Üdv mindenkinek!

Elhagyván eddigi “törzshelyemet”, mostantól itt találtok majd.

A blogba regisztráció után lehet majd írni, ezzel azt szeretném elkerülni, hogy a hangulat nagyon gyorsan a jól ismert kocsmai trollkodás szintjére jusson. Szívesen és örömmel látok bárkit, aki úgy gondolja hogy be tudja tartani a “netikett” alapvető szabályait.

Remélem itt egy konstruktívabb, barátságosabb közegben tudunk majd beszélgetni, és nem haragszotok meg érte ha közzéteszem a hanggal, annak visszaadásával kapcsolatos -néha talán rendhagyónak tűnő- gondolataimat. A belépéshez  szükséges regisztráció másik oka az, hogy szeretném megelőzni az eddigi kellemetlen tapasztalatokat, ami a hozzászólások minőségét és tartalmát illeti.

455 thoughts on “Üdv mindenkinek!

 1. Üdv. mindenkinek!
  Megfogyva bár, de törve nem….. Hazakeveredtem némi tortúrák, szurkálások, infúziók után. Sajnos még nincs vége, de a közvetlen veszély elmúlt…. (múlt kedden [24-én] éjszaka 80/40-es vérnyomással, 160-es pulzussal szirénázott be velem a mentő a helyi SBO-ra). Mit mondjak, elég nagyon sz..ul éreztem magam.
  Pár napot pihegek (odabent szinte lehetetlen normálisan aludni-pihenni, – aki volt már a magyar eü. rendszer fogaskerekei között az tudhatja) aztán majd folytatjuk….
  Addig is köszönöm a jókívánságaitokat! 😉

  1. Hubazzmeg Bátyus!
   Erősen ettem a kefét, küldtem a jóenergiákat feléd. Jajjdejó, hogy otthon vagy! Azért már asszisztáltam ilyen állapotodat kb. 15-20 éve. El leszel tiltva a hírek olvasásától, árt az Neked! Nem kéne egy jó kis elvonulásba menned? A tari-ra be tudnálak protezsálni…

   1. Nem a hírek olvasása árt hanem leginkább az, hogy itt kell élnem ebben a nyomorult gonosztevők által irányított/uralt/elárult országban…. Az a “tari” micsoda? Ott adnak nyugibogyót is?
    De ha Mo-n van akkor nem játszik amúgy sem……

 2. Kedves Blogtársak!

  András kérésére írom eme bejegyzést.
  Elnézést kér mindenkitől, de kb. 1-1,5 hétig nem tud válaszolni a kérdésekre/kérésekre. Sajnos szívproblémákkal kórházba került.
  Innen kívánok Neki mielőbbi felépülést.

 3. Az eddigieknél sokkal ritkábban fogok írni. Röviden elmondom miért:
  1: Iszonyat módon meguntam (kiábrándultam) az audio világában egyre inkább eluralkodó irányvonalakat (ból), úgymint:
  -Farokméregetés: kié nagyobb, szebb, drágább, miért jobb mint a tied, stb.
  -Megmondom én miajó: ez tipikusan -sok egyéb hasonló mellett- magyar tulajdonság, az AVX-et és face-s, és egyéb hazai audio fórumokat olvasgatva hemzsegnek a megmondóemberek, akik mindent jobban tudnak bárkinél, és mindig az ő szent 26-odjára módosított/átépített berendezésük a világetalon. Neveket nem akarok írni, szerintem úgyis tudjátok kikről van szó. Ők sajnos ahelyett hogy hasznos információkat adnának át a kevésbé zseniknek, a saját lila ködükben úszkálva vezetnek be minden gyanútlan olvasót az audio dzsungel legsötétebb bugyraiba ( pl.: a Magyarországon világverő Philips CD 100-as, amit a korabeli kritikák egyöntetűen hallgathatatlan digitális torzítógépnek írtak le: ” Martin Colloms: ha ez a zenehallgatás jövője, inkább lepkét gyűjtök majd”, stb….) Persze ,biztos ők voltak süketek szegények. 🙁 Tragikus.

  2: Összeraktam egy kis rendszert magamnak fillérekből – persze elég sok “utómunkálattal” -, amit hónapok óta változtatás nélkül a legteljesebb megelégedéssel és hiányérzet nélkül hallgatok. Tudom, elismerem, megértem, hogy ez nagyon sokatoknak elfogadhatatlan hangzás lenne mert nem néz ki sehogy, nem tud fotelrezgető mélyeket meg ultrafinom szupermagasakat, és nem hallom meg rajta ha a gitárra rászáll egy légy…. Csak zenél, úgy ahogy ÉN szeretném. Ez nagyon fontos. Ez is oka amiért már nem szeretnék további tanácsokat adni. Az én fülemnek, itt ebben a szobában ez a legjobb hang ami ezidáig szólt, de nem biztos hogy ez végleg így marad. Azt meg főleg nem akarom, hogy számomra ismeretlen (vagy akár ismert)ízlésű és igényű embereknek, berendezéseiknek egymással és a számomra szintén ismeretlen környezetükkel interferáló kölcsönhatásairól nyilatkozzak, hogy : – Jó lesz-e ez nekem ide?

  3: Az új trendekkel nem vagyok már partiban, őszintén nem is érdekelnek (streamelés, zeneszerverek, “48 bit/10 MHz” -es DAC-ok, MQA, és hasonlók). Nagy részüket marketing bohóckodások, kényszeres “mindig más/több/nagyobb/gyorsabb kell” típusú fejlesztéseknek [lásd számítástechnika, mobiltelfonok, TV-k stb.] gondolom, a pénz zsebedből történő kihúzásának majdnem kizárólagos céljával. Itt sajnos a zene minőségi, magas hangzáshűségű visszaadása elvérzik a technikai bravúrok (?) és az örök bálvány, a bezsebelhető haszon oltárán. Ezekben ezért ne is kérjetek tanácsot.

  4: Öregszem, fáradok, most kezdem először érezni hogy már nincs bennem a “tűz” ami még 4-5 éve is lobogott, hogy megváltsam a sötétségbe hullott audio világot. Na jó ezt soha nem is akartam, csak hazugságok, megvezetések, halandzsák és ultradrága, nélkülözhetelennek kikiáltott mankók használata nélkül, minél egyszerűbben és olcsóbban az adott lehetőségekből a lehető legjobb hangzást elérni. Hogy az mennyire sikerült majd az utókor eldönti.

  Ha van kérdésetek tegyétek fel nyugodtan, ha tudom rá a választ válaszolok. De az is lehet hogy nem fogom tudni…..

 4. Rekviem egy virágért…. Tudom hülye érzelgősség, de ez a kis növény a szívemhez nőtt az elmúlt jó fél év alatt.
  Május közepén vettem, azóta -a naponta leszedett elszáradt darabok alapján számolva- kb. 2 ezer virágot hozott. Aztán most megpihen minden virág útjának végén….

Vélemény, hozzászólás?