Jut eszembe…

Mostanában valahogy egyre gyakrabban érzem így….

750 thoughts on “Jut eszembe…

  1. Friss hír, hogy a nagys. katalin asszony Zabolán üdülgetett, ahonnan a pedofilsegítő származik és egy ismeretségi kör alakult ki, amibe beletartozik lévai anikó, valami grófnő és a kónya anyja. Ifj. orbán győző neve szintén felmerült a bicskei othonnal kapcsolatban böjtével együtt. Biztos, hogy nem tudta kinek ad kegyelmet.

  1. csodás sztori.. azt nem árt tudni, hogy akinek a tüdejét így (mesterségesen) rángatják, annak gyakorlatilag szétszaggatják a szöveteit… 🙁
   úgy is mondhatnám, hogy a lélegeztetőgép a vég kezdete

 1. „Kövér László: Háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok, árulók, tudatos tönkretétel, destabilizálás, mentális agresszió, biológiai manipuláció.
  Abnormalitás, gonoszság, rombolás, hamisság – tette hozzá.”

  Ami lemaradt a második mondatról: „- szólva magáról, és a fidesz programjáról”.

 2. „Magyarország az uniós források egyik leghatékonyabb felhasználója, azokat nemes és jó célokra használja, olyan célokra, amelyek nemcsak a helyi közösségeket erősítik, nemcsak az ott élőknek jelentenek segítséget, hanem az egész Európai Uniót erősítik – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a megújult tornyospálcai református közösségi ház átadásán.”

  Nem, ez nem vicc. Sajnos. Ezek a férgek komolyan így gondolják….. (?)

 3. Maivicc….
  „Csörög a telefon:
  – Halló! Szia itt a papa! Adnád a mamát egy pillanatra?
  – Most nem tudom papa, mert fent vannak a hálószobában a szomszéd bácsival.
  – Légy szíves tedd mellé a kagylót, és szaladj fel. Csak kiálts be: a papa telefonált, hogy mindjárt hazaér.
  A gyerek nemsokára visszatér:
  – Papa, bekiabáltam. Erre a mama nagyon megijedt. Megbotlott a függönyben, és kiesett az ablakon.
  A Béla bácsi is nagyon megijedt, és ő is kiugrott az ablakon, egyenesen a fürdőmedencébe. De
  elfelejtette, hogy nincs benne víz. Azt hiszem mindketten meghaltak…
  Kis szünet a vonal másik végéről:
  – Medence??? Ez nem a 585-3587?”

 4. Nahát!… A franc se gondolta volna. Éljen a villanyautó! Aminek az „ökológiai lábnyoma” majd kétszeres a hagyományos belsőégésű motorosokénak (tessék utánaolvasni), hidegben lefagy, és ha a pusztában lemerül az aksi, nincs a csomagtartóban egy kanna benzin hogy a legközelebbi töltőállomásig eljuss vele. De legalább csendes…. 😉
  https://24.hu/tech/2024/01/19/elektromos-auto-tesla-toltes-hiba-minuszok-fagy-chicago/

  1. amcsi fagyok..
   teslák: nem töltődnek a saját hálózatukon sem
   Musk: ne engedd a tesládat 20% alá merülni

   hol a hiba? 😀
   vagy a cikk lett hebehurgya, vagy Musk nyomja profi politikusba’

   ökolábnyom: ez necces téma, mindent bele lehet számolni és a vége az, hogy ne is vegyünk levegőt, mert a kilélegzéssel is növelnénk a CO2 kibocsájtást…
   számomra az e-autózásban az a meggyőző, hogy jóval kevesebb alkatrészből meg lehet építeni, jóval kevesebb a szervízigénye a belsőégésűekhez képest.
   (személy szerint nem csípom Muskot, de a fröccsöntött elemei, amiben az autó elejét-hátulját egyetlen alkatrészből állítják elő, korszakalkotó fejlesztések.)

   az e-autózás még mindig kezdetlegesnek mondható, de nagyon gyorsan fejlődik. a mögöttes feldolgozóiparral együtt is, így pl. egy tavalyi tanulmány az akkuk újrahasznosíthatóságáról már jövőre elavulttá válhat.

   jelenleg még benzinest vennék, mert 1) nem szeretnék részt venni az e-autózás bétatesztjében, hagyom hogy jobban kiforrjon (lásd cikk fagyos nyűgjeit), 2) később úgysem lesz választásom (jelen állás szerint)

   csomagtartó: láttam már néhány mémet arról, hogy nem viccből kért üzemanyagot a „lerobbant” teslás: az aggregátorába kellett, amivel az út szélén is tudja tölteni, ha épp nem úgy jött ki a számítása..

   egy biztos: gyorsan feltöltöm a telómat.. 😀

   1. Ökolábnyom… Persze hogy necces, mert minden IS hozzájárul a globális felmegedéshez/klímaváltozáshoz, a szarvasmarhák pukizása, permafrosztból kiolvadó metánbuborékok, a földön NAPONTA elégetett egy Balatonnyi víztömeg (tényleg annyi…) térfogatú benzin és dízelüzemanyag hőmennyisége, lehetne oldalakon át sorolni.
    Az elektromos autóval szerintem az az egyik fő probléma, hogy a hamarosan megjelenő eszméletlen mennyiségű döglött akku eltüntetéséről csak maszatolás van minden szinten. Azt meg tudjuk hogy a lítium, és az akkuk többi összetevője nem (sem) igazán jó az egészségre.
    A másik az, hogy a technológiák rohamtempójú fejlesztése miatt a jelenleg épülő akkugyárak épp elavultak lesznek mire elkészülnek, átállítani őket az új, más elvű-anyagú akkuk gyártására sem lesz éppen olcsó, környezetbarát és zökkenőmentes.
    De mindegy, úgyis úgy lesz ahogy lesz,tanulságképpen egy kis tanmese… 😀

  1. igyekeztek fölzárkózni az amcsi példához.. 🙂
   csak kicsit túlteljesítettek a mintához képest:

   „apu elnök volt, ezért én is elnöki fizut kapok”
   +
   vajon hány leköszönő elnök után fogy el teljesen az állami ingatlanvagyon,
   ha mindegyik megtartja a búcsúajándékát? 😀

   amúgy a titokszolgák „által garantált védelem” se 5 forint, azt is a szorgos hangyák hordják ám össze…

Vélemény, hozzászólás?