510 thoughts on “Üdv mindenkinek!

 1. Kedden délután végre sor került a majd’ fél évig halogatott szívkatéterezésemre…. Az első vizsgálatok szerint sikeresen, a többi meg majd kiderül.
  Nem szeretek túlozni, de ez a kis „műtétecske” életem első három legrosszabb-fájdalmasabb élménye között is előkelő helyen áll… Hozzá vagyok szokva több-kevesebb fájdalomhoz, de itt amikor elkezdik a nitrogént pumpálni a combi ütőéren át a szívbe vezetett ballonba, na az nem semmi.
  A szíved helyén hirtelen egy jégtömb (ez nálam a halálfélelem fizikai szinonímája), a fejed meg – a fellépő pillanatnyi oxigénhiány miatt- éppen lerobbanni készül a nyakadról. Mindezt 4×3 percen át. Ehhez még a beavatkozás végén -bónuszként- pár percig közvetlenül „sokkolják” is a szívet ami testszerte heves izomrángásokkal jár. Leírhatatlan élmény…. Ja és befejezésül az újraindítás (kardiverzió), de ezt szerencsére már altatásban végzik, és csak a mellkason napokig égő-viszkető két folt emlékeztet rá.
  Szóval most megint jó pár nap szigorú pihenés meg intenzív gyógyszerszedés következik, aztán majd meglátjuk.
  Mindezt azért írtam le mert -az amúgy is elég ritka jelenéseim mellett – a közeljövöben nem nagyon leszek aktív a portálon.

  1. No persze, erről idáig nem nagyon beszéltem…. Béla Andrásnak lettem keresztelve, de jó 12 évvel ezelőttig az elsőt használtam, akkorra lett tele a hócipőm a „Bélasággal”.
   Akik régen ismernek azoknak ma is Béla vagyok, de nem szeretném ha ez újra rámragadna.
   Fiatal éveimben gyakran voltam béka-Béla, meg béna-Béla néven gúnyolva, így nem csoda ha egy idő után elegem lett belőle. 🙁

   1. Bocs! 😀 nem tudtam róla, de sikeresen beletrappoltam a közepébe! 🙂
    nyomdahibának hittem, pedig régen még odafigyeltek a pontosságra, főleg riportalanyok esetén…
    itthon a családban a József volt a béna név…
    a nagyrabecsült trombita tanárom Józsi volt, nála a lajosozás ment, ha valakit degradálóan akart megszólítani.. 😀 ezzel pedig én fürödtem be egy Lajos társaságában, aki egy „na!!”-val elegánsan jelezte, hogy azért nana! 😀

Vélemény, hozzászólás?