Jut eszembe…

Mostanában valahogy egyre gyakrabban érzem így….

523 thoughts on “Jut eszembe…

 1. Így kell ezt gyerekek! Tiltakozik, igazat mond, kirúgom, ellehetetlenítem… Ezt a férget ki fogja egyszer eltakarítani? Ennél gusztustalanabb figura (fizikailag is) kevés van a magyar politikában. Bár ha jobban átgondolom bencsik, bajorzsóti, kakismáté, kövérlaca, és szeretett führerünk is méltó társai lehetnek az ocsmánysági listán.

  https://nepszava.hu/3188916_belugyminiszterium-pinter-sandor-kirugas-tiszantuli-vizugyi-igazgatosag-szakvelemeny-debrecen-akkugyar

  Mi meg majd itt Debrecenben (is) isszuk ami marad, -ha marad- és ki a f.sz tudja mivel lesz majd az is szennyezett. Komolyan, nem hiszem el ami ebben az országban folyik… 🙁

 2. Az origó nevű kormányzati szennycsatorna mai híreiből:
  – Döbbenetes felfedezés: az emberiség a földön kívülről származik (ezt eddig is sejtettük, ennyi hülye másként nem jöhetett volna létre egy egyébként csodálatos bolygón)
  -Közel a harmadik világháború: amerikai bombázókat fogtak az orosz határon ( a képzeletbeli „elfogógép” Szu 25-ként van megjelelölve, amelyek kifejezetten lomha földi támadó gépek, nehéz bomba és rakéta fegyverzettel, sem a max. sebességük , sem az elérhető max. szolgálati magasságuk (7000m, a B52-esek akár 15 km-en is repülnek) nem teszi alkalmassá őket elfogó szerepre. Azaz: mire a célterületre érnek a max. 800 kM/h-s sebességükkel, az elfogandó gép pilótái már régen a támaszpontjukon kávéznak…)
  Hát nem tudom hogy lehet e még ennél sokkal lejjebb jutni, bár ezt a bagázst ismerve nem sok kétségem van….

 3. Ezzel az arccal meg elég sűrűn találkozhatunk B és C kategóriás (Steven Seagal, Chuck Norris, stb..) hollywood-i remekművekben, csak ott mint főgonosszal, aki azért a végén 100% eséllyel megdöglend. Az elmeroggyant pszichopata tömeggyilkos archetípusa, másodállásban joszip visszárionovics ööö….. vlagyimir putyin szócsöve.
  Medvegyev, a mai orosz elit prototípusa, avagy ahogy egy múlt századi filozófus nevezte, a „diadalmas söpredék” uralmának mintaképe.

 4. Rég röhögtem ekkorát mint a jóllakott óvodás gergő kijelentésén:
  „Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazságháborúk II. című konferencián azt mondta, hogy a jelenlegi médiaviszonyok egyértelmű bizonyítékot jelentenek arra, hogy Magyarország ma lényegesen szabadabb, mint a nyugat-európai országok.” Hát persze, hogy is ne lenne… Az összes érdemi média 95%-a fidesz kézen. Ezek mit szednek épelméjűség és tisztesség ellen? 😉
  https://index.hu/belfold/2023/03/13/sajto-ertekvilagok-magyarorszag-kozep-europa-mediaviszonyok-sajtoszabadsag/

 5. „A kínai parlament, az Országos Népi Kongresszus (NPC) közel 3000 tagja a Nép Nagy Csarnokában egyhangúlag szavazott a 69 éves Hszi elnökké választására. A választáson nem volt más jelölt − írta meg a Reuters hírügynökség.”
  Hihetetlen… Ki gondolta volna hogy harmadszor is nyerni tud?

 6. !!! FIGYELEM !!!
  Lehúzós webshop-ok! Pénz elmegy, áru soha nem érkezik meg….
  https://aliexpressz.hu
  https://mikroelektronik.hu
  https://azsiacenter.com
  + minden egyéb webshop, ahol a „rólunk” rovatban ezeket az adatokat látjátok:

  Cégadatok:
  Redbay Europe LTD
  OTP Bank: 11713005 20606323 00000000
  Nyilvántartásiszám: ID 07285589
  Céghely: 72 Ranelagh rd, w55rp, London

  Valószínűleg egy kiterjedt nemzetközi kamu hálózat, semmit nem forgalmaznak, csak a pénzt szedik be. Nem tudom ezeket hogy nem kapcsolják le egy idő után (évek óta működnek, láthatóan gond nélkül).

 7. Aljasság és cinizmus mesterfokon:

  „Megdöbbentő a kijevi rezsimnek a saját népe iránti közömbössége, amely – hogy a nyugati megbízói kedvében járjon – , nem törődik a hatalmas emberveszteséggel. A magunk részéről továbbra is a személyi állományunk és a civilek életének és épségének megőrzését tekintjük prioritásnak.”
  (Arra ugye emlékszünk hogy a 2. VH-ban a komisszárok egyik feladata volt a rohamozni nem kívánó, illetve kétségbeesésükben menekülő kiskatonák helyszíni agyonlövése. Természetesen kizárólag „a személyi állomány és a civilek életének és épségének megőrzése érdekében.” Férgek….)

  Ezek Sojgu, a putyini fasiszta rezsim védelmi miniszterének-talpnyalójának a szavai. Bővebben nem kommentálnám, mert a világból is kimoderálna valamelyik éberen figyelő „illetékes elvtárs”. Meg még fel is jelentene a testvéri szovjet nép sértegetéséért…. 🙁

 8. https://index.hu/belfold/2023/03/06/magyarsagkutato-intezet-kasler-miklos-horvath-lugossy-gabor/

  Na persze…. negyedik éve kutatják a Magyarságot, oszt’ még mindig nem tudnak semmit felmutatni. Nem csoda hogy kuszaszemű Kásler apó begőzölt. 🙂

  Fejlemény: Annyira begőzölt, hogy gyorsan odaadták neki a vezetői posztot. Alkalmasabb embert nem is találhattak volna, aki már annyi területen bizonyított. Ez az ország tényleg kezd belecsúszni a vicc kategóriába.. 🙁

 9. „Az a baj, hogy lövésetek sincs a highend piacról, azok szereplőiről.
  Senkit nem érdekel, hogy egy függöny mögött mi és hogy szól. Otthon sem függönyözöd el a berendezésedet.
  Annak a puszta látványa is örömöt tud okozni. És igen, az is, hogy ezt én birtokolhatom.
  A highend piac vásárlói pedig nem fogják ott hagyni tízmillióikat egy számukra tök ismeretlen kereskedőnél, mert annak a cucca a függöny mögött jól szólt.
  A highend piac a bizalomra épül. A bizalom vevő és eladó között sok éves személyes kapcsolaton alapszik. A vevő megbízik abban a kereskedőben, akinek nem reszket a keze, ha pénzt lát a vevő zsebében. Megbízik abban, aki nem akarja mindenáron kiénekelni belőle a millióit.
  Minden valamire való kereskedőnek megvan a termék palettája, amiből össze lehet állítani jó hangú berendezést kb ugyanazon az áron. Innentől nem a hang határozza meg a vásárlást, hanem a bizalom.”

  Ezt az AVX-ről ollóztam, egy híres magyar nagykereskedő nyilatkozta a fenti mintaszöveget…..
  A bizalom. Az. Meg nem akarja kiénekeleni belőle a millióit….. „És igen, az is, hogy ezt én birtokolhatom.”
  Hát, ehhez én nem nagyon tudok mit hozzátenni azon kívül hogy egyrészt:
  1: Ez sajnos így nem teljesen igaz elnök úr. (hogy egyik kedvenc filmemből idézzek) Jó néhány neves és kevésbé neves kereskedővel összesodort az élet pályafutásom során, és nagyon kevés volt akinek nem reszketett a keze ha milliós üzletet tudod a kedves vevővel nyélbeütni. Sajnos ez az igazság, és ha egy kereskedő ezt fennhangon tagadja, hát az egyszerűen vagy balek, vagy szimplán hazudik. (Valószínűleg én is mint kolosszális lúzer [+ hülye] vonulok majd be az audio történelem legkevésbé híres oldalaira. De legyen százszor inkább úgy, mint a bevezető szövegben említett sikeresnél sikeresebb szereplők esetében)

  2: Ez a „bizalomra épül” egyébként nagyon „kortünet” (és számomra enyhén hányingerkeltő) szöveg, pont a legkapzsibb bankárok és kereskedők kedvenc szlogenje . Tudom nagyon nehéz beismerni, de majd’ mindenki szereti a luxust, a sok pénzt, és azért szinte bármire hajladó. Mely cselekedetek közül közül a hazugság talán a legenyhébb. A politikusi pályát itt nem említem mert ahhoz a fentieken kívül a lelkiismeret teljes hiánya, ill. tak… – ööö akarom mondani gumi gerinc kötelező.

  3: Az hogy birtokolhatom (és nézzen jól is ki) sajnos nagyon sok „hifista” számára jelentősen fontosabb, mint az hogy ezek a holmik igazából pusztán eszközök, melyek a cél elérésében segíthetnek, abban hogy maradéktalan élvezettel tudjam hallgatni a kedvenc előadóimat. És nem csak a legjobb minőségben felvett 18 darab XRCD demó lemezemet.
  Ehhez pedig nem kell feltétlenül milliókat költeni, még akkor sem ha meg is teheti valaki…..

  Fentiek amúgy akár szólhatnának a divatholmik, kozmetikumok, ékszerek, vagy luxusautók piacáról is, a különbség csak az elvert pénz nagyságrendjében van.

  Egy kis adalék a „vevő, és a bizalom a legfontosabb”, című marketing bullshit-hez:

  1. Végtelenül elszomorító dolog ez… Mindenütt csak a pénz, és annak a minél jobban való megmutatása a lényeg (pl. hányingerem van a 2 méteres betűkkel feltüntetett márkafeliratoktól a ruhákon, stb.).

  2. nagyon szép gondolatok, leleplező írás 🙂
   velem is szembejött az idézett szöveg és a helyén tudtam kezelni, bár nem gondolkodtam el rajta mélyebben. pedig érdemes 🙂
   (fejben már apró darabokra cincáltam, boncoltam, most nem teszem)

   annyit azért megjegyeznék, h ha csili-vili készülékem lenne, azt is szívesen „elfüggönyözném”…

  3. Egy pár gondolatot én is hozzá tennék a magam zavaros módján.
   Bizalom. Sztem fontos. Nem kiemelten Eladó és Vevő között, hanem Ember és Ember között…. Nem csak milliók esetén….
   Birtoklási vágy. Mindenkiben van. Annak kóros mértéke a probléma (hogy mi a kóros szint?…….. mindenki maga döntse el)
   A puszta látvány is örömöt okoz. Igen, ez nálam is így van. Ezért tértem át a DIY-ra… 🙂
   Egy kép a nemrég elkészült TPA tápomról. Tényleg örömöt okoz a látványa, hiszen én készítettem!
   A DIY-ban nem csak a végtermék, hanem az oda vezető út is nagyon fontos, és örömteli….

   1. Nem kérdőjeleztem a bizalom fontosságát, de az eredeti idézetben bizalomként aposztrofált kifejezés inkább egyfajta elit klubba tartózó kiváltságosok (akik milliókat tudnak költeni -bármire) által használt, és ezért hamis csengésűvé vált szó lett. Szerintem. A valódi bizalom nem ezen a szinten működik, sajnos nagyon sokan már azt sem tudják igazából mit is jelent.
    -Birtoklási vágy… hát nem tudom, én lehet mentálisan érintett vagyok ( 🙂 ) de bennem igazán soha nem volt túl sok, mindig elég volt amim-amennyim volt (a szakmai kihívások-fejlesztések miatt „birtokolt” holmik szerintem nem igazán tartoznak ebbe a kategóriába). A másik világgal való találkozásom ráébresztett arra, hogy a szereteten és tisztességen kívül semmink nincs ezen a világon, minden egyebet kölcsönbe kapunk és nem tudjuk majd magunkkal vinni.
    -Biztosan öröm a szép dolgok látványa, hát ez nálam megintcsak valami sérülés, vagy súlyos igénytelenség lehet (komolyan). Engem soha nem zavart az hogy valami (vagy valaki) hogy néz ki, ha a funkcióját betölti (és amúgy tisztességes ember). Persze én is szeretek rendezett környezetben élni, de számomra az hogy a zenehallgatáshoz használt cuccok hogy néznek ki, az az álaluk nyújtott hangzáshoz képest sokadlagos fontosságú dolog.(nem nézem, hallgatom….)
    Illusztrációképpen egy kép a jelenleg használt -és eddig magasan a legnagyobb zenei élményt nyújtó- „lejátszóláncomról”. Lehet szörnyülködni…. 😉

    1. Egyetértek Veled.
     A lejátszóláncodnál a hang kárpótol a látványért.
     Bennem mostanában merült fel az igény a fent mellékelt kép szerinti „rendrakásra”. Az okát nem tudom, csak egy érzés…..
     A birtoklási vágyam nekem ki van elégítve nagyjából.. (még egy kis egészséget a családban el tudnák viselni…. 🙂 )

     1. A fent leírt „lustaságomon és igénytelenségen” kívül van még egy -jelentősen nagyobb- probléma, amit sajnos ismét csak sokszor megtapasztaltam már ilyen esetekben.
      Ami pedig: a képen látható dzsumbuj jó fél éves, -több tucat, ha nem száz órányi- kísérletezés eredménye, ahol minden centiméternyi huzal és alkatrész elhelyezése kritikus a hangzás szempontjából. Korrábbi (nem egyszeri) tapasztalatom, hogy egy ilyen virtuálisan kaotikus összeállítást gyönyörűen tervezett panelekre felrakva, derékszögűre szabott-hajtott huzalokkal összekötve, elegáns dobozba betéve az eredményül kapott hangnak köze nem lesz a „gányolt” verzióhoz. És sajnos kivétel nélkül mindig negatív értelemben.
      Annál a szépen rendbe rakott változatnál majdnem előről kell(ett) kezdeni a finomhangolgatást, alkatrészek csereberéjét, ami egy bedobozolt, panelre szerelt konstrukciónál már jelentősen nehezebb és időigényesebb feladat.
      Lehetne róla értekezni ennek mi az oka, de nem fogok, aki sejti mi az ok leírhatja….

 10. Egy újabb naphíre: „amerikai-ordoguzot-fogadott-hivatalaban-orban-viktor”

  Azon töprengek vajh sikerül(t)-e vityorkánkat kiűzni önnönmagából? 🙂
  Plusz idézet egy kommentből: „A zsírfolt talán akkor a legijesztőbb amikor mosolyogni próbál.”

Vélemény, hozzászólás?