollár körül mérik.
  Itthon 300 ezer-ért van újonnan.
  Ez van a végén, 2db. (a teljesítményerősítő rész):
  https://www.distrelec.hu/hu/audio-video-aramkoer-to-220-11-lm3886-texas-instruments-lm3886t-nopb/p/17338866
  Ami önmagában nem lenne baj, de miért kell egy Mercedesz GLE-t VW Bogár motorral árulni???
  Egy barátom mondása jut eszembe: Én nem tudom milyen a jó hang, de ez biztosan nem az…..
  (korábbi DIY-os korszakomban kísérleteztem ezekkel at IC-kkel, háát elég zsenge volt a végtermék pedig igen rendes tápot gyártottam neki, meg előtte sem volt fél tucat ilyen-olyan fokozat.
  Valahol egyik lomos dobozomban még ott kallódik a panel…
  Akkoriban a jó öreg Kenwood KA-80-ast hallgattam, az rávert egy pár kört minden téren, használtan olyan 15-20e körül volt 10 éve)

   1. Mármint az emlitett végfok IC? Ha arra gondolsz, a válasz: nem.
    Amúgy az erősítőn a szokásos tuningot meg lehet csinálni, táp „gyorsítás”, esetleges csatolókondi cserék-átblokkolások, de tartok tőle hogy a jel -mint a legtöbb modern erősítőben- jó néhány digitális (félvezetős) kapcsoló/választó áramkörön halad át, onnan kezdve pedig kár a gőzért…..

    1. Valószínűleg nem alaptalan a sejtésem, hogy a kvázi 30 ezer Ft-os Ayima 04-es vagy 07-es D osztályú szappantartók helyből leverik szegény Quad-ot.
     (merthogy párhuzamosan volt Ka-80-asom és Ayima 04-em, és az utóbbi minden téren picit jobbnak bizonyult a Kenwood-nál, szóval csak interpolálok…)

    2. igen, a végfok IC-re gondoltam. naívan azon logika mentén, ahogyan a műveleti erősítők csereberélhetőek, hátha ez is olyan.
     ez így eléggé sajnálatos.. mintha csak egy gyakornokra bízták volna a termékfejlesztést.

     1. Összesen 4 vagy 5 féle hasonló teljesítményű hagyományos (analóg kapcsolástechnikájú) végerősítő IC készült:
      TDA7293-94-95 (100-80-60W kimenőteljesítmény, FET-es végfok)
      LM3886 (60W, bjt végfok) [bipolar junction transistor]
      Sajnos nem csereszabatosak (nem úgy mint a műveleti erősítők jó része).
      DIY berkekben intenzív pengeváltások folynak hogy melyik a legjobb hangú ezek közül, a verseny még mindig döntetlenre áll…..
      Mindazonáltal egyik sem rúghat komolyan labdába a jobb D osztályú csipekkel szerelt erősítők mellett. (STA516B, TPA3251, TPA3255, stb.) A röhejes a dologban az, hogy ezek az erősítők a hagyományos analóg tranyósokhoz képest fillérekből jobb hangot produkálnak mint a diszkrét elemekből építkező elődeik.
      Sajnos mára a legtöbb úgynevezett nagy név (is) elk..vult, filléres megoldásokkal, de csilivil külsővel meg „korszerű” szolgáltatásokkal (blútúsz { 🙂 }, beépített streamer, DAC, wifis vezérlés, stb.) próbálják etetni az egyre igénytelenebb konzervzenén vegetáló hallgatókat.
      Amelyik meg nem azok meg olyan holmikkal rukkolnak elő, hogy egy hétköznapi halandó legfeljebb csuklani tud ha meglátja az árcédulát….

 2. Nem azért a két forintért, de ha egy cég nemzetközi piacra (is) gyárt milliós termékeket legalább megnézhetné (nézethetné) hogyan kell helyesen leírni a szakszavakat külföldiül…..
  Úgy mint: Frequency és Recommended
  + A W/C-nek sem túl jó az asszociációja (…), a W/ch jobbnak tűnik.
  Mi sem örülünk a horror-magyarra fordított kínai termékleírásoknak-cimkéknek.

 3. Akkor egy kis beszámoló.
  Nemrég átrendeztem kicsit a szobát, és a 2,5 méteres hangfalkábel “kényelmetlen” lett, nem lazán, hanem éppencsak ért el. Lehetett volna kicsit variálni, de úgy gondoltam nosza rendelek Andrástól egy 3 méteres párt. Is. Ja nem írtam, OCR kábel volt, korábban beszámoltam róla már, nem írom le még egyszer.
  Kitérő.
  Napokban az AVX-en valaki felvetette hogy ha fél méterrel hosszabb kábel hallhatóan rosszabb, akkor az első két méter kábel is rossz. Eddig ez érthető. Erre egyik “kábelgyártó” (akinek a nevét nem mondjuk ki, mert megjelenik) azt állítja, pont a fordítottja igaz… Mondjuk az érvelést nem értettem ;)… Na ezek szerint az OCR kábelnek rossznak kellene lennie, mert bizony nem vettem észre hogy fél méterrel hosszabb, nemhogy hallhatóan rosszabb lenne. De nem az ám!
  Meghallgatás.
  Mivel két pár kábellel is rendelkezem (eszem ágában sincs eladni) ezért fogtam és a másik rendszerbe (Heed-Kolibri) kötöttem. Hát ott is nyitott a hangzáson. Pedig nem rossz kábel volt ott sem (az AQ Rocket 33 ).
  Közben a rendszer némileg fejlődött, jobb lett a forrás, meg cseréltem IC és digit coax kábelt is. Mindegyik egy irányba mutatott. Nyíltabb, részletezőbb lett a hangzás, nagyobb a tér. Én maximálisan ajánlom a kábelt, ennyinél jóval többet ér. Tegyünk hozzá valamit. Ha gyártói hálózaton keresztül kereskedői haszonnal kellene megvenni, többszörösébe kerülne. Szóval nehogy valaki azt gondolja, hogy ez ötvenezres kategóriájú kábel. Nem. Nem az ötvenezres kategóriában jó, hanem abszolút értékben is elég jó.
  Aki nem hiszi, járjon utána.
  Felajánlás.
  Ha valakit Budapest környéken érdekel, akkor kölcsön (szigorúan kölcsön) tudom adni a 2,5 méteres párat. Be van járatva, pár napra tudom nélkülözni.

  1. ha egyszerüen lebonyolithato a logisztika, engem erdekelne, de abszolut nem sürgös, söt, igazabol csak Husvet utan.
   Hogyan tudnánk kapcsolatba lepni ?
   András ismeri az emailcimemet, gondolom a Tiedet is, Andras, az enyemet el is küldhetned vkz forumtarsnak.
   nyilvanosan kiirni nem akarnam

  2. Dudás Tibor vagyok.Valamikor a birkózó társaimmal belemerültünk a zene és készülékek világába a csajok mellett ez volt életünk legszebb óhaja.El voltunk ájulva amikor megjelent egy szoc . készülék és 2+15 watt teljesítmény,vagy pl.Cleopátra rádiós erősítő 2+20 watt…”Ez már kétszer húsz watt atyavilág!”szabad időmben amikor nem nők után koslattam,a kerawill állandó ugyanaz készletét bámultuk ,majd a bizományos boltokét.
   Vágyakozva.Aztán szépen lassan bekúsztak az akkoriban kapható készülékek havi fizetés átlagban,de mi jártunk külföldre válogatott sportolóként és bele -bele ízlelgetttem a kicsit komolyabb hangokba.
   Lassan –lassan”sokan írják jogosan ,hogy ezt az utat meg kell járni,saját magunk..nem adják csak úgy pénzért”hogy az igazi öröm elérhessen”elértem addig ,hogy a Hi-Fi magazin Nad menő Manójához megfelelő kábeleket találjak.A Kácsa bolt akkor ,legelőször a Hungária körúton nyitott és letét ellenében bármit haza lehetett vinni kipróbálásra.De hiába vettem én akkor Dynavector Ruby hangszedőt a Nad lemezjátszómba …aztán Denon csúcs cd játszót…stb…semmi nagyon nem változott amit álmaimban elképzeltem….
   Később kaptam egy „Androvics” féle ezüst hangszorókábelt ami meggyőzött és maradt sokáig.
   Ezt a nevet a legrégibb hifis kollégák ismerik milyen megszállott volt,de szerintem eredményes.
   És elteltek az évtizedek…lassan egy józanabb elképzelés és a részletek,környezet jobb átlátása …a nagy nevü készülék cserék hiábavalósága …és érettség ,finomodás …nem tudom most hirtelen másképpen kifejezni….eljutatott egy pénzkidobás helyett egy hallgathatóság központúság –álmaim” irányába.Nos ezt az „Androvics kábelt váltotta nálam a Radnai Úr Slim live kábele ami valóban egy árnyalatnival jobbnak tünt,de ezt sem vettem volna meg ha ittléte alkalmával erőszakosan rám nem tuszmákolja…most nagyon boldog vagyok.Annyit emlegettétek a szokásos jelzőket ,mint elvetendőket amikor jellemzünk egy készülék hangját…sablon kifejezések.
   Nem akarom használni őket.Annyit mondok ,most az Andris kábeleivel álmaim zenei világában vagyok.Csak nagyon jó és repülök!!!!ebben biztos vagyok! Soha ezt a kábelt megkérdőjelezni nem fogom,azaz életem végéig maradni fog! Hála és Hála…szeretettel Tibor

 4. https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=187490

  Csökkentett áron 210 ezer. Anyám, borogass….

  Emlékszem jó 20 éve elég sűrűn látogattam a debreceni lomis piacot (ez az a bizonyos „zsibogó” a helyi folklórban) és ott anno elég sűrűn volt fellelhető ilyen masina. Méghozzá abban a formában, hogy az eladók könyörögtek hogy „ha mér elcipeltem ezt a lomot Németországból legalább 5 ezret adjál már érte!”
  Hülye fejjel egyet vettem csak -és igen gyorsan el is adtam- [[„hogy lehetett ezt a sz..t hallgatni”]], de ez ugye akkor volt mielőtt még a halláskárosult audifilek ligája a mennybe menesztette volna ezt a készüléket.
  He megveszem azt a 20-30 db-ot amikkel ott találkoztam most millomos lehetnék.
  Tényleg nem értem mitől lett ez egyszerre ilyen jó és felkapott már-már mítikus darab, hacsak nem egyfajta pszichés-kulturális alapú járványos hallásvesztés következett be a nagyérdemű közönségnél. Ez a cucc mai VALÓDI ép hallású hallgatói kritériumok szerint gyalázatosan szól. Tompa, dinamikátlan, de ugyanakkor sok esetben bántóan torz, természetellenes magasakkal. Kb. mint egy alapszintű filléres, mágneses hangszedővel ellátott japán lemezjátszó (pl. „A” Taya). Amit a korabeli technika ki tudott préselni 40 éve ebből a médiumból…..

  BTW: Fenti megállapításaim a gyári, tuningolatlan, eredeti állapotú lejátszóról szólnak. Komoly belenyúlással jó pár tízezerért néhány guru egész emberi hangokat tud belőle elővarázsolni, de még így sem közelíti meg egy jól sikerült korszerűbb harmad-negyedárú típus kvalitásait. 14 bit az sajnos 14 bit, ennél az (egészséges) emberi fül felbontása SOKKAL magasabb.

   1. „A CD100 megfog és nem ereszt. Nem olyan érzésed van, hogy cd lemezt hallgatsz, hanem valami mást. A sztereó tér különböző részeiről jönnek a kristálytiszta hangszer- és énekhangok úgy, ahogyan azt a felvétel készítői megálmodták”

    Ez a „valami mást” azért nem gyenge szöveg. Én tudnék rá ötletet hogy az a más mi is lehet, de nem teszem, mert nem olyan családból való vagyok…. (Á’ la Bendegúz) 😉
    A második mondat meg kísértetiesen emlékeztet a „szépen búgó mélyek és csilingelő magasak” féle lófogásos egyenszövegre az egyszerűbb mentális képességű felhasználók számára.

 5. „az egyik magas benyomódott, ettől függetlenül tökéletesen működik”
  Persze, hát ugyan miért is ne működne? Oly mindegy hogy az a tetves dóm gömbsüveg alakú vagy összegyűrt alufólia, nem is értem miért kínlódnak az első verzióval……
  Nem igazán tudom hogy ilyenkor a hirdető tényleg ennyire hülye, vagy csak a leendő madarát nézi annak?

  1. múkoggy!
   továbbra is ciripel, tehát működik ‘:)
   gondolom nem ért hozzá és még süket is (legalábbis nem hallja a különbséget), cserébe magabiztos..
   (ez így az első verziódat fedi, amiben még nincs benne a rossz szándék)

   én sem értek hozzá, csak elméleti alapon következtetek (és megfelelő helyen utánaolvasok), meg a szememet báncsa, ha ilyet kellene otthon néznem… rosszabb, mint egy monitoron a pixelhiba.

   amúgy ilyet javítani mindkét oldali cserével érdemes?

   1. Az lehet hogy nem ért hozzá, de annyi józan gógyi kellene szoruljon bele hogy valami nem stimmel – ha ránéz a másikra (ami történetesen ép). A jószándék számomra ilyen esetben nem játszik, annál inkább a palira vétel. (annyira biztosan nem hülye)
    Én sem vagyok mesterszakács, de azt látom ha két szelet hús közül az egyiket odaégették…..
    Ha a másik oldali ép akkor elég a hibás magasat cserélni (feltéve ha beszerezhető).
    Ha nem, akkor mindkettőt valami hasonló paraméterű/méretű típusra, de akkor jó esély van rá hogy a váltóba bele kell nyúlni. Az meg fül, némi szaktudás és műszerezettség nélkül elég nyűgös.

 6. Kedves Blogtársak!
  Megtértem (…) kórházi kirándulásomról, remélhetőleg a közeljövőben nem lesz újabb (tor)túra arrafelé.
  Szeremncsére nem kellet az remlített beavatkozást (kardioverzió) végrehajtani, úgy néz ki gyógyszerrel is kordában tratható a probléma.
  Jövő héten nekikezdek az eddig megrendelt OCR kábelek készítésének, (3 pár) és remélem hogy a hét végére el is készülnek. Addig is kérem türelmeteket, és köszönöm hogy gondoltatok rám… 😉

 7. Ha valaki hallgat még itt rádiót és szeretné azt egészen kellemes hangzással tenni, annak van itt egy eladó Proton AT 200-as. Nem távirányítható, semmi extra, AM és FM sávok 6 memóriával. A tápegységben és a kimeneti áramkörben néhány korosabb elkó cserélve, az FM rész finomhangolva, de ezen kívül más változtatva nem lett. Néhány mikró kopáson kívül kiváló esztétikai állapotban. A képen a teteje még nincs rajta, de az fekete.
  A hátlapján is látható hogy nem egy mezei darabról van szó. A CD játszó nem eladó…. 😉
  Az ára 12 ezer Ft.

 8. Sziasztok!

  Először is BUÉK!
  2.)
  Az év végi rendrakáskor előkerült néhány elektronikai holmi, melyeket már nem használok, így eladásra kínálom őket. A feltüntetett árak irányárak. A szállítás történhet posta, FOX…etc., de a szállításban is tudok segíteni.
  No1: Onkyo TX SR876 HM erősítő. Igazi nagyvas, még a béke időkből. Tudom hogy nem ettől függ a hangja, de azért megemlítem: a súlya erős 23kg, tehát van benne anyag. Hibájáról nem tudok, van hozzá táv és bemérő miki is. HDMI1.4, tehát 4k-t nem tud.
  Az ára: 50E Ft
  No2: Marantz PM 7001 sztereo erősítő. Jelenleg hibátlanul működik, de volt már javítva. Cserélve lett a vég tranyó, és a bemenetválasztó IC. Esztétikára átlagosnak mondanám.
  Az ár: 45E Ft
  No3: Mordaunt Short Alumni3 LCR hangsugárzó. 80mm mély-közép, 25mm magas. mindkettő alu. Ez szinte teljesen újszerű, kevés órával. Kb 120Hz az alja, tehát kell hozzá sub. Nem hájend kategória, de nem is a legalja. Belépőszintnek megfelel.
  Az ár: 15E Ft
  No4: Sajti féle V4 építőkészlet. Ami ebbe tartozik: a két végfokpanel és a kis kapcsoló táblája, egy 2*175VA transzformátor, 2*20.000uF kondi tábla 3.300uF Philips kondikból összerakva+ultragyors diódák az egyenirányításhoz. A készlet nem dobozolt, nincs összeállítva, papírdobozban várja jobb sorsát.
  Az ár: 29E Ft
  No5: LDA építőkészlet. Ami ebbe tartozik: a két végfokpanel 250VA transzformátor, 2*15.000uF szűrő kondi, ELNA és Nichicon kondikból összerakva+ultragyors diódák az egyenirányításhoz. Ez deszkán összevan rakva, be vezetékelve, csak csatik kellenek hozzá. Az RMS teljesítménye 2*80W 4-8ohmon
  Az ár: 32E Ft
  A két készlet megszólaltatásában tudok segíteni.
  Képeket valamiért nem enged a lap feltölteni, de ha valakinek felkeltette az érdeklődését a fenti cuccok közül valami, e-mailben tudok küldeni.
  e-mail cím: laszlowerksicherheit@gmail.com

  Szép napot mindenkinek.

  Ui.:
  elkészült a Kolibri Black változata, András bemérte, jóváhagyta. Ha valakit érdekel a kismadár otthoni meghallgatásra (a saját otthonában), az a fenti e.mail címen jelezze.

  Üdvözlettel: Igor

 9. Higgyétek el nem rosszindulatból teszem, csak szeretnék másokat súlyos csalódásoktól megkímélni….
  https://www.jofogas.hu/csongrad/Linn_integralt_erosito_134693100.htm
  Ez életem egyik (ha nem „A” ) legrettenetesebb hangja, arról nem is beszélve hogy miután nagy nehezen eladtam háromszor „tért vissza” hozzám, mert teljesen váratlanul hol így, hol úgy pukkant el. Színezett, sávhatárolt, torz, erőtlen, ritmustalan katyvasz, mindegy mivel társítod. Túlbonyolított kapcsolástechnika, alulméretezett alkatrészek, tűzforró hűtőbordák, stb… Rengeteget szenvedtem vele, akkor megfogadtam hogy Linn készüléket többé 3 méteres bottal sem piszkálok meg.
  Az tény hogy Phono fokozata elég jó (előerősítő része kivezetve RCA-kra), de a többi rész hulladéksága ezt bőven ellensúlyozza….. 🙁

 10. Ha valaki kísértésbe esne…… Ne tegye!
  Nagyon rég voltak ilyen dobozaim, még „előző” életemben. A bűn rossz angol hang iskolapéldája. Színezetlen ugyan ez tény, de ezzel együtt ritmustalan, lassú, tompa, döglött hang. A jó öreg Bextrén membrán teszi a dolgát, sikeresen kigyomlálja az életet a zenéből. Fárasztani biztos nem fog de ha zenét szeretnél hallgatni ne ilyeneken (és hasonló korai angol remekműveken) tedd, mert tíz perc után garantáltan elalszol. 🙂
  A hátlapon az a reflexnyílásnak csúfolt lyuk meg külön megér egy misét….. 🙁
  https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=183625

 11. No, akkor egy gyors „last minute special” karácsony előtt……
  A képeken látható Topping D60 típusú 2x60W-os duplatrafós, szupertuningolt D osztályú erősítő eladó.
  (a gyári specifikáció ennél jóval nagyobb teljesítményt ígér, de reálisan – jó hangminőséggel, kis torzítással – ennyit tud…)
  – Dupla toroid transzformátor
  – Schottky diódás egyenirányítás, megnövelt, filmkondenzátorokkal áthidalt tápszűrő elkók
  – A hangerőszabályozó DACT gyártmányú 21 fokozatú precíziós ellenálláshálós típusra cserélve
  – Bemeneti csatolókondenzátorok párhuzamosított Siemens „stacked foil” típusra cserélve
  – Belső kábelezés cserélve, + hálózati zavarszűrő beépítve
  A képen látható hálózati kábellel, plusz egy tartalék (garantáltan eredeti) TA 2022-es teljesítményerősítő IC-vel!
  Masszív kis holmi, jó 5 kiló és nagyon szépen van megépítve-összerakva. Azt már nem is említem hogy „analóg” erősítőben ezt a hangminőséget megkapni ennyiért esélytelen…..
  Foxpost az árban, így stílszerűen: 60 ezer Ft. (hogy maradjunk a 60-nál… 🙂 )

 12. Satori № 9.
  Ez…. minden valószínűség szerint tényleg az utolsó. Csakúgy mint egy becsületes macskának, ennek is 9 élet jutott.
  Az időközben elszállt anyagköltségek miatt is (a hangszórók ára 4 év alatt 70[!] %-ot emelkedett), a krónikussá váló (tisztességes) asztalosok hiányról nem is beszélve.
  Így ma már elég nehéz egy párat 6-700 ezer alatt összehozni. Igen, bár tény hogy ezt a minőséget kész bolti termékben nagyon nehéz megkapni 1.5 milló alatt… „Ugyan már, azok márkanevek, ez meg csak egy mezei no-name termék.” 😉

Vélemény, hozzászólás?