Jut eszembe…

Mostanában valahogy egyre gyakrabban érzem így….

832 thoughts on “Jut eszembe…

 1. https://24.hu/belfold/2024/07/18/bethesda-gyermekkorhaz-hoseg-klima-mutet-gyujtes-adomany/

  Szégyellje magát az összes tolvaj gazember… Egy „lélegeztetőgép” áráról van szó. Mennyit is herdáltak el ezekre, és mi lett a sorsuk, ugye tudjuk?
  Komolyan mondom ilyen szemét bagázs még nem ült a parlamentben mióta azt az épületet átadták….
  Ezek merik a szájukra venni a „mimagyarok” érdekeit, jólétét, egészségének megőrzését?

  1. Addendum:
   „Miután a szamárköhögés elleni vakcina pár hete még hiánycikk volt, a Népszava Müller Cecília megszólalása után felhívott több patikát, hogy van-e már oltóanyag. A válasz mindenütt pozitív volt, bár azt is hozzátették: nincs túl sok a készítményből, és az csak az utánrendeléskor derül ki, hogy a nagykereskedő éppen tud-e szállítani. Iparági forrásokból a lap azt az információt kapta, hogy a készítmény ára, miután nem támogatott gyógyszer, patikánként eltérő, 12,5 ezer és 15,5 ezer forint közötti összegért lehet megvásárolni.”

  1. hobbi szinten utánaérdeklődtem régebben a témának…
   ezek az un. betegházak jellemzői, velejárói, ahol a klímát kénytelen vagy nagy adag épületgépészettel szabályozni (mozgó árnyékolástechnika, klíma, stb.).
   láttam a 90-es években hazai építész által kidolgozott koncepciót, ahol a lényeg az épületgépészet minimalizálásában és a természettel összhangban, önmagát klimatizáló és az ember számára minél élhetőbb felépítésen volt. elsősorban családi ház szintjén oldották meg, szóval eleve nem is lehetett olyan sűrűn lakni, mint egy általad mutatott kaptárat.

 2. „Joe Biden az MTI szerint kiemelte, a legfontosabb most a nemzet egysége. Elmondta, rövid, de kellemes telefonbeszélgetést folytatott választási kihívójával, és nagyon hálás azért, hogy Donald Trump jól van, és felépül az elszenvedett sebesüléséből. Biden hangsúlyozta:
  ” a merénylet ellentétes mindazzal, amit az Egyesült Államok nemzetként képvisel.”
  Vagyis: Csak a béke, a maximális világbéke .. (führerünktől idézve)
  lásd:
  – Korea
  – Vietnam
  – Afganisztán
  – Irak
  – Líbia
  – Szíria
  stb. stb. (természetesen ugyanez áll az oroszokra is, mint a béke másik nagy őrére)

 3. nem hifi, de a luxus miatt elég közel van hozzá…
  https://www.businessinsider.com/dior-italy-labor-investigation-contractors-lvmh-armani-luxury-bags-2024-7
  57 dollár beszerzési ár,
  2780 $ eladási ár!
  az olyan 4877%…

  érdekes, hogy manapság nagyon könnyen találni olyan
  (akár valamilyen egyetemi diplomával rendelkező)
  elvetemült kommentelőt, aki szerint nem létezik az a fogalom, hogy
  extra profit.

  pedig az értelmezési, szövegértési gondokra nem kellene felvágni..
  a józan paraszti ész teljes mellőzésére pedig pláne nem!

  számomra egyébként nem az embertelen (és ördögien erkölcstelen) árrés az igazán furcsa, hanem az, hogy az olasz rendőrség dolgozik…
  nyilván nem tudtam, hogy a „LVMH egy francia cégcsoport” (wikipédia)… 🙂

  1. Azt ugye tudjuk hogy kereskedelem (bárminek a kereskedelme) mint olyan a legjövedelmezőbb üzletág. (bár nem akaorok egy kereskedőt sem magamra haragítani, de sajnos ez az igazság.[s még ha megtörténik sem érdekel-szerencsére])
   Egy termék előállításának, szálításának költségei elenyészőek a nagy és kiskereskedelem által generált „árréseknek”. Persze tudjuk, az üzlet, raktár bérleti költségei, rezsije, a dolgozók bére, ilyen olyan adók, járulékok, stb., hallhatjuk a sirámokat tőlük bőven.
   Ezzel együtt mégis ez az a szegmense a piacnak ahol a legtöbbet lehet keresni a legkevesebb munkával (a bűnözést, politikát és egy-két egyéb meg nem nevezendő „foglalkozást” kivéve, ahol aztán tényleg szinte semmit nem kell csinálni nagyon komoly pénzek lenyúlásához)
   Számomra a politikus, a maffiózó – köztörvényes bűnöző amúgy is kb. egy kosárban tanyáznak, rokon szakmák, mind a szerencsétlen vagy/és hülye emberek megkárosításából élnek…..

   1. egyetértek, bár a fenti esetben alapvetően gyártónak adják ki magukat,
    miközben kizsákmányolt „beszállítók” munkáját saját terméknek állítják be.
    a termelési folyamatot a vevőig kontrollálják.

 4. „Miközben Orbán Viktor békemissziós körútját járja a világban, Gulyás Gergely a Kormányifón jelentette be, hogy háborúellenes akciótervről döntött a kormány. Kötelezni fogják a pártokat és a sajtóorgánumokat, hogy a forrásaikat tegyék átláthatóvá, valamint védelmi hozzájárulást fizettetnek a bankokkal, multikkal és energiacégekkel. Ezekről, befagyasztott EU-forrásokról, az Erasmus program sorsáról és a miniszterelnöki turnéról is kérdeztünk. ”

  Ez a „védelmi hozzájárulás” valahogy ismerősen hangzik egy bizonyos alvilági szervezet működési módszereivel párhuzamban…

Vélemény, hozzászólás?