Üdv mindenkinek!

Elhagyván eddigi “törzshelyemet”, mostantól itt találtok majd.

A blogba regisztráció után lehet majd írni, ezzel azt szeretném elkerülni, hogy a hangulat nagyon gyorsan a jól ismert kocsmai trollkodás szintjére jusson. Szívesen és örömmel látok bárkit, aki úgy gondolja hogy be tudja tartani a “netikett” alapvető szabályait.

Remélem itt egy konstruktívabb, barátságosabb közegben tudunk majd beszélgetni, és nem haragszotok meg érte ha közzéteszem a hanggal, annak visszaadásával kapcsolatos -néha talán rendhagyónak tűnő- gondolataimat. A belépéshez  szükséges regisztráció másik oka az, hogy szeretném megelőzni az eddigi kellemetlen tapasztalatokat, ami a hozzászólások minőségét és tartalmát illeti.

400 thoughts on “Üdv mindenkinek!

 1. Propaganda vs. valóság.
  Ezek KSH adatok, nem holmi himihumi “reakciós” portál által kreált hisztéria.
  A folytatást (szerintem ne) képzeljük el….. Megyünk előrefele, csak az irány nem biztos hogy teljesen jó. No de hurrá, a hírközlés költségei (egyedül) 0.3%-ot (!!) csökkentek. Azaz: olcsóbban juthatunk hozzá a néphülyítéshez. 😉
  https://telex.hu/gazdasag/2022/05/10/inflacio-adat-ksh

  1. Én semmin sem csodálkozok ….. ovitól és szellemi körétől pont ez volt várható, tehát Ő (a saját szemszögéből) teljesen “racionálisan” cselekedett, Medvegyev mint az egyik orosz “héja” értelemszerűen pedig csak dicsérhette azt, aki kiállt mellettük!
   Az meg fentnevezetteket nem érdekli, hogy mindennek az árát ki fogja megfizetni – gyanítom duplán mi! Az emelkedő üzemanyag árakat is és a pária-létet az Unióban!
   AJ

   1. Fürtös paradicsom 4 ezerér’ !!? Kávé a 3 hónappal ezelőttihez másfélszeres áron? Csirkemell sehol nincs (Debrecenben legalábbis: viszik külföldre, “hülyék lennénk itthon elkótyavetyélni”) Aztán nyár végén majd jön még pár igen érdekes dolog…..
    De; – “jóvanezígy”, ezt akarta az istenadta nép.

    1. Vakmajom írása:
     “Áruhiány, pult alóli árulás, készletezés, csalás, trükközés, veszteségbe kényszerítés, csődök, feketepiac – mindez a katyvasz az ártorzító hatósági áras állami beavatkozás egyenes következménye. A piaci árakat tartósan NEM lehet eltéríteni. Ezerszer meg lett mondva, ezerszer kiderült, hogy hülyeség, őrültség, baromság, nonszensz, mégis csinálják, és ugyanúgy káosz a következménye, mint mindig. Mekkmesterek. Tetszettek volna versenyképes gazdaságot fabrikálni, és akkor nem számítana a gazdag átlagfogyasztónak, mennyibe került 1 kiló liszt, cukor, vagy olaj vagy hús, röhögve kipengeti háromszoros áron is, kit érdekel. De ettől a berheléstől csak az lesz, hogy az se jut hozzá, aki bőven meg tudja fizetni, és minden sokkal drágább lesz, mint beavatkozás nélkül. Sokkal, sokkal, sokkal drágább.

     “Egy vidéki élelmiszerboltban a cukor kilója jelenleg 299 forintba kerül. A boltos azonban azt mondta nekünk, hogy ő a nagykereskedőtől (bruttó) 432 forintért veszi az árut. Ez azt jelenti, hogy minden egyes alkalommal, amikor elad egy kiló cukrot, 133 forintot bukik. Ezt természetesen csak azért teszi, mert a kormány rákényszeríti. Az árstop rendelet ugyanis előírja, hogy a cukrot a boltnak folyamatosan tartania kell a 2021. október 15-i fogyasztói áron. A nagykereskedőkre viszont nem vonatkozik a stop, azok megemelhetik az áraikat, és áprilistól jelentősen meg is emelték.

     Ugyanebben az üzletben a legolcsóbb liszt kilója az árstop miatt 179 forint, de a beszerzési ára jelenleg már 236 forint, vagyis a kikényszerített értékesítés kilónként 57 forint veszteséget okoz. A napraforgó étolajat 999 forintér veszi a boltos, de 699 forintért kénytelen eladni, tehát literenként épp 300 forintot bukik rajta. Erre mondja a klasszikus vicc, hogy ha keresni akar, akkor zárjon be, de a helyzet persze nem vicces, boltosunk ugyanis most már havonta 100 ezer forintos nagyságrendben szenved el veszteséget az intézkedések miatt.

     Az élelmiszer kis- és nagykereskedelemben uralkodó viszonyok szürrealitásának azonban ezzel még koránt sincs vége. Ha ugyanis a boltos kénytelen-kelletlen megrendeli a nagykerből a számára veszteséget okozó árukat, sokszor azzal szembesül, hogy a kért mennyiséget nem tudják neki leszállítani. A nagykereskedő indoka többnyire az, hogy nála sincs elég áru, mert a gyártó nem tud neki eleget vinni. A kiskereskedőre rákényszerített veszteséget tehát végső soron egy másik piaci anomália, az általános áruhiány mérsékli.

     A jogszabályok viszont betarthatatlanná váltak. A boltosnak ugyanis az október közepéhez hasonló szinten folyamatosan tartania kellene az árstoppolt termékeket, hiszen a kormány ezzel az előírással akarta megakadályozni, hogy ezek a termékek eltűnjenek a polcokról. Logikus kereskedelmi válaszlépés lett volna az árstopra a hét érintett termék készletből való kivezetése, ezzel a veszteséges működés elkerülése, ez azonban tilos. A boltos tehát az áruhiány miatt nem tud eleget tenni ennek a követelménynek, és egy ellenőrzés során csak azt tudja bemutatni, hogy ő a nagykerből bizony megrendelte a lisztet és a cukrot, de nem kapta meg.

     Amennyit megkap, azt viszont hamar elviszik a vevők, az áruhiány így a nagykerből gyorsan begyűrűzik a kiskereskedelembe is.

     A nagyker ár emelése és az árstop megtartása egy nagyon fontos további piactorzító hatással is jár. Hol vásároljon olajat például egy lángossütő vállalkozás? Ha elmegy a nagykereskedőhöz, ott megvehet egy raklapnyi olajat literenként nettó 787 (a fenti példában említett bruttó 999) forintért, ha viszont bemegy például az általunk említett boltba, akkor ugyanazt megkapja árstoppolva nettó 550 forintért – ha még van belőle a polcon.

     A kiskereskedők az általános áruhiány miatt már kezdettől fogva megpróbálták megakadályozni, hogy akár magánszemélyek, akár közületi vevők nagyobb mennyiséget vásároljanak egyszerre, mostanra azonban már odáig fajult a helyzet, hogy a boltok elkezdték egyenesen kitiltani a közületi vevőket (az árstoppos termékekre vonatkozóan).

     A lángosos elvileg még akkor is jól jár, ha egymás után bemegy sok boltba, és literenként gyűjti össze az olajat, de ez persze nem egészen életszerű megoldása a szorult helyzetnek. Ehelyett részben elkezdődött a feketézés: ha nem akar a lángosos egyszerre legalább egy raklap, azaz tipikusan 810 liter olajat megvenni a nagykerben, akkor megalkudhat a boltossal, hogy valahol 1000 forint feletti áron vesz tőle olajat, az elszámolást pedig megoldják valahogy okosba (hiszen a példánkban említett kereskedő kénytelen papíron bruttó 699 forintért adni neki az árut).

     Hasonló helyzet a csirkemellnél is előállt, az olcsóbb verziókból áruhiány van, a kilónként 1500 forint körüli árstoppolt verziót pedig csak pult alól lehet kapni – a boltos elteszi a törzsvevőinek az árut.”

     https://g7.hu/vallalat/20220512/palmaolajban-sutik-a-langost-pult-alol-aruljak-a-csirkemellet-itt-tartunk-az-arstop-miatt/

     1. Köszönöm az idézett írást.
      Lehet ezt a témát kerülgetni, ignorálni, csak sajnos előbb utóbb olyan szinten fog összedőlni ez az egész gazdasági manipulációs tákolmány – a hetente fércelt alaptákolmánnyal egyetemben- hogy a fal (és remélhetőleg nem a Nagy Fal) fogja adni a másikat.
      Az is valószínű hogy nem csak nálunk, de itt az évtizedes hazudozás és “félrekezelés” miatt a pofon jóval nagyobb lesz az előrejelzettnél is.
      Az pedig -a habzsidőzsi újnemesi elit kivételével- mindenkinek nagyon fájdalmas lesz. Bár utóbb majd nekik is ha a börtönkoszt szintje nem üti meg az általuk elvárt minőséget…. 😉

 2. Nekem sok barátom kiábrándult a választások után. Nagyjából mindenből. Totális burn out. Összetörtek. Szóval szerintem ez egy teljesen normális dolog.
  Én személy szerint azt gondolom, hogy a mostani választás nyilvánvalóvá tette, ami eddig is nyilvánvaló volt, maximum nem akartuk észrevenni. Nem minősítek senkit és semmit, de a konzekvenicákat szerintem egyén/család szintjén kell levonnia mindenkinek.
  Ha valaki szélmalomharcot szeretne vívni, ha valaki ‘megtér’ anyagi okokból és ha valaki kiszáll (nem ‘úgy’, hanem továbbáll), az mind elfogadható dolog részemről. Ez a rendszer be van betonozva. Az EU nem képes kezelni, a választók nem tudják/akarják/képesek (aláhúzandó, amelyiket szeretnétek).
  Szerintem mindenki vissza fog húzódni az ‘odujába’ amíg ki nem találja, számára mi a járható út.
  Részemről sok olvasással, zene hallgatással (és sporttal).
  Kitartás Mindenkinek!!!

  1. A halhatatlan Ványadt Bácsi paródia örökérvényű sorai jutnak eszembe:
   “Igaz, igaz, mintha csak magam mondtam volna”
   Nagyon úgy tűnik hogy ebből hamarosan nincs kiút. Miért? Majd a jövő okosai megmondják mit csesztünk el 70 éven át, mert mi most ezt reálisan megítélni nem tudhatjuk.
   Kár ezért a népért, többre lenne (lett volna) érdemes. Én személy szerint egyre inkább vallom magam kanadainak, mert attól az országtól többet kaptam (és kapok) 15 év alatt, mint amit a szülőhazám adott 50 év alatt (vagyis inkább elvett mint adott. 🙁 ) Pedig próbáltam….

 3. Ezt azért elmentettem, hogy legyen majd min röhögnünk/sírnunk (kinek-kinek vérmérséklete szerint).
  Ezen a linken pedig életem talán legmeghatározóbb filmjének monológja hallható a Sztalker-től (sajnos Magyarul sehol nem találtam : ( )

 4. Hát igen. Ez egy olyan klasszikus helyzet, mint a kecske-farkas-káposzta folyón való épségben átjuttatásnak feladata, amennyiben a csónakban egyszerre csak egy szereplő lehet jelen a révészen kívül….
  Amihez amúgy csak némi józan ész kellene, de ez sajnos mára a modernizáltan agymosott világban a legnagyobb hiánycikké vált….
  A baj az, hogy most Európa és a világ idióta politikusai egyszerre, egy csónakban próbálják az egész bagázst átszállítani az egyébként fogalmuk sincs milyen túlsó partra , aminek persze az a vége hogy mindenki felzabál mindent és mindenkit és sajnos közben a révész is megdöglik….. 🙁

 5. Köszönöm a hozzászólásaitokat, megerősítéseteket….. Bár azt ígértem nem írok erről többet, de van még pár dolog amit el kell mondanom, mert a veszteség, a fájdalom sokszor csak így enyhíthető, dolgozható fel.

  Lehet nem tűnt ki a bejegyzéseimből, de: a helyzet azért igazán tragikus, mert a jelenlegi felállás bármilyen formában tarthatatlan, az elkerülhetetlen világszintű válság MINDENKIT maga alá fog temetni pártállástól, hittől, ideológiai preferenciától függetlenül. Azt most már én is tisztán látom, hogy ez az “ellenzéknek” csúfolt, az (előre jósolható) vereség után egymást maró-szapuló formáció semmilyen formában nem lehetett volna életképes, alkalmas annak a helyzetnek a kezelésére ami most következik. Konkrétan: a hamarosan ránkzúduló szarcunamival való megküzdésre.
  Viszont az a fajta -most már nyíltan- putyinszopó, ukrán és EU ellenes hozzáállás ami egyre inkább körvonalazódik, még nagyobb bajt jelez előre. Az “olcsó” gáz és Kárpátalja visszakapásának reményében folytatott köpönyegforgatás felülír minden józan észt, és egyre inkább emlékeztet a Bukás című film bizonyos jeleneteire.
  Remélem -higgyétek el őszintén remélem- hogy ez csak buta vészmadárkodás részemről az alapvetően borúlátó természetem következményeképpen, és a jövő megmutathatja hogy létezik még józan ész ami meg tud menteni bennünket attól ami most forr Mordor katlanjaiban……

  1. Hát igen – az ellenzék!
   Ami vasárnapig csak sejthető volt velük kapcsolatban – a marakodás, a torzsalkodás, a széthúzás – az vasárnap este a Műjég pályán láthatóvá lett! Ahogy állt elárvultan MZP a Párbeszéd-es és Momentum-os vezetőkkel majd kizárólag a saját családjával, az mindent elmondott erről az ellenzékről!
   Közben a két hangadó pártelnök hányta rá a sz@rt!
   Igen, jobb is, hogy így nem futottak be!
   Sztem, ha van egy kis eszük akkor nem mennek be ebbe a parlamentbe! Egye csak meg a “nagy kó’básztöttö” amit csinált! Rajtunk segíteni eddig sem tudtak, legalább nem blamálják tovább Magukat!
   AJ

 6. Rendesen mellbe vágott ennek az embernek az őszintesége…. még ha nem is értek vele 100%-ig mindenben egyet. De legalább felvállalja az álláspontját, nem beszél mellé.
  Azzal teljesen tisztában vagyok hogy az elmúlt hónapban bemutatott hozzászólásaim-kommentjeim-színvallásom miatt sokat elveszítettem közületek (a mély hallgatás azóta erre [is] utal) de nem bánom, nem tudok hallgatni ezekről a dolgokról. Kevés olyan dolog volt eddig az életemben ami felül tudta írni a zene és a hobbim iránt érzett szeretetemet, lelkesedésemet, de most nem tudok ezekre figyelni, kikapcsolni a külvilágot, mert a keserves valóság páros lábbal rúgja ránk az ajtót. És jó esetben csak az ajtót….
  Nem tudok vállat vonva jó pofát vágni ahhoz ami a világban -és nem csak nálunk- történik.
  Valami iszonyatosan rossz dolog szabadul most el ezen a bolygón, és félek tőle hogy még csak az elején járunk. Érzem a saját és az ismeretségi körömbe tartozó emberek lelkén a letargiát, félelmet, bizonytalanságot a jövőt illetően. Az az egy dolog biztos hogy a világ már soha nem lesz-lehet olyan mint volt az elmúlt 50-60 év viszonylagos békéjében. Most egyszerre szakad a nyakunkba az évtizedeken át világszinten szőnyeg alá sepert szemét. Lehet, persze lehet a fejünket a homokba dugva nem tudomást venni róla, főleg ha van elég anyagi biztonságunk mondván : nem az én dolgom, semmi közöm hozzá, a lényeg hogy nekem és a szűk környezetemnek jól menjen.
  Majd folytatom ha alkalmas leszek rá, bár nem tudom lesz-e még kinek. Most még zenét sem hallgatok napok óta, ami nálam eléggé ritkán fordul elő. Azzal eddig általában sikerült többé-kevésbé befoltozni a lelkemet. Ha tudjátok nézzétek el nekem -mert ez lehet egyfajta gyengeség- és maradjatok amíg lehet, ha valaki viszont nem tudja elfogadni a nézeteimet azt is megértem…….

  1. Engem nem veszítettél el, sőt sajnálnám, ha befejeznéd a fórumod! Természetesen a közös hobby-nk, a zene hallgatás és megszólalás technikai megvalósítása miatt kezdtelek el olvasni, de számomra nem volt közömbös a többi megszólalásod sem! Valószínű, hogy több közös dolog is összekapcsol bennünket: a kor (én 62 múltam) és az így megélt tapasztalatok, természetesen a hobby-nk és igen: a politika és politikáról való gondolkodásunk is!
   Én nem vagyok egy kitárulkozó típus, szeretem megtartani magamnak a véleményem, különösen arról amiben élünk! Most is csak azért írok erről, mert nem szeretném, ha a most érzed – teljesen jogos – elkeseredésedben megszüntetnéd, anulálnád azt amit itt eddig létrehoztál – beszélgető közösséget! Én úgy tapasztalom, hogy többen is hasonlóan gondolkodnak és éreznek itt, mint Te!
   Magam részéről biztos: én többszörösen is MZP-re szavaztam, lévén hogy a választó kerületi képviselő jelöltem is volt! Számomra is elkeserítő volt a hétfő reggel – nem is maga a vereség ténye, hisz ahhoz már hozzászoktam, hanem a mértéke rendített meg! Először én is választási csalást orrontottam (már persze az egyébként is eltorzított választási rendszeren túl), de gyanítom a helyzet annál sokkal tragikusabb! Ennyire egyszerűen megvezethető a választók túlnyomó többsége! Ide jutottunk – az aki ’89-ben elhitte saját magáról, hogy Ő zavarta haza az oroszokat, mostanra a haza zavartak helytartója lett és ehhez örömmel tapsol a csőcselék a Bálna előtt meg a különböző össznépi gyülölet-kampányok során, amit illúzórikusan “békemenet” neveznek!
   Persze ezt biztosan látták, nem csak a Holdon, de Brüsszelben is, hisz (tegnapi hír szerint) máris élesítették az eddig “jegelt” kötelezettség szegési eljárást a kormánnyal szemben – már csak a mihez tartás végett is! Nesze, vak koldus, itt egy púp is a hátadra! Tragikus ami most fog következni és az külön tragédia, hogy ezt újfent azok nyakába varrják, akik eddig is “húzták az igát”! Én a nagy osztogatásból kimaradtam, pontosabb az én adómból (is) osztogattak annak a csőcseléknek, aki megszavazta a ” nagy kó’básztöttő” újabb uralkodását! Aztán ugyanez a csőcselék fogja rázni az öklét Soros-Zelenszkij-Brüsszel és egyéb még ezután kitalált “ellenségünk” felé, mert azt hitetik el velük, hogy ezek hozták a “vészt e lángoktól ölelt kis hazára”! A “nagy kó’básztöttö” meg csak integet a saját különbejáratú erkélyéről az országának “illúsztris művészek” (úgy mint Győzike és KisGrófo) társaságában!
   AJ

   1. Én egy fantasztikus Fantasztikus szimfóniába fojtottam minden bánatom! Tegnap este a szokásos bérletes hangverseny sorozat keretében a szegedi szimfónikusok Hamar Zsolt vezényletével francia estet tartottak: Debussy: Egy faun délutánja és Saint-Saens: III. hegedűversenye mellett az est fénypontja Berlioz Fantasztikus-a volt. Számomra talán a legtöbbet hallgatott szimfónia ez (Beethoven VII.-je mellett), tehát mondhatni elég jól ismerem a művet (több felvétele is meg van és ezeket rendszeresen meghallgatom) és még így is sok újat adott ez az előadás! Olyan szép dolgokat sikerült felfedeznem benne, amelyek eddig elsikkadtak, pedig gyönyörűek!
    Hiába – egy nem túl jó élő előadás is sokszor többet nyújthat zeneileg, mint a legjobb hang felvétel a legjobb láncon hallgatva! Ez egyrészt sajnálatos, mert akkor minek tolunk a hobby-nkba ezreket, milliókat! Másrészt viszont örvendetes, mert néhány ezer forintért is kifogható a felemelő élmény még itt Szegeden is (Ránki Gy: Pomádé király új ruhája (igen, meztelen a “király”-unk), Csajkovszkij V. szimfóniája Pál Tamással – csak az idei évadból)!
    AJ

  2. “sokat elveszítettem közületek (a mély hallgatás azóta erre [is] utal)

   Majd folytatom ha alkalmas leszek rá, bár nem tudom lesz-e még kinek. ….”

   nem gondolom, magamra értve meg tudom, hogy nem “veszítettél el sokat” , a hallgatás inkább arra utal, hogy én sem vagyok “megnyilvánulós” sem illetve nem hozakodok ide, ilyesmivel; hisz itt az audio(dért !!) “gyültünk össze”

   …én még nem találkoztam olyan politikussal, akire nyugodtan szavaztam volna (pedig nem most lennék elöször “választókorú” ), nyugodtan “vezetést” bíznék; hazudnak, önérdeket, haveri kör érdekét képviselik (a mostani nyilván igencsak durván …de “eredményeik” mutatják: ügyesen – a másik oldal sajnos sokat hibazott megnyilvanulasaiban, en azt javasoltam volna nekik: 2 dolgot hangsulyozzanak, sulykoljanak, mondjanak folyton: a stadionokra, focira es Lörincnek juttatott penzeket megszüntetnék illetve oktatas+egeszsegügyre forditanák -> ugy gondolom evvel a focistakon es Lörincen kivül sokan egyetértettek volna)
   .
   ugyanakkor abban is hiszek, hogy van, amire nincs komoly befolyásuk a politikusoknak….lányom úgy néz ki idén is nyer országos matekversenyt …mert a döntö fordulóban max. pontot ért el :)))
   (és ezt, ilyeneket a politikusok nem tudják elvenni [na jó illetve rossz: talán Észak Koreában igen, de ahogy látom ott sem teszik ezt, amikor ott lehetnek nem gyengék: https://www.imo-official.org/country_team_r.aspx?code=PRK ])

  3. “Azzal teljesen tisztában vagyok hogy az elmúlt hónapban bemutatott hozzászólásaim-kommentjeim-színvallásom miatt sokat elveszítettem közületek (a mély hallgatás azóta erre [is] utal) ”
   Én nem azért nem írtam, mert nem értek egyet, csak próbálok nem foglalkozni a politikával. Szavazok, elszomorodok és ennyi.
   De hogy legyen valami ami “felvidít” minket, jöjjön egy régi, de aktuális szilveszteri köszöntő:
   “Emberek! Van egy jó és egy rossz hírem: ez az év rosszabb volt, mint az előző, de jobb mint a következő…”
   Legyünk optimisták: néha neki kell menni a falnak, hogy rájöjjünk, nem erre kell menni…

  4. Nem szoktam hangoztatni, főleg nem leírni… De most leírom, hogy ne gondold hogy egyedül vagy. Én baromira sajnálom az eredményt, és az elmúlt 12 évet.
   Borzasztó szomorú hogy ide jutott a világ, hogy dezinformációval, propagandával, riogatással hatalmon lehet maradni. És a keresztény-konzervatív értékrendet hangoztatva… A kirekesztő, nacionalista, és aki másképp gondolja dögöljön meg gondolatvilág micsoda összhangban vele…
   Én meghallgattam a Hobo Vadászat albumát, szerintem sajnos aktuálisabb most… Pedig először gyerekként hallottam :).
   Az hogy mi jön ezután nem tudjuk, de nekem sincsenek illúzióim azzal kapcsolatban hogy a 20 évvel ezelőtti békés, elfogadóbb, kultúrált vitákra lehetőséget adó világ véget ért jó pár éve.
   De hogy azért vannak pozitív dolgok is, tegnap elhagytam a pénztárcám egy büfében. Ma elmentem, és hiánytalanul visszakaptam. Ja török büfé. Török személyzettel. Vannak meg emberek, és nem is attól függ milyen nemzetiségű. Érdekes 🙂
   Úgyhogy András +1 a részemről is.

   1. Ezzel nem dicsekedtem volna el amúgy, de én meg egy hete az Aldiban (a hülye kapkodós pénztárnál) a visszajárót (6 ezer) leraktam az a kosár mellé a pakolópultra hogy majd elteszem, aztán valahogy a nagy rohanásban ott is hagytam. 2 perc múlva a villamosmegállóban vettem észre, loholtam vissza mint a bolond, de természetesen már nyoma sem volt, senki nem szólt senkinek, simán elrakta valaki. Persze én hülyeségem, meg is érdemlem.
    Kanadában egyszer a bankban hagytam a pulton 100 dollárt, otthon vettem észre hogy hiányzik. Másnap reményvesztetten visszamentem, a fiókvezető jött személyesen, hogy egy ügyfél rögtön leadta miután megtalálta….

    1. Sajnálom, sajnos nem meglepő az eseted. Nekem szerencsém volt. Vagy csak az univerzum az elkeseredettségem próbálta csökkenteni, hogy maradjon némi hitem abban, hogy vannak még becsületes emberek. De ez sajnos ez nem általános, sokkal inkább az önző, egymásra tekintet nélküli, mindenki hülye hozzáállás jellemző. Egyébként elég a “médiában” magukat újságírónak nevezők cikkeinek a címeit megnézni. A cinikus mondatokat, azt ha valaki hibázik akkor balfasz, szerencsétlen barom, lúzer stb. Kérem szépen nem lehet valaki figyelmetlen? Nem hibázhat? Ja hogy ők sosem szoktak.
     Na nem folytatom, mert sosem lenne vége…

  5. Szia András!

   Rossz hírem van. Sajnos engem sem veszítettél el.
   Hasonlóan az előttem szólókhoz, én sem vagyok az a nagy extrovertált kinyilatkoztató.
   Csatlakozom azok táborához, akik bíztatnak, hogy csináld tovább a blogodat.
   Sokan leginkább olvasni járunk ide. Ahogy terjed a sivatag, egyre kevesebb az oázis. A magam részéről szeretném ha ez a blog/fórum megmaradna. Szívesen olvasok Tőled szakmai, vagy akár egyéb témájú értekezést, információt.
   Az elmúlt napok eseményeit nem kommentálnám, elmondták már itt előttem. Lesújtó. Sok szempontból. A legrosszabb, hogy nincs életképes alternatíva. Na… csak beleszóltam…

 7. Elolvastam.
  Ez a Ludas Matyi mostani kiadása?
  Remélem ez komoly, mert viccnek nagggyyyonnn durva lenne…………
  Én meg kaptam egy új állást: a reptérre megyek légifolyosókat takarítani………………………..

 8. Ígérem ez lesz az utolsó “politizáló” bejegyzésem, aztán majd némi szünet után folytatom a hobbink vizein hajózást.
  Gondolkodva a történelmünkön és olvasgatva néhány józannak tűnő elemzést a kérdésről úgy látszik ennek a népnek ez a sorsa. Nem tud tanulni a hibáiból, újra és újra elköveti azokat, hagyja hogy válogatott gazemberek az orruknál fogva bevezessék az erdőbe, ahonnan aztán majd csak keserves áldozatokkal tud szabadulni. Lásd a néhány bejegyzéssel ezelőtt mellékelt képet a gödörből kihúzott majd ugyanabból a lendületből oda visszazuhanó barikáról.
  Ami most jön az a vagyonukat már régen külföldre mentett/befektetett gazemberek kivételével mindenkinek fájni fog és sajnos nagyon. Érzéstelenítés nélküli amputálás lesz, aki nem ül a tűz közelében vagy nem elég “élelmes” (értsd: gerinctelen) az keservesen meg fogja szenvedni.
  Hogy miért lett ez így, lehetne hosszasan elemezgetni, de nem fogom, megteszik ezt helyettem nálam okosabbak. Magyar néplélek, nemzeti küldetéstudat, turáni átok? Ki tudja.
  Mindenesetre tényleg úgy néz ki hogy pár évtizedenként-századonként kell egy nagy “reset” ennek az országnak hogy magához térjen a rázsibbasztott kábulatból. Mohács, Világos, Trianon, ’56, aztán most 12év fényességes sikertörténete….. Meglátjuk, de őszintén kívánom ne legyen igazam.
  Ja, és még annyit: Lassan kezdek örülni annak hogy ezt a hatalmas trágyadombot azoknak kell majd valahogy eltakarítani akik létrehozták a hatalom és totális kontroll megszerzése érdekében.
  A baj csak az hogy a kulimunkát, a sz@rlapátolást -mint mindig- majd megint a nyakunkba sózzák. 🙁
  P.S.: Az új feladathoz új logó is dukál:

 9. Balage78 bejegyzéséhez:
  Igen, már sejtettem egy ideje hogy gond lesz, de én csak józan “paraszti” ésszel, mert nem vagyok sem politikai, sem gazdasági szakember. Mindenesetre úgy vélem ha egy ember agya nincs kitömve ideológiákkal, akármilyenista propagandával és valóban pártatlanul próbálja meg szemlélni a dolgokat, már jó ideje látni lehet hogy elég nagy baj közeleg.
  Amin most vagyunk még csak a lejtő eleje, a zuhanás majd később jön, de valószínűleg még ez évben.
  Lehet itt pozitívkodni, meg reménykedni – amíg pofán nem vág a nyers valóság. Az pedig az, hogy a dogok egyre rosszabbul mennek mind itthon, mind a világban.
  Itthon majd az árstop vége után lesz egy kis meglepetéscsomag, hadd ne mondjam el mi, de szerintem kb. mindenki sejti. A hatalmon maradás érdekében eltapsolt százmilliárdokat, a háború miatt égbe szökő élelmiszer és fűtő/üzemanyag árakat sajnos majd nekünk kell megfizetni, nem lölö-nek, lázárnak, meg tiborcz-nak.
  Aztán lesz még egy kis Covid-Flurona ráadás is, elég megnézni Kínát, körbeért a lánc, kezdődik a második felvonás. Úgy tűnik Putler barátunk sem tervezi feladni Ukrajna porrá zúzásáról szőtt álmait, sajnos nem nőtt 15 centivel magasabbra. Azt meg hogy mindezek a dolgok morálisan, lelkileg hogyan és milyen vámot vesznek rajtunk szerintem már mindenki érzi.
  Szóval. ajtó bezár, zene indul, aztán Vörösmarty ….. :

  “Kié volt ez elfojtott sóhajtás,
  Mi üvölt, sír e vad rohanatban,
  Ki dörömböl az ég boltozatján,
  Mi zokog mint malom a pokolban,
  Hulló angyal, tört szív, őrült lélek,
  Vert hadak vagy vakmerő remények?
  Húzd, ki tudja meddig húzhatod,
  Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot,
  Sziv és pohár tele búval, borral,
  Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal. “

 10. Május 3-án a blog megszűnik. Ha valakinek van kérése-kérdése addig tegye meg, bár utána is elérhető leszek az e-mail címemen, illetve telefonon. Ezzel együtt mindenféle közösségi platformról törölni fogom magam.
  Miért május 3? A 66. születésnapom. Ajándék….. 😉

  1. Báttyó!
   Ne csináld már! Mindenkinek tele van a töke ezzel-azzal, nekem is! De ez egy jó kis közösség volt (még van), nem trollkodott senki, megválogattuk a társaságot, színvonalas volt. Jó, nekem könnyű, felkapom a telefont, beszélek Veled, vagy átmegyek hozzád, szigorított 15 perc gyalog. De a többiekre is szükség(em) van! Nem ismerek senkit személyesen, de olyan jó olvasni a dumcsikat, hozzászólásokat! Mindannyian örülünk a véleményednek, szakszerű tanácsaidnak, tanításaidnak. Most ne kívánd, hogy lemenjünk hídba: Tanítsál Mester! De, amúgy tényleg, de!
   Ha az oldal anyagi fenntartása gondot okoz, az ez évit magamra vállalom, és továbbra is segítek a menedzselésben.
   Béla (bocs, András) a DRAGOWEED.HU KELL!!!
   Agyunkra ment ez az elmúlt 1-2 év és a múlt hét, engedjük el, már nincs mit tenni, megtörtént. Na, el kéne már menni egy jó csapatépítő tréningre, pl. slambuc főzés, csülök pörkölt és hasonlók. Az utóbbit vállalom.
   Gondold még át.
   Ps.: Ja, a 66 meg könnyedén 99, oszt mi van? Lucifer=fényhozó. Nagy kópé voltál mindig!

   1. Ja… Azt hiszem aludnom kellene a dologra egy (jó) párat, de most olyan szinten durrant el az agyam mint eddig még soha. Félreértés ne essék: nem csak a regnáló gazemberekkel van bajom, hanem a széthúzó teszetosza balf@sz ún. ellenzék szerencsétlenkedésével, hogy még így is, itt is egymást marják, egymásra mutogatnak. Micsoda idióta bagázs ez az egész politikai “elit” ebben az országban, az valami világraszóló szégyen….
    Valami tehetetlen düh fojtogat, hogy itt van ez a gyönyörű ország, és – pár ezer idióta/gazember kivételével- nagyszerű (tényleg!!) nép, és ezt újra meg lehetett vele tenni, így x-edszer is bevezetni a málnásba, mi több: ott is tartani 12 éve úgy, hogy a végén még elhiszi hogy ez a tocsogás a mocsárban neki tulajdonképpen jó is.
    Persze ehhez a fajta “sikerhez” kell, és mindig is kellett az a pár millió agyatlan birka, akiket a hasukon/kényelmükön meg a pénztárcájukon kívül más nem érdekel, és kilóra megvehetők a bő száz éve változatlan propaganda szövegekkel-módszerekkel.
    Aaaaahhhhhh!…… nincs ilyen fogcsikorgatós szmájli itten, (meg amúgy is csak a műanyagot koptatnám a protkómról.) 🙂
    Bár amint a mellékelt kép illusztrálja ez nem újkeletű dolog kis hazánkban.

    1. Én megértelek András! Decemberi telefonos beszélgetésünkör már mondtad, hogy megindultunk lefelé. Azóta elég rendesen begyorsult a folyamat. Én 2010-ben pislogtam értelmetlenül, amikor egy amerikai autós mini találkozón úgy érkezett meg USA-ból hazaköltözött magyar fizikus Batman Corvette-jén, hogy karlendített egyet és Isten hozott minket az egypártrendszerben köszönéssel nyitott. Nem értettem, mert akkor még volt bennem remény, na 2011-ben elillant a magánnyugdíjpénztárak államosításával, meg pár visszamenőleges hatállyal megalkotott törvénnyel és szinte pontosan 10 éve kiköltözten Ausztriába.
     Vancouver Island, lehet, hogy jobb lenne ott András…

     1. Légy nyugodt, ha nem 66 lenne az éveim száma, meg nem lenne egy szeretett feleségem aki a nehézségek ellenére szeret magyar lenni, és annak minden kilátástalansága ellenére szereti a hivatását (pedagógus) holnap indulnék vissza, és még a magyar állampolgárságomat is lemondanám hogy ne cipeljem magammal ezt a szégyent.
      Igen, ennyire dühös vagyok a “népemre”, mert nem igaz hogy ez csak pár ezer gazember műve, ezt hathatós össznépi asszisztálás nélkül nem lehetett volna megcsinálni.
      Sajnos a meglátásom szerint a kormánypárt (a nevüket ki nem mondom többet) a legszegényebb legtudatlanabb-tájékozatlanabb, kilóra megvehető, és az általuk biztosított lehetőségekből leginkább meggazdagodott réteg segítségével nyert megint. Utóbbiakból sajnos tehetősebb hifista körökben is ismerek jó párat. 🙁
      A normális -valóban munkából élő – legkiszipolyozottabb réteg pedig hordja e kettőnek a terheit, és fizeti a fenntartásukat.
      Így hát -lehet sajnos- de maradok, és keserűségem csillapodtával talán majd újra pákát veszek a kezembe, de addig nem fog menni…..
      Ha valaki most megkérdezi hogy ugyan miért húztam fel magam ezen ennyire az nem ismer sem engem, sem a világot annyira hogy ezt megérthetné…. Azt azért gondolom még azok is sejtik, miért mentem el 37 éve ebből az országból. Pont ez elől ami most visszatért.

 11. Isten bizony próbáltam visszafogni magamat, mert tudom hogy sokan nem fogjátok jó szemmel nézni, de akkor is le kell írnom, mert most kicsordult a pohár – bármi lesz a következménye: gondolom lesznek közületek páran akik ezután e blog közelébe(lembe) sem jönnek majd.
  Olvastam ma reggel a Kárpátok önjelölt géniuszának böffentését Zelenszkijről, az ukrán háborúról. Miszerint: “Megértéssel kell fogadnunk az ukrán elnök erőfeszítéseit, hiszen bajban van a hazája”
  Hogy mi van? Megértéssel?? Lefordítom: “Figyeljetek mán, itt ugrál, vinnyog ez a kis senkiházi színészből lett bohóc mert egy elmezavarodott gonosztevő a civilek ezreit irtja ki, kórházakat, színházakat, iskolábat bombáz földig. Oszt akkor mi van? Nem itt történik, ű baja, csak mi (én) maradjunk ki belőle.
  Felháborító ez a lenéző, lekezelő, gyáva cinizmus egy olyan embertől (?) aki maga is megnézhetné honnan jutott oda ahol van. Aki pénzért, hatalomért eladta, szétosztogatta a hazáját. Kíváncsi lennék mit csinálna (a fejvesztett menekülésen kívül) ha ne adj isten minket rohanna le egy idegen hatalom (persze ha nem lennénk NATO tagok…).
  Szánalmas, szégyenletes megnyilatkozás egy nemzetpusztító senkiházitól. Sajnálom. Reagálja le mindenki magában ahogy szeretné, hite, meggyőződése szerint. Ha többet nem jön ide azt sem bánom, de elegem lett ebből a nemzeti szintű sunnyogásból ami itt folyik évek óta….. 🙁
  (Ja, és NEM választási propagandának szántam amit leírtam, még ha úgy tűnik is. De ezt is döntse le mindenki maga.)
  +:”Magyarország ellen ideológiai hadviselés folyik”: -Te Jóska! Aszongya ja rádió hogy valami idióta szemben hajt a forgalommal az M3-ason. -Ja, szerencséjük van hogy csak egy, mert velünk meg mindenki szembe jön…..

Vélemény, hozzászólás?