Eladó dolgaim

No, akkor mostantól itt lesznek azok a dolgok amiket én gyártok, illetve szeretnék eladni. Ide kérem más ne tegyen fel eladó terméket, arra ott van a „Zsibogó” rovat.

112 thoughts on “Eladó dolgaim

 1. Szeretném megkérdezni, hogy aki rendelt-építtetett Satori dobozokat, azok közül valakinek nincsenek-e meg a doboztervek (rajzok). Sajnos az enyém füstbe ment egy vinyóval együtt, és hülye fejjel papíron nem „mentettem” el.
  Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!…..

 2. Eladó egy pár Clarus (Neotech) tömör OFC réz vezetős hangfalkábel. 2.5 méteresek, jobbfajta hasított érintkezős banándugókkal. A vezetők keresztmetszete 2x1mm. (megfelel 1.6 mm²-nek). Külső átmérő: 8mm
  Az OCR-ekkel összevetve meglepően jónak bizonyultak. Kicsit kevésbé transzparens, nincs akkora tér és dinamika mint azokkal, de a QED Silver Special 25th Anniversary-t simán „felülszólták”.
  A pár ára 20 ezer Ft, ebben a postázás is benne van.

 3. Update. A tegnapi bejegyzésemhez:
  A megrendelt 3 pár RCA-t elkészítem, de az most már bizonyos, hogy az egy métereseket nem fogom. Ez az utolsó ok amiért szívinfarktust szeretnék kapni.
  Sajnálom, és elnézést kérek azoktól akik ilyet rendeltek.
  Az SPDIF kábelek változatlanul rendelhetők, abból max. 1.5 m-est tudok még néhányat készíteni, de az RCA történetnek itt a vége…. (Elkezdtem egy egy méterest, de 4 óra kínlódás után feladtam, kezelhetetlen. És ez csak az egyik szál volt.) 🙁

 4. Elkezdtem gyártani a beígért RCA IC kábeleket. Ezzel kapcsolatban annyi a fejlemény, hogy az eddig megrendeltek után több rendelést ezekre nem fogadok el. Ez nem embernek való munka… 🙁
  Amik el fognak készülni azokról a megrendelőknek tudni kell (bár ezt már leírtam), hogy a kábel mechanikai-geometriai szerkezete miatt kis ívben (kb. 15 centis sugár alatt) nem hajlíthatók.
  Sajnos hajlításkor ilyen esetekben a belső íven levő szalag fodrosodik, hullámosodik, sokszori hajlítás után el is törhet. Ezzel nincs (nem lehet) mit tenni, a fizika ilyen.
  Ezért kérem azokat aki rendeltek belőle, gondolják át a dolgot, és ha ez problémát okoz jelezzék hogy elállnak a rendeléstől. Ezzel a jelenséggel kapcsolatban elkészült-átvett kábelnél reklamációt nem fogadok el!

 5. Kaptam pár email-t megrendelt kábelek és egyéb munkák ügyében, érdeklődve hogy mikor számithatnak az elkészültükre….
  Amint említettem sajnos az eü. állapotom a vártnál jóval lassabban javul, még mindig elég gyenge vagyok és elég sűrűn vannak durva fejfájásaim. Szóval ismételten kérek mindenkit hogy legyen türelemmel, el fog készülni minden, csak az ígértnél valamivel későbben.
  Ha valaki nem tud annyit várni, kérem jelezze hogy törölni tudjam a rendelést.
  Megértéseteket köszönöm.

 6. Kísérletező kedvűeknek….
  Egy pár Muses 8820 új fejlesztésű duál műveleti erősítő. Felületszerelt (SMD) változat, normál 8 lábú IC tokba való aranyozott lábú adapterrel. Miért adom el?
  Van itthon kb. 40 db jó minőségű műveleti erősítőm, szabadulnék pártól (több is lesz hirdetve hamarosan).

  https://www.nisshinbo-microdevices.co.jp/en/MUSES/series/MUSES8820.html
  Darabja 3500 Forint, a pár postázva (ajánlott levélben gondosan csomagolva) 7000.

  https://www.audiophonics.fr/en/opa/njr-muses-8820-dual-opa-dip8-unit-p-12695.html

 7. Az elmúlt pár hét zűrzavarában sikerült elkevernem az egyik javításon nálam levő erősítő „ügyfél” adatait. Szóval kérem azt akinek egy leégetett Denon PMA 520-as erősítőjét javítottam, vegye fel velem a kapcsolatot mert elkészült….

 8. Nagy levegő….. 🙁
  A korábban hirdetett CD-kből elkelt eddig kb. 20 db, maradt olyan 200 körül.
  Nem akarván tovább aprózni a dolgot, kótyavetyére bocsátom a „csomagot”, csak egyben, és csak személyes átvétellel.
  Hogy legyen min hallgatni is őket, adok velük egy finoman tunigolt Marantz CD 57-es játékost, kitűnő esztétikai és műszaki állapotban. Egyetlen szépséghibája: a gyári tálcaajtó után lett gyártva, de a rajta levő felirat hiányán kívül ez gyakorlatilag nem észlelhető.
  Így az ár 160 ezer Ft lenne. Komoly érdeklődőnek listát készítek.
  Jelzem, a legtöbb lemez egyedi ára a használt piacon 1000-2000 Ft körül (és felett) van, igényes válogatás, gagyi „slágerzene” nincs köztük.

 9. Kedves Blogtársak!
  Kicsit megszaporodtak mind kábelkészítésre, mind javításra a megrendelések (bár kértem hogy az idén ha lehet már ezzel ne keressetek….).
  Úgyhogy: mind az OCR mind az RCA kábelek alapanyaga elfogyott (mindkettőből megtartok egy-egy párra valót javításhoz), szóval több rendelést ezekre ne küldjetek.
  SPDIF-ből tudok még 4-5 db 1m-es párat készíteni, aztán annak is vége 🙁
  A megrendelt kábeleket (egy pár kivételével) és tuningokat/javításokat csak januárban fogom tudni megcsinálni, mert sajnos még annyira nem érzem jól magam, napi sok óra pihenésre és alvásra van szükségem a regenerálódáshoz.
  Megértéseteket köszönöm!

 10. Karácsonyi árak a korábban hirdetett D osztályúakhoz (kicsit megszaporodtak, ritkítanom kell az állományt, plusz sajnos lett egy pár elkerülhetetlen komolyabb eü. jellegű kiadásom is… tápszerek, diéta, stb.]).
  Ayima A04 gyári, SMPS táppal: 21 ezer
  Hasonló de „no-name” kivitel, ez erősen tuningolt, táppal: 25 ezer
  TPA 3255 teljesítmény IC-vel szerelt panel (ez vanpl. az Ayima 07 – esben is) táp és doboz nélkül (DC 24 – 48V-ig jó, utóbbival akár 2×300 W-ot is tud csúcsban, persze megfelelően méretezett tápegységgel): 16 ezer.

 11. Eladó lett a képeken látható feketére eloxált dobozpár is. Eredetileg egy német 50W-os végerősítő volt bennük (SAC Mediatore 50).
  A dobozok vastag extrudált alumíniumól készültek, egymásba csúsztatható kivitellel. Ennek köszönhetően a belmagasságuk 44 és 64 mm között három fokozatban állítható, de ekkor természetesen új elő és hátlapokat kell készíteni hozzájuk.
  Az alsó profilokon és a hátsó borítólapokon készítettem néhány szellőzőnyílást, mert eredetileg teljesen zártak, ezért aztán a legtöbbjük túlmelegedéstől szétdurrant (mint ezek is).
  A felső -hűtőborda profilon- 8 db 3mm-es zsákfurat van a félvezetők rögzatéséhez, az alsó dobozfélen horonnyal a nyák panel rögzítéséhez.
  Méretek:
  külső: 170x167x70-90mm , belső: 130x160x44-64 mm (szélesség x mélység x magasság). Súlyuk: 1.6 kg
  Az előlap karcos, plexiből van, tetszés szerint polírozható-festhető, a bekapcsológomb nincs beragasztva.
  A hátlapon bemeneti aranyozott RCA és banán hangszórócsatlakozók, biztosíték foglalat és 1.5 m hálózati kábel dugóval.

  Csak párban eladók,
  áruk: 30 ezer Ft a pár, plusz postaköltség. Pár hűtőborda ár itthonról:

  https://www.hestore.hu/prod_10032096.html
  https://tapegysegek.hu/spd/orfeusz_528070/Hutoborda-POWER-LED-ekhez-meretre-vagjuk-27W-1cm-R
  https://www.vatera.hu/proma-euro-aluminium-hutoborda-profilos-haz-130048-hatso-lap-1-5-mm-165-x-110-x-105-mm-3108026135.html

  Saját képek délután

 12. Jön a karácsony, minden eladó holmimból (D erősítők, Marantz és Yamaha CD játszók) adok 10% engedményt. Azért nem többet, mert már így is röhejes áron adom őket….. Még egy-két párra való OCR kábel alapanyag maradt, aztán: fuss el véle. Ezek ára változatlan, csakúgy mint az RCA, és SPDIF IC kábeleké (RCA-ból változatlanul max. 1m-es párat készítek) – de csak jövőre.
  Kínai, hatszor újrahasznosított agyonszennyezett rézből biztosan nem fogok többet készíteni sem hangszórókábelt, sem akármi mást… 🙁

  1. a Yamaháról kérnék egy kis leírást, korábban volt már itt fent, csak elfelejtettem a részleteket.. 🙂
   az RCA összekötőjét milyen madzagból készíted? az is kyrós csoda?

   (a rendszerem ugyan szerény, de a hangfalkábeleiddel szépen muzsikál, semmi pénzért nem válnék meg tőlük!)

   1. Idézem:
    – Egy rendesen megtuningolt Yamaha CDX 497 CD játszó (+tápegység, szűrő, csatolókondik, dobozcsillapítás, stb.) , nagyon szép állapotban táv nélkül. Fekete színű, 24 bit 192 kHz-s konverterrel (CS4392), text kijelzéses, MP3 CD-k lejátszását is tudja. Ez 30 ezerért vihető. Digitális (SPDIF) kimenet, aranyozott RCA csatik.
    Az RCA-k IC kábelek alapanyaga az OCR szalaggal együtt kriózott Mundorf OFC (6×0.05mm) rézszalagból készül szintén pamut szigeteléssel, max 1 m hosszban (ez viszont sajnos drágábban tudom adni az „extra” kínlódás miatt) Annyit tudni kell, hogy az 5 réteg anyag (pamut-réz-pamut-réz-pamut) különböző nyúlása miatt kisebb ívben hajlítva a belső ív hullámosodik, de ez a működésébe nem szól bele.
    60 cm-es 14 ezer, 1 m-es 22 ezer Ft.

   1. Abból sajnos csak egy van és azt nem adom el, de az Ali-n változatlanul beszerezhető szinte fillérekért (szó szerint…), és szívesen megcsinálom az átalakítást ha megrendeled. Ezt másnak is örömmel megcsinálom…. Lehet választani (kb. 10 féléből) hogy milyen műv. erősítő kerüljön bele.

    https://vi.aliexpress.com/item/32968808861.html?gatewayAdapt=glo2vnm
    https://vi.aliexpress.com/i/32974738495.html?gatewayAdapt=glo2vnm

 13. D osztály „ritkítás” (kicsit sok lett itthon belőlük…) Mind a két erősítőben BTL üzemmódú TPA 3251-es teljesítményfokozat van.
  Aiyima 04, ez teljesen gyári állapotú. Ebből megfelelő tápellátással (35V 6A-es tápegységgel ) elfogadható torzítással ki lehet hozni olyan 2×80-100W-ot. Adok vele egy 20V 90W-os Lenovo SMPS tápot, ezzel kb. 2x40W-ot tud.
  A másik egy „no-name” (valószínűleg ez is Aiyima) kínai típus, ez már komoly tuningot kapott. (megnövelt tápszűrés és műv. erősítő tápfeszültség, LM4562-es műv. erősítők a gyári 5532-esek helyett, Elna Silmic II csatolókondenzátorok, megerősített nyák vezetékek, stb.) Teljesítménye ennek is hasonlóan alakul, ezzel egy kínai 19V 6A-es tápot tudok adni.
  Ez ennek a tuningolt változata:
  https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifiers/stereo-amplifier-class-d-tpa3251-2x140w-4-ohm-p-15391.html
  Az árak:
  Aiyima 04 + táp : 24 ezer
  Tuningolt „no name” + táp: 30 ezer (hangzásukhoz képest mindkettő nagyon baráti ár….)
  Tápegységek nélkül is vihetők, ez esetben az árakból lejön 3 ezer Ft.

 14. Egy kis előzetes a hamarosan eladósorba kerülő holmikról.

  – Mordaunt Short Mezzo 1 hangdobozok, „szupertuningolva”, 8/10-es esztétikai állapotban. A dobozok egyik oldalán egykori rögzítőcsavarok furatai, jórészt eltüntetve, az egyik előlapról hiányzik a logó, és a sarkokon a szöveteken némi kopás. Kárpótlásul eszméletlen jó hang…. A közép és magastartománya simán partiban van az épp itt vendégeskedő Spendor S 100-éval. Komolyan…..Basszusban persze nem versenyezhet egy közel 60 literes dobozban levő 30-as mélyhangszóróval, de amije van az feszes, gyors és artikulált. Közepes méretű szobákba garantált főnyeremény. 😉
  Ez 100 ezer Ft.

  – TPA 3255-ös panellel szerelt D osztályú erősítő kit. Elegáns extrudált alu doboz, 170 VA-es toroid trafó, (ezzel tartósan kb. 2x70W-ot, csúcsban 2×100-at tud) tápegység alkatrészek [gyors diódák, szűrőelkók], csatlakozók, hangerőszabályzó+forgatógomb, stb. Ha nagyon szükséges össze is rakom, de csak november közepe felé lesz rá időm, plusz úgy jóval drágább lesz. (A 3255-ös panelből megfelelő tápegységgel akár 2x300w-ot is ki lehet csikarni)
  Kit állapotban 60 ezer (az anyagár 80%-a), készre szerelve 90 körül.

  – Marantz CD 57 CD játékos „közepes” szintű tuninggal. Szuperül működök, esztétikailag is OK, a lemeztálca ajtaja „utángyártott” mert az úton Németországból elfogyott. Más hibája nincs, minden lemezt (régi írottakat is) biztosan, gyorsan olvas. Koax digitális kimenettel (futóműnek is használható).
  Ez 18 ezer.

  Képeket hamarosan teszek fel.

  1. Időközben az M-S Mezzo 1-es dobozpár és a Creek CD játszó elkeltek.
   Lesz még hamarosan egy pár Focal Chorus 705S hangsugárzó. Ezekben a -nem túl megbízható működésű- magassugárzók (a dóm peremének alátámasztó szivacs gyűrűje idővel elporlad, ezekkel is az történt) ki lettek cserélve Peerless (Vifa) OX20SC00-04 típusú rezonanciakamrás textil magasakra:
   https://www.soundimports.eu/en/peerless-by-tymphany-ox20sc00-04.html
   Szerintem ezekkel még a hangzás is jobb lett, főleg miután a keresztváltó is hozzájuk lett igazítva. Kisebb helyiségekbe (~20 nm-ig) nagyon kellemesen zenei, kiegyensúlyozott hangélményt nyújtanak.
   Az állapotuk kifogástalan, az előlapok is hibátlanok, eredeti dobozukban szállíthatók, küldhetők.
   Ezekről tényleg teszek már fel képeket hamarosan. (a magasak kivétel pont olyanok mint a képen)
   Közben annyi változott, hogy előbányásztam a dobozokat, meghallgattam őket, és…. hát 50-ért nem adom. Ahhoz túl szépek, és a hangjuk is igencsak e felett az ársáv felett tanyázik.
   Ezen túl rosszul emlékeztem, mert más a színük, ezek famintás előlappal készültek.
   Így hát 60-ért vihetők, vagy maradnak tartalék hangszórónak szűkösebb napokra. 😉

 15. Lassan de biztosan elfogy az OCR hangszórókábelek alapanyaga. Még kb. három 2 vagy 2.5 m-es, vagy (egy 2.5-ös és egy 3 m-es) szettet tudok készíteni, aztán fuss el véle. Az pedig egészen biztos, hogy több ilyen lehetőség nem lesz.
  Szóval aki hezitál rajta igyekezzen, mert aztán ha valahol meghallgatja és akkor csap a homlokára, már késő lesz…. 😉
  Az árak változatlanok:
  2 m-es pár 42 ezer
  2.5 m-es pár 48 ezer
  3 méteres már valószínűeg csak akkor lehetséges ha marad még annyi szalag. Az pedig 54 ezer Ft.

 16. Tudok még készíteni néhány SPDIF (digitális-koax) IC kábelt is. Hossztól függően akár 8-10 db-ot. Az alapanyag 4.3 GHZ-ig garantált „broadcast” minősítésű 75 Ohm-os koaxiális kábel, fólia+háló árnyékolással, pamut külső szigeteléssel. Tudom szerelni olcsóbb de megbízható (fém), vagy kinek-kinek szíve vágya szerinti RCA dugókkal (ezek beszerzését a vevőre bízom) . 1 -1.5 – 2- 2.5, max 3 m hosszban rendelhető.
  3 m-nél hosszabbat nem készítek, nem célszerű ennél hosszabbat használni SPDIF jelátvitelre. A kábel átmérője a pamut burkolattal együtt ~ 6mm, elég hajlékony. Bézs vagy fekete borítással rendelhető.
  Az árak dugótól és hossztól függően 8 és 20 ezer Ft között.

  Nem mellékes információ: én is ilyet használok… A gyári hasonló árfekvésű kábeleknél bizonyosan jobb. 😉

 17. Elnézést kérek mindenkitől akinek esetleg megdobbant a szíve a lehetőség hallatán, de sajnos egy rajtam kívül álló ok miatt jó esélye van hogy a projektből semmi nem lesz. Nem részletezem, mert nem szép (de tipikusan „hazai”) történet…..

  1. Hát mit mondjak… Igen sz..ul érzem magamat e miatt a történet miatt. Ilyen jól régen lettem bevezetve a málnásba…
   Annyit szeretnék még a dologhoz hozzáfűzni, lehetséges hogy az említett négy HiVi hangszóró hamarosan megjelenik majd valamelyik magyar hirdetési portálon, „relatíve” jó áron. (Jófogás, Vatera, AVX, HiFi Piac, stb.)
   Nos ha valaki közületek ujjongva rájuk vetné magát, tudjon róla hogy én bizonyosan nem fogok ezekből dobozokat készíteni, sem az elkészítésükhöz információt/segítséget nyújtani. Ennyivel tartozom a kedves barátomnak aki ilyen szépen elintézte ezt a történetet. Tényleg sajnálom, de nem szeretem ha hülyének néznek.

   1. teljesen érthető..
    miért is kellene támogatnod a kisstílű opportunista nyerészkedőket?
    főleg, ha azok nemhogy nem támogatnak téged, hanem egyenesen gáncsolnak, kellemetlen helyzetbe hoznak.
    a hangsugárzók nem magukban érnek sokat, hanem a tudásoddal kombinálva. így az se nagy baj, ha rárohad az illetőre.

    1. Amennyiben ez az én hibám IS : mióta az eszemet tudom, mindig jóindulatúan naiv és segítőkész voltam (közismertebb nevén: balek, lúzer). Hittem a tisztességben, és a becsületesség, az adott szó erejében. Ma azért már vannak komoly kétségeim…. 🙁
     Sok esetben túl későn jöttem rá ha valaki ezzel visszaélt. Már pedig azoknak a túlnyomó hányada akikkel bármilyen üzleti kapcsolatba kerültem nagyon hamar ráéreztek erre, és elég csúful igyekeztek hasznot húzni ezen tulajdonságaimból.
     Hangsúlyozom, tisztelet a (kevés) kivételnek !

     1. Nagyon szomorúan olvasom ezeket a sorokat, még ha a konkrét ügy számomra nem is ismert. Azt hiszem, elég sok emberen segítettél ahhoz, hogy senkitől ne érdemeld azt, hogy bármiképp is átverjen/átverjenek/ megkárosítsanak.

Vélemény, hozzászólás?