Jut eszembe…

Mostanában valahogy egyre gyakrabban érzem így….

484 thoughts on “Jut eszembe…

 1. Na,….. Hazaáruló lettem. 🙁
  https://444.hu/2023/02/04/szijjarto-aki-az-elektromos-akkugyar-ellen-kuzd-az-a-kornyezetvedelem-ellen-kuzd
  Vagyis én is a “nemzetgazdasági érdek”, azaz a nemzet ellen küzdök. Mert nem szeretném hogy a városom határában legyen Európa legnagyobb akkumulátorgyára ami rosszabb napokon akár 60 ezer köbméter vizet használ el az amúgy is problémás vízellátású város elől, és veszélyes hulladékokkal és gázokkal vágja tele a környezetét.
  Elképesztő az a gazemberség amit ez a rohadék banda művel. Ráadásul megpróbálják úgy beállítani hogy a normális életre vágyó Debreceniek küzdenek a környezetvédelem és a nemzeti érdekek ellen. Ez az igazi árulás…..

 2. https://444.hu/2023/02/02/putyin-ismet-kenytelenek-vagyunk-szembeszallni-a-kollektiv-nyugat-agressziojaval

  Rendőrségen:
  -Mivel indokolja hogy félholtra verte a sértettet?
  -Mivel? Védekezett a rohadék mikor ki akartam rabolni, töbsször is megütött!!

  Oroszország egy kib…ott vicc, + barbár pusztai csürhe, és amíg létezik a világon nem lesz béke. Ezt nagyapám mondta aki végigcsinálta a két világháborút a frontokon.

  1. “Oroszország egy kib…ott vicc, + barbár pusztai csürhe, és amíg létezik a világon nem lesz béke. Ezt nagyapám mondta aki végigcsinálta a két világháborút a frontokon.”

   Remélem, hogy ezt csak a düh és az elkeseredés mondatja Veled! Sajnos mindkét vh-ban mi az agresszor oldalán harcoltunk (nekem is mindkét nagyapámnak ott kellet lennie és az anyait emiatt nem is ismerhettem) és OV most is az agresszorral tart, talán be is lépne, ha nem lenne olyan sunyi és gyáva (szerencsénkre az)! Jó lenne már kikerülni ebből a mókuskerékből és nem az erős(nek tűnő) agresszorral tartani! Ezeknek (mármint OV és társainak) nem volt elég Trianon és a párizsi béke konferencia – harmadszor is szeretnék pária szerepbe kényszeríteni az országunkat bő száz év alatt!
   AJ

   1. Mint írtam nagyapám szavait idéztem. Ezzel együtt sajnos egyet kell értsek vele mert ami most történik semmivel nem jobb annál amit 1941-ben a náci németország művelt, csak most fordított szereposztásban. Teljesen megértem a “nyugat” reakcióját is, ők is tudják mire számíthatnának ha közvetelen szomszédai lennének ennek a bagázsnak. Pontosan arra amire 45 és 89 között számíthattak: fenyegetőzésre, elrettentésre, hidegháborúra….
    Putyin pedig egy grammal nem jobb hitlernél vagy sztálinnál, ugyanazok az ambíciók hajtják, hajtja saját népét vágóhídra azokért.
    Ismét hangsúlyozom tisztelet a kivételnek, Tarkovszkij , Bulgakov, Tolsztoj oroszságának, de sajnos az a nép nagy többségében azokból áll amit nagyapám leírt…..

    1. “Ismét hangsúlyozom tisztelet a kivételnek, Tarkovszkij , Bulgakov, Tolsztoj oroszságának, de sajnos az a nép nagy többségében azokból áll amit nagyapám leírt….”

     Én kiegészíteném még: Muszorgszkij, Rimszkij-Korszakov, Sztravinszkij, Prokofjev (akiről épp most olvastam, hogy talán ukrán volt), Sosztakovics! Sajnos az a nép épp úgy nem csak belőlük áll(t), hanem Putlernek is meg van az orosz “rajongó tábora”, mint ahogy itt is meg van OV “97%-a”akik “nem”-mel szavaznának arról, hogy az agresszort valahogy meg kell állítani! Én nem tartozom ebbe a bagázsba és remélem, hogy aki ezt olvassa szintén nem kívánkozik oda!
     AJ
     AJ

     1. Persze, nyilván sorolhattam volna még a nagyszerű orosz tudósokat művészeket, mint ahogy minden nemzetnek vannak-voltak kiválóságai.
      A baj azzal a gondolkodni képtelen ostoba tömeggel van akiket a primitív érzelmeikre ható propagandával meg “nyócvnanezerrel, két köbméter tizifával, mocskosbrüsszellel” vagy egy jólfizető fidesz szekértolói állással meg lehet vásárolni a regnáló gazemberek hatalmon tartásához….. Bárhol.

 3. https://index.hu/belfold/2023/02/01/kormanyules-europai-unio-brusszel-szankciok-orban-viktor/

  Megy a sivalkodás ezerrel, nem jön az ellopnivaló…
  Ne legyen igazam, de nemzetünk dicső zsírsertése a Huxit-ot készíti elő. Most már elég látványosan. Akkor aztán jöhet a nyitás putyinov és a dicső “isztánok” felé ezerrel. Azoknak nem kell magyarázkodni a lopásról és diktatúráról mert az a normál létformájuk.
  Akkor pedig nekünk végleg csengettek……

  1. Sajnos kisebbik húgom és családja pont érintett Gödön, az akkumulátor üzemtől 700 méterre laknak. Pont mire elkészültek sok év után a ház felújítással, modernizálással, jött a kiemelt beruházás, amit a helyieknek be kellett nyelnie, nem osztottak nekik lapot. Most a Samsung és Dél-Korea szavak elhangzásától is ideg rohamot kap…
   Örülök András, hogy újra otthon vagy és jó egészséget kívánok!

 4. Sokáig hezitáltam hogy megújitsam-e a blog domain bérletét még egy évvel, aztán arra jutottam hogy mégis megteszem. Belátom, az utóbbi hónapokban nem sok hasznos és használható infó került a bejegyzéseimbe, annál több politikai jellegű morcogás….
  Igen, sajnos vénségemre oda jutottam , hogy nem tudok szó nélkül elmenni amellett a mérhetelen mennyiségű galádság és aljasság mellett ami a világban és különösképpen kis hazánkban történik. Egy olyan folyamat zajlik amitől sok évszázadon keresztül gondolkodó elmék óva intették a világ népeit, aztán mégis: lett ferencjóska, trianon, hitler, sztálin, két világégés, rákosi, kádár, és most viktorunk folytatja a nemes hagyományokat. (szándékosan irtem a neveket kisbetűvel, ezek a teremtmények nem érdemlik meg az emberi lényeknek kijárő nagybetűt.)
  Az ország (világ) eladását, elárulását, szétrablását. Hogy kiknek és miért, az majdnemhogy lényegtelen ez esetben, egy biztos: ha ez a rendszer egyszer összeomlik (mert össze fog) olyan anyagi és erkölcsi romhalmaz marad utánuk amiből nem tudom valaha fel tud-e még majd kelni ez az ország. Csak remélni lehet hogy talán képes lesz…. Aztán ha mégis kimászunk, akkor lesz-e egyáltalán bármilyen alternatíva amiért még érdemes élni és küzdeni a személyes túlélésünkön túl IS.
  Ígérem: igyekszem a jövőben kevesebbet “hörögni”, változtatni úgysem fog semmin, legfeljebb a napunkat rontja el. Régi ígéretemhez híven rövidesen megpróbálok összeszedni egy csokorra valót a tanácsaimból-tapasztalatimból e nemes hobbi gyakorlása során begyűjtöttekből, hátha segít majd néhányatoknak kevesebb tévúttal eljutni a végcélhoz amiről ennek az egész történetnek szólni kellene.
  Addig is olvassátok el e kis összegzést melyet egy jeles írónk vetett papírra majd’ 90 (!) évvel ezelőtt, és minden szava teljes mértékben leírja a mai magyar valóságot.

  hyperion

  1. Próbálok itt-ott segíteni (Hobbi Elektronika, face-s csoportok) de általában az első hozzászólás után a torkomnak (meg egymásénak) ugranak a jóemberek. Elképesztő, és ez valami nagyon nagy bajt jelez. Honnan gyűlt össze ennyi frusztráció, agresszió és gyűlölet a magyarokban? 🙁
   Ja persze: csak el kell olvasni az előbbi HB idézetet.
   Komolyan kezdem nagyon útálni a fajtámat. (természetesen a szokásos: tisztelet a nagyon kevés -és egyre kevesebb-kivételnek)
   Lehet lassan eljutok oda hogy meg sem fogok szólalni. Mert ugyan minek osszam az észt ha mindenki mindent jobban tud?

 5. https://index.hu/belfold/2023/01/10/kozvelemeny-kutatas-fidesz-kdnp-ellenzek-median-idea-nezopont-valasztas-parlament-ep-valasztas/
  Erről egyik kedvenc Sci-Fi filmem (Blackout) egy jelenete jut eszembe. Midőn is a főhős és maroknyi csapata sikeresen leküzdötte a földre előreküldött idegeneket, és a végső csata után egy felhőkarcoló tetjén nézik a -meglehetősen méretes- idegen anyahajó érkezését.
  Ekkor hangzik el: “Most már tényleg végünk van…..” 🙁

  Tudjátok az a nagy büdös helyzet, hogy ha 20-30 évvel fiatalabb lennék úgy száguldanék vissza Kanadába mint a szél, és még látogatóba sem jönnék vissza….. Sajnos. Elvesztettem a hitem ebben a népben, és a helyzet – a sötétség- napról napra “fokozódik”. Tisztelettel tartozom és adózom a nagyon kevés kivételnek. Azt meg mindenki maga tudja nagyon jól, hogy az-e vagy sem. 😉

 6. “Tehát összegezve: az ország állapota súlyos és aggasztó. Nem mondom, hogy teljesen reménytelen, de ha egyszer majd valamikor változás fog beállni, az sajnos szerintem évtizedekben mérhető. Orbán felismerte, hogy a jól bevált nacionalista, zsigeri gyűlöletben testet öltő érzelmek felkorbácsolása nagyon is működő séma. És senki ne higgye, hogy a náci Németország bukásával ezek a velőtrázó ideológiák eltűntek az emberekből. Orbán bebizonyította, hogy elég visszanyúlni a régi panelekhez: hazafiasság, trianoni sérelmek, nemzeti öntudat, az egyház beolvasztása az államba, áldozathibáztatás, felsőbbrendűség, kirekesztés, stb., és azonnal fanatizálható a megvezetett tömeg. Persze ez azt is jól mutatja: ahhoz, hogy ezek működjenek, hamis, hazug történeteket kell gyártani, koholni, fércelni. Ezért hozta létre Rogán propagandaminisztériumát, ami ahhoz hasonló, mint ami a hitleri Németországban Goebbels irányítása alatt működött. Meg lehet sértődni, ez a helyzet. Mindenki ellenség, mindenki minket akar elpusztítani, ezért muszáj állandóan résen lenni, és ontani a hazugságkampányt. A pénz nem számít. A médiafölény a legfontosabb. Minden szinten, mindenhol. Működik? Működik. Hihetetlen? Az.

  13 év korlátlan pusztításának eredménye, a szisztematikus hergelés iskolapéldája, ami itt zajlik. Aki persze ezt látja és érzékeli, netán még a hangját is megpróbálja hallatni, azt kicsinálják, szétszedik, megalázzák. A félelem és beletörődés a legnagyobb visszatartó erő, no meg a jó ez így nekem, csak ennél rosszabb ne legyen életérzés. Meg természetesen az ellenzéki nulla, azaz nulla érdekképviselet. Nincsenek már pártok, képviselők vagy olyan politikai tömörülések, amelyek alternatívát tudnának mutatni. Gyurcsány egy politikai zombi, aki élőhalottként mászkál köztünk a szintén fanatizált híveivel a háta mögött, akik valljuk be, sok tekintetben hasonlítanak az Orbán szavára harcba lendülő hívekre. Személyi kultusz mindkét térfélen, csak az egyik kétharmaddal vezet a másik előtt. 

  Ez ma a demokráciának csúfolt izé Magyarországon. Áprilisban voltak a választások, teljesült az ellenzéki szavazók kérése, hogy fogjanak össze Orbán ellen. De sikerült? Minden idők legnagyobb kétharmadával verte agyon Orbán őket, még maga sem hitte el, hogy ekkorát fog nyerni. Köszönjük, szép volt! Egyáltalán nem rózsás az ország helyzete. Azt kell mondanom, hogy ameddig Orbán aktívan politizál, itt változás kurva élet, hogy nem lesz. Nekünk maximum a remény marad, a bizakodás, hogy valami miatt egyszer csak nem tudja ellátni az államvezetési feladatait. Semmi más. Se belülről, se kívülről, se alulról, se fentről nem lehet leváltani a mi Fidel Castrónkat. Tudom, hogy sokak számára ez iszonyú elkeserítő, de ezek a száraz tények. És hogy mi ebből a tanulság? Semmi. Nincs tanulság, nincs és egyelőre nem is lesz happy end, marad a mocsár. Nem az, amit most éppen le akar csapolni Brüsszelben, hanem a valódi, a mienk, a bűzös, sötét és lecsapolhatatlan. Amelyben Orbán kvázi varangykirályként éli életét a mi segedelmünkkel. ”

  + friss hír: https://index.hu/gazdasag/2022/12/22/fejlesztespolitika-brusszel-europai-bizottsag-unios-forrasok-navracsics-tibor/

  Magyarul; lehet tovább lopni büntetlenül…. 🙁

 7. “Egyenlőre meg van az originált megvigyázott külömbség”….. Kedvenc szövegeim egy mondatban a különféle közösségi oldalakról (fecesbook, AVX, stb.). Az enyhébbekből…. Az rendben van (?) -kortünet- hogy mindenki rohamtempóban hülyül elfelé, de az ilyenektől (is) agybajt kapok. Elfelejtünk nemhogy Magyarul, de még értelmesen beszélni is.
  Persze az oktatás mai szívnonala, meg a netről dőlő baromságok töm(b)kelege ( 🙂 ) mellett nincs sok okunk csodálkozni rajta…..
  Aztán mindennek a tetejébe még van egy ilyen drága jóságos szakértő miniszter ember(?)ünk is aki felel a nép művelődéséért. Most éppen neves elődjét utánozva. Igaz ő nem végeztette ki a 13 tanárt, kicsit másképp teszi tönkre az életü(n)ket…..

 8. Nem tudom hogy ez a szemét bagázs ( a mimagyarok kormánya) meddig tud még lejjebb menni az aljasság lépcsőfokain, de ez már közel az alja:
  “Tíz százalékos pedagógusbéremelést ad a kormány, “amíg nem kapjuk meg a Magyarországnak járó forrásokat”
  Magyarra fordítva: A familiának és a haveri körnek járó ellopható milliárdokat……
  https://444.hu/2022/12/16/tiz-szazalekos-pedagogusberemelest-ad-a-kormany-amig-nem-kapjuk-meg-a-magyarorszagnak-jaro-forrasokat

 9. “Helló röfi vagy blöki, egyre megy, szánalmas pitiánerség, amikor tudjuk és látjuk azt a torzulást, amit a hazugságban és törtetésben leélt élet okozott, már azt sem sejtjük, arra van-e igénye, hogy valaki szeresse, a kennel és a disznóól előtt állva, a kamerának bohóckodva azonban már ez is mindegy. Egy elhúzódó végjátékot látunk, egy embert, aki a szemünk előtt megy szét, miközben lelke már rég elrohadt, és így vonszolja maga után az országot, amit már egyáltalán nem is ismer. Ha most olybá tűnne, hogy ezek valamelyest megbocsátó szavak, ahogyan a reszketeggé váló gyilkossal lesz elnéző az ember, akkor ez a tűnés tévedés. Ez kies hazánk urának lehangoló sorsa, és vele együtt a miénk. Homokos, szomorú, vizes sík.”

 10. Nó kommentó… 🙂 (avagy mégis: status quo 2022)

  Némi kiegészítéssel a második képen. Melyet ajánlott lenne tanulmányozni (legkevésbé sem)tisztelt vezetőinknek. Ha már a nagyfőnök amúgy is szívén viseli a Dakota bölcsességeket. 😉
  Mer’hogy most éppen-pontosan a képen látható folyamat zajlik, a szöveges részben leírtak alkalmazásával… 🙁

Vélemény, hozzászólás?