Zsibogó

Jó Debreceniként elnevezve, ezen a felületen lehet -a leírt feltételek mellett- hangtechnikai holmikat eladásra, cserére hirdetni, keresni.

Kérek mindenkit, csak olyan terméket hirdessen vagy keressen aminek legalábbis köze van a hobbinkhoz (pro audio-t, számítástechnikát, telefont,  TV-t, benzines fűnyírót NEM!!)

264 thoughts on “Zsibogó

 1. Azt szeretném kérni tőletek, hogy ha szeretnétek véleményt/tuning ajánlatot kérni egy készülékről (amit persze ismerek és így tudok is adni) ne úgy tegyétek mint aktuális barátunk (nem blogtárs ugyan) aki felhívott és imígyen vezette fel a dolgot:
  – Jófogáson vettem jó áron, mennyiért vállalod a tuningot? Hát adott esetben semennyiért. A szóban forgó készülék gyalázatos építési minőségű hasonló hangzásvilággal, az ilyenekhez nem nyúlok, mert nem érdemes.
  Tessék kérdezni a vásárlás ELŐTT, ha kérhetem……

 2. Kérdésem lenne a tisztelt blogtársakhoz: Van-e valakinek ismerőse (vagy ő maga) aki tud 3D-t nyomtatni?
  Egy egyszerű dolgról volna szó, a hírhedt “porladós” Philips CD játszó tálca nyitó kerékből kellene 3 darab.
  Van 3 ilyen lejátszóm, (1 CD604, és 2 CD614) ezen kívül hibátlanul működnek, és nincsenek is szétütve…
  Tudom van olcsón Kínából, csak mire ideér…. 🙁
  STL fájlt tudok küldeni.

  1. Én tudok, de sajnos csak PLA anyagból, 120x120mm méretig bezárólag. Ha elküldöd a file-t szívesen kinyomtatom, bár nem egy hiper-szuper nyomtatóhoz tudok hozzáférni, de egész jó minőségben tud nyomtatni. Ha az anyag megfelel, akkor megcsinálom ingyen, bérmentve.

 3. Jó szöveg, csak kár hogy egy szava sem igaz…. ENNEK a kínai klónnak kb. annyi köze van az eredeti LS 3/5-höz, mint nekem John Travoltához. Amennyiben mindketten a Homo Sapiens fajhoz tartozunk, és két lábunk meg egy fejünk van……
  A “Kossuth bicskája” történet jut róla eszembe. Hasonlít, csak a doboz, a hangszórók, meg a hangváltó teljesen más mint az eredetiben.
  Nem sokba néztem azt sem, de ezt meg a Kolibri is hazavágta már jó pár helyen-alkalommal.

  https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=182561

  Itt meg már “audiophile high-end”-dé avanzsált. Akkor a Kolibrit átminősítem “professional reference mastering monitor”-ra természetesen az ultra hájend kategóriában. 😉

  https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/LS3_5_Jungson_hangsugarzo_audiophile_high_end_133297448.ht

  1. Nem tisztem megvédeni sem a sugárzót sem az eladóját (akit egyébként nem ismerek), de azért maradjunk a hirdetésben leírtaknál: a hirdető nem írt olyat a két link-elt hirdetésben, hogy “audiophile high-end”. Korrekten leírja a kritériumokat (akusztikus zenék és a középsáv természetessége) ebben sztem igaza van. Az Irányára 125eFt, ami sztem sem a Kolibri bekerülési összegéhez és különösen a másutt hirdetett Spendor LS 3/5-höz képest (430eFt) sztem nem sok. Mondjuk én 125-öt sem adnék érte, mert a nagy zenekari felvételeknél elvérzik ez is (meg a Rogers is), hisz sem igazi mély basszusa, sem a hang testessége nem közeliti a valóságos megszólalást, de a fenti perem feltételekkel még némelyeknek jó lehet (kevés hangszeres akusztikus zenék). Volt módom ezt is hallani és a Rogers-t is (sajnos nem egy időben) és nekem (az emlékeim alapján) úgy tűnt, hogy ezek igen egy ívásúak (persze ez csak a hang jellegére vonatkozhat az esetleges minőségbeli eltérésekre nem). Anno a Zsolt audio-nál állítólag összehasonlították egy az egyben a Rogers-t és ezt. Akkor ott az volt a konkluzió, hogy az eredeti kicsit nyíltabb és pörgősebb, ez viszont talán hosszabban hallgatható és univerzálisabb. Kicsit úgy mint az eredeti Heybrook HB1 és a VT Prelúdium esetében. A Kolibrit még sajnos nem hallottam, így ahhoz nincs viszonyitási alapom.
   AJ

   1. Ez a jófogásos hirdetéśről egy képernyőfotó….. 😉
    Ha mondjuk “magasabb (jobb) hangminőségű” -t ír, egye fene…. de ez a parasztvakítás eléggé primitív, ahol lassan már egy HS280 is így lesz minősítve.
    Nyilván ezt az AVX-es hirdetéshez nem merte odabiggyeszteni mert ott percek alatt szétkapták volna érte, de a Jófogásos “brutálisan csilingelő magasak szépen brummogó mélyek” célközönségnek ez már simán “hájgend”..
    A sok hirdetésben felbukkanó -és általam is átalakított- ominózus Denon SC-G101, tuningolva (fokozattól függően) 70-90 ezerbe jön ki, -ebben a 20 ezer körüli vételár is benne van- az pedig ezt a Jungson-t nyugodtan megeszi reggelre minden téren. Igaz az “csak” Denon….

    1. Még annyit a Denon-hoz:
     Ez a modell UGYANAZZAL a két hangszóróval van szerelve mint a Totem Mite, ami elég jó minősítéseket kapott a Stereophile-tól és a vásárlóktól is. A Denon-nál a membrán ezüst színű, és a porvédő kupak inverz. A térfogatuk megegyezik, a váltó a Mite-ban némileg egyszerűbb. Ja, és hát az Totem…
     Használtan 4-500 USD körül árulják (új ár ezer körül), ezt hangot pedig simán ki lehet hozni- meg merem kockáztatni: meg is haladni- a Denon-okból.

    2. Bocsánat, igazad van! Én épp a címet nem néztem meg! 🙂
     Abban sajnos tökéletesen igazad van, hogy a retrot sokszor azonosítják a mitikussal, holott lehet, hogy már a maga idejében is épp a “rosszaságával” vált mitikussá!
     AJ

     1. A mítosznak pont az a jellemzője hogy a valósághoz édeskevés (sok esetben semmi) köze nincsen.
      Jelentése: ‘beszéd, elmondás, mese’. (Wikip.)
      Ezzel együtt néha a retro is lehet kiváló minőségű, de a legtöbb esetben a “régen minden jobb volt” című téveszme égisze alatt történik a felértékel(őd)és.
      Mottó: -Már a múlt sem a régi….. 🙂

 4. No… Hát ha EZ így elkészítve, gagyi műanyag kígyóbőrbe húzva, csatlakozó nélkül – a szalagból eszkábált véggel használtan 160 ezer (AVX-es hirdetésbő: https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=142814) , újonnan meg 1000 USD, akkor az én kábelem vajon mennybe kerülne egy kereskedőnél?
  Szóval ha valaki gondolkodik rajta úgy tegye, hogy -ha marad még belőle- januártól bizonyosan többe fog kerülni……

  https://www.sakurasystems.com/cable.html

 5. Akkor én is had számoljak be az OCR kábellel szerzett ezidáig még időben rövid, de annál döbbenetesebb tapasztalataimról:
  hajlamos vagyok úgy kifejezni magam, hogy az már-már reklám szagúnak, túlzónak tűnhet, holott csak arról van szó, hogy ezen alkalmakkor próbálom a legjobban kifejezni azt, amit érzékelek, tapasztalok.
  Úgyhogy az elején próbálom a lehető legrövidebben kifejezni amit gondolok András OCR kábeleiről:
  vétek lett volna kihagyni őket!

  Aki már használja az szerintem boldog, hogy birtokolhat egy ilyen ritka remek megoldást.
  Aki pedig hezitál, annak talán hasznosak lehetnek az itt olvasható leírások, amelyekhez én is csak megerősítésként csatlakozni tudok. A rendszer, amiben jelenleg hallgatom őket: Moth 30 + Fyne F500
  Ami elsőre feltűnt, hogy (ahogy Andrásnak első felindulásomban írtam: alvó kisgyermekhez igazodó szintre redukált hangerősség mellett) halk hangerő mellett már érzékelhető volt a tér kitágulása.

  Azóta lehetőségem volt normál hangerős zenehallgatásra is, és azt vettem észre magamon, hogy csak ülök vigyorogva, és olykor felkapom a fejemet: az idáig “unalomig hallgatott és ismert” számok valahogy frissek lettek. Tudom, pszichológia, hogy valamit vettem és egyszerűen az agyam hallani akarja a különbséget. De ez akkor is töményen adagolja a különbséget: részletek előbukkanása a semmiből, a hangok egy sokkal szélesebb színpadon helyezkednek el, és nyilván nem síkban, hanem térben is. Volt, hogy azon csóváltam örömmel a fejemet, hogy olyan érzést éltem át, mintha a hangfalaimat bő két méterrel oldalanként széttoltam volna… csakhogy ott normális esetben a fal van, szóval lehetetlen, de a tágasság mégis ezt az érzetet keltette.
  Voltak pillanatok, amikor előre tudtam, hogy milyen hangszer fog felcsendülni, hogy a korábbi hallgatásaim alatt milyen is volt ez, és most meg egyszerűen azt konstatáltam, “milyen jól szól már?!”

  Hatalmas hála Andrásnak és a többi hozzászólónak is, hogy eljuthattam ehhez az élményhez!

  1. A megrendelt kábelek elkészültek, elküldésre-átvételre kerültek.
   A nagyobb gurigából maradt még kb. 10-15 (hossztól függően) párra való szalag.
   Ha az elfogy, több most már egészen biztosan nem lesz. 🙁
   Nem akarok nagyon hangos reklámot csapni neki ( a beérkezett visszajelzések mellett) de az kb. bizonyos hogy ennyi pénzért még megközelítőleg hasonló minőségű hsz. kábelt sem lehet kapni.
   De lehet 2-3x ennyiért sem… 😉

   1. Ha eretnekségnek is hathat, de az életszerűsége szerintem sokunknál megvan: még youtube minőségben hallgatva is van valami sziporka, élet, boogie benne. Egyszerűen odaver mindennek, amit eddig hallhattam, a közel 200e Ft-os kábeltől a legtöbb ideig használatban lévő és hallgatott (szintén remek ár/érték arányú) Duelund szövetburkolatúig bezárólag.

    1. hergeltek itt ! 🙂

     dilemmám (lányom szerint kedvenc szavam, gyanítom mert nem kapkodok, hanem elgondolkozok, morfondírozok általában):

     – nekem itthon tök jó a hangzás -> nem kell új cucc
     – általános szkeptikusság “drótok” nagy szerepe kapcsán (azt azért gondolom, hogy táp-IC-hangsugarzokabel közül ez utobbinak lehet a legnagyobb hatasa, mert erölköd-hangsugarzo kapcsolata oda-vissza nem egyszerü)

     – itt meg agyba-föbe dicséritek (és eddigiek alapján van hasonlóság a megítéléseinkben/hangzásideálunkban/kedvelt hangzásjegyekben

     András: akár privátban is: egy 2×2 m-es ára ? (hátha elrettenek :-)))) a városi biciklim tutti ki kell cserélnem, mert a legkisebb “nyomatékráadásra” is átugrik a lánc az elsö 3 lánckerék közül már kettön, a hajtaslanc felujitasa meg nem rentábilis …de hogy jön ez ide ? hát úgy, hogy ha költeni “kell” “magam dolgára”, akkor ez szükségesebb

   2. Én is vettem András hangfalkábeléből. Korábban hallottam a nevét az AVX viszonylatban, de csak pár napja találtam meg a honlapot. Az itt leírtak szimpatikusak voltak ezért gondoltam, hogy kipróbálom a hf kábelt…
    Már maga a kivitelezés is nagyon minőségi, akár egy gyári kábel. Nagyon szép, precíz munka!
    Elsőre a tisztaság, felbontás volt a szembetűnő. nagyon jó a balansza. Nagyon jó felbontás és részletezőképesség jellemzi és ami még szintén figyelemreméltó az a pontos és megfogott basszus. Mostanában pont ilyesmi hangfalkábelt kerestem és örülök, hogy belevágtam és megvettem! (pl. A 47lab 4719 volt ilyen réz szalagkábel többszörös áron) Azt sajnálom, hogy összekötő kábel már nem elérhető. Azt is szívesen kipóbáltam volna!

 6. Egy aktuális eset kapcsán:
  A jövőben átalakítást-tuningot csak és kizárólag abban az esetben vállalok, ha az ide és visszaszállítás személyesen, a készülék hibátlan működéséről a tulajdonos által meggyőződve történik.
  Foxpost, MPL, bármilyen futár véglegesen kizárva.

 7. Tegnap végre megérkezett a nitrogén, le is fagyasztottam a guriga szalagot.
  Ezzel kapcsolatban a következő kérésem lenne:
  Igyekeztem ugyan -tőlem telhetően- pontosan feljegyezni a rendeléseket, de azóta eltelt több mint egy egy hónap, és természetesen előfordulhat hogy van akinek várakozás közben elment a kedve a dologtól. Vagy akár megjött… 😉
  Szóval azt kérném azoktól akik rendeltek az OCR hangszórókábelből, hogy akár itt, akár az e-mail címemen erősítsék meg (vagy mondják le) a rendelésüket.
  Köszönöm….

  1. Szép estét András,

   én lennék a 2x3m-es pár leendő boldog tulajdonosa.
   Nálam áll az a helyzet, hogy nem közèpen van a forrás. Jobb oldalon kényelmesen 3m szükséges. Bal oldal viszont ellenne kb. 1.5-2m-el is. 3m esetén valamiféle nagyobb karikába “kell” majd csavarnom.
   Igazából a véleményedre/tapasztalatodra hagyatkoznék: azonos hosszok vagy “feltekerés” nélküli “egyenes vonalak”.

   1. Nem hiszem hogy 1 m-nyi hossz eltérés a két oldal között okozhat hallható különbséget. Ellenállásban néhány milliOhm-ról (3m=26.1 , 2m= 17.4) van szó, kapacitásban sem számottevő a növekedés amennyiben a két szál nem egészen szorosan egymás közelében van vezetve. 3m és 2m szerintem teljesen rendben van.

 8. És barátaim lássatok csodát, volt olyan kétlábú tollas hátú homo sapiens példány aki kicsengetett 200 ruppót a négy csőért…. Kettőszáz ezret…..
  https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=68&t=180179
  Innen már nem nagyon lehet messze a végállomás. 🙁
  Ja persze amikor ilyet lát az ember akkor már nem nagyon csodálkozik semmin.
  https://www.ebay.ca/itm/293436119505?hash=item445227d9d1:g:CugAAOSw~bVeJwap&amdata=enc%3AAQAHAAAAsGNn%2B0x1owNPgsSdZjHlXjJgpWi%2BD2WsiqVBrrz%2BouBHxn1WuNn6M6wfmBG1EZS7lI95gQe5%2B1nwhOFtcay09pZ6bRnG4Q7uNzAIvXGFSFxraNY%2BMlcgVplWokOJ0%2FHBfKny%2FZbFgP0Ws77QUvC8VdPV%2BVpGMYP7G5%2FGtXHSYTVMdqACNpesQRVEQ26gS%2Fih1Vsnxjqh9afelzSQDlOCJAcbGwsMyC7x5yH4TbC8LGXn%7Ctkp%3ABk9SR4icreX3YA

  1. Ezt írja az eladó, mintegy mottóként, magáról:
   “Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
   Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek……”
   Nem is tudja, hogy az utolsó mondatával jelen esetbem mennyire betalált!
   AJ

 9. Sziasztok!

  Ígértem Andrásnak, hogy én is leírom a tapasztalataimat, de előtte egy kis előzmény.
  Andrással a Kolibrik kapcsán kerültem először kapcsolatba, aztán kerültek hozzám a prototípus Denon-ok, rendszerleépítés miatt eladtam mindent annak idején….azóta sokszor megbánva, de jó helyre kerültek (ugye AVL2? 🙂 )
  Jelenlegi rendszer egy Jamo C803, Hivox Lupus C MKIII, Evergreen A25, Allo digione signature. Eleinte nem volt bajom a hanggal, aztán kiderült, hogy hosszú távon ezekkel a Jamokkal valami nem ok, főleg a magasak terén.
  András rendbe rakta ezeket (magas kiemelés megszüntetése, reflex hangolás). Első otthoni meghallgatás után kiderült, hogy ez más lesz 🙂 Megjelentek a valódi mélyek (nem csak az 50-60Hz közötti kiemelés), a magasak megszelidültek. Ekkor rendeltem Andrástól a kábelekből is, illetve a forrásom elé bekerült egy lineáris táp (ami ezen a rasberry alapú forráson óriásit dob egyébként is). Egyszóval elkövettem, hogy majdnem mindent egyszerre módosítottam, de most olyan hang van, aminek a hallgatását nem akarom abba hagyni :). Nem pár napja, 1 hónapja :D. Nincs ingerenciám visszakötni a Canare kábeleket különbségeket keresni, ez most így jó, ahogy van. Nekem egyébként fontos a hangsugárzók térleképezése, és ez a tér sok zenénél most olyan, mintha “benne lennék a zenében”, nem tudom szebben leírni. Elég sokat filmezünk is, 2.0 rendszerrel olyan a térhatás, mintha 5.1 lenne :). Egyébként ugyanolyan lakás, ugyanolyan szobájában, ugyanolyan elrendezéssel hallgatom a rendszert, mint ami Andrásnál van. Üdv Mindekinek :), UI: ha Hajdúszoboszlón jár valaki, szívesen megmutatom.

  1. “a Kolibrik kapcsán kerültem először kapcsolatba, aztán kerültek hozzám a prototípus Denon-ok, rendszerleépítés miatt eladtam mindent annak idején” -> köszönöm is !! …így van nekem 2 pár András-féle hangsugárzóm

   ma is miutan lanyom elindult a suliba, még munkakezdes elött hallgattam az Evergreen A30 -> mod. Denonon kis Bach-ot Glenn Gould elöadásában

   szóval azóta is örülök nekik, …a Jamo-t már nem veszem meg Töled 😉

   András hangsugárzókábele piszkálja az agyam, …csak/de (Andrástól függetlenül) nehezen hiszem/képzelem, hogy számomra annyit javulna még a hangzás

 10. Egy kis okoskodás arról, miért is ilyen jó az OCR hangszórókábel… (röviden)
  Amint tudjuk a hangsugárzó kábelek jó 90-95%-a egy vagy több tömör vagy sodrott vörösréz, vagy ezüstözött vörösréz huzal, valamilyen műanyag köpenybe burkolva. Ezeknek aztán többféle kombinációja is létezik, sodrott és/vagy tömör vezetők keverten, külön-külön vagy egyben szigetelve és párhuzamosan kötve.
  A fő probléma – a közhiedelemmel ellentétben- nem is a vezetők minőségében található hanem a szigetelő köpeny anyagában. Bár természetesen az sem teljesen mindegy hogy maguk a jelvezető huzalok erősen kérdőjeles minőségű többszörösen újrahasznosított kínai hulladék rézből, vagy valóban garantáltan tiszta elektronikai minőségű 60 éves német anyagból készülnek.
  Korábban linkeltem egy videót amiben egy érdekes elmélet hallható, mely szerint az áram: a vezetőben egyrészt nem folyik sehonnan sehová, hanem az elektronok olyan Newton inga-szerűen egymást lökdösve közlik az energiát a szomszédjukkal. Mi több még azt is feltételezik (eretnekileg) hogy ez az energiaközlés-átadás nagyrészt nem is magában a vezetőben történik hanem az azt körülvevő sztatikus térben. Ha ez az elmélet csak részben is igaz akkor belátható hogy a vezetőt körülvevő szigetelő anyag dielektromos tulajdonságai döntően befolyásolhatják az energiatranszfer időbeli lefolyását.
  Magyarul: A vezető körül indukált térben a szigetelőanyag sztatikusan feltöltődik, majd az így tárolt energiát Δt idő elteltével mintegy visszalöki a vezetőbe, meghamisítva ezzel a jelalak időbeli és fázis struktúráját.
  Amint arról is írtam már rengeteget, az emberi hallásmechanizmus térérzékelő -lokalizáló képessége egy adott hanginformáció összetevőinek korrekt időbeli egymásraépültségétől függ. Egy impulzuszserű hangesemény azon része amely az esemény helyéről (where) tájékoztat, az első milliszekundumban megörténik.
  Miután minden tranziens jelforma (impulzus, négyszögjel) leírható színuszos jelalakok szuperponálásával, (Fourier sor) belátható hogy bármelyik magasabb frekvenciás összetevő időbeli ill. fáziscsúszása nagyban megnehezíti az agy számára a hangforrás lokalizációját. Itt akár pár tizezred másodperc csúszás is tönkretheti a színpadképet…
  Az OCR kábel esetében annak geometriája (0.2 mm vastagságban a skin hatás okozta nagyfrekvenciás amplitúdó ill. fázis torzulás nem jelentkezik kb. 300 kHz-ig) illetve a szigetelő (100% pamut) nem sztatikusan tölthető jellege miatt ezek a problémák -ha jelentkeznek is valamilyen szinten- elhanyagolhatók.

  Még tömörebben fogalmazva a lényeget: A hangátviteli lánc MINDEN elemének (forráskészülékek, DAC-ok erősítők, kábelek, hangsugárzók) legfontosabb tulajdonsága, NEM a frekvenciaátvitel, meg NEM a torzítás, hanem az időbeli viselkedés. Tranziens válasz, fázismenet, energiatárolási tulajdonságok (lecsengési diagram). Természetesen a freknvenciamenet linearitása meg a torzításoktól való mentesség is fontos, de ha az utolsó nincs rendben akkor a fene megette az egész rendszert….
  Akkor jön az Entreq maci, a virtuális föld, meg a különféle kütyük és a f.s végtelen talicskázása míg rá nem jövünk hol a hiba.
  A kereskedők é gizmó gyártók nagy örömére és szerencséjére csak kevesek és ritkán jönnek rá….

 11. Várom a második adag nitrogént a krio kezeléshez…. 4 pár van még rendelve, amiknek megrendelőitől ezúton is türelmet kérek, sajnos ez a folyékony nitrogén biznisz nem úgy megy hogy odamegyek egy üveggel, hogy: “na ezt töltsd tele komám”…. Kockázatos szállítani, kezelni, tárolni, gondoljunk bele: ez a -198 fokos folyadék a környezeti (szoba) hőmérsékletet is beleszámolva ugyanolyan mintha pl. + 220 fokos elég forró olajjal dolgoznánk….
  Ahogy megérkezik, egy héten belül tudom a kész kábeleket postázni/átadni.
  A második -nagyobb- tekercs szalagból becslésem szerint (2.5 m-es párt véve átlagnak) kb. 25 pár készülhet még, aztán végleg vége, nincs tovább. Ebben majdnem biztos vagyok, ez egy egyszeri és igen ritka alkalom volt hogy ilyen kuriózumhoz hozzá lehetett jutni.

  1. Én leszek majd az egyik boldog új tulajdonosa és élvezője ezeknek a második tekercsből készített kábeleknek, ami pedig András türelemkérését illeti: maximális a türelem, azt hiszem teljességgel megéri várni rájuk, az eddig olvasottak alapján.

   Személy szerint pedig köszönöm a párokra vonatkozó tisztázást.
   Roppant kíváncsi vagyok miként fog hangzani nálam, a mostani rendszerben, ami most épp Moth elő és végerősítő+Duelund szzövet borítású szálak és a végükön Fyne F500 páros muzsikál.

  2. Igen, a félreértés a “pár” definíciójából adódik. Ami ugye normál esetben 2 db hangszórókábelt jelent, mivel itt a két vezető (+ és-) egy közös burokban helyezkedik el.
   Ennél a szalagból készült kábelnél viszont a “pár” 4 db kábelt jelent, mert itt a + és a – ágak különálló pamutboritású vezetőket jelentenek.
   Tehát ez esetben a “pár” az 4 db kábel (2 a bal, 2 a jobb csatornához), az árak is így értendők.

  3. Kedves András!
   Nem tudom, korábban felmerült-e már a hangkábellel kapcsolatban a csatlakozók kérdése. Nekem az erősítő a banánt, a villát és a csupasz kábelt is fogadja, de az egyik hangsugárzóm banánt nem fogad. Van-e megoldás?

     1. Illetve szívesen fogadnám a javaslatodat! Azt hiszem, azzal előrébb lennénk.

   1. Megvan a megoldás, holnap küldök képet róla. Egy elhalálozott és elbontott Denon végfok földelősínjeiből tudok megfelelő csatlakozókat készíteni. 12×0.85 mm-es OFC réz lemez, 3 cm hosszú darabokra vágva, az egyik 6.3 mm-es furattal. Ezt forrasztom a szalag végére maximális kontaktfelülettel.
    Persze lehet “professzionálisabb” és szebb megoldást is találni csak az nagyon drága lesz, és valószínűleg semmivel sem jobb ennél. 😉 Ennek nincs plusz anyagi vonzata….

   1. Nem ma találkoztam először ezzel az anyaggal. Megboldogult szakmunkástanuló koromban a debreceni KLTE Alkalmazott Fizika tanszékén voltam “inas”. Itt egyik feladatom egy társammal együtt a folyékony nitrogénes és oxigénes (szupravezetési) kísérletek előkészítése volt. Ennek része volt a nitrogén szállítása az Atomki-ból, majd a mérési tartályok feltőltése, stb.
    Kaptunk alapos eligazítást mit hogyan kell, és mit nem szabad csinálni a lötyivel.
    Szóval megvan bennem az óvatosság és a tisztelet is az anyag iránt. 😉
    Amúgy hozzám laboratóriumi minőségű tartályban érkezik, ez elég biztonságos mind szállítás mind tárolás szempontjából.

 12. Beszámoló:
  Egyik 2×2,5 méteres hangfalkábel nálam landolt. A hétvégén tudtam először időt szánni rá, de akkor nem hittem a fülemnek, ezért eltettem az emléket, és ma vissza-próba után újra bekötöttem.
  A rendszer: Auralic Mini – Heed DA – Heed Si3 + X2 – Heed Enigma 5. Az összekötő az Valhalla CuAgSS mk valami, elég jó. Viszont ami jelen szempontból lényeges, hogy Audioquest Rocket 33 a hangfalkábel. Volt eddig… Ami egyébként nem egy rossz kábel, jobb mint a Type2, ami jobb mint hype áldozatául esett vanDamme. Ezek előre mutató lépcsőfokok voltak, egyértelműen hallhatóan. Egyik lépcső sem ért fel erősítő vagy hangfal cserével, ebben nem is hiszek, és nem is lenne technikai szempontból magyarázata.
  Ami viszont biztos:
  Ez a kábel egyszerűen nagyobb teret csinál, ez ami elsőre egyértelműen feltűnik. Jobban körülvesz a zene (ez ugye az Enigma miatt fokozottabban is igaz), tisztább, kevésbé mosott a hang. A közép – magas tartomány élettel telibb. A mélytartományban nincs hiányérzetem, igaz eddig sem volt.
  Ha nagyon hifis közhelyt keresnék, akkor elhúztak egy nehéz (bársony)függönyt.
  Nem ég és föld, meg másik dimenzió, de nagyon határozottan észrevehető őszinteség, a fedettség eltűnése az eredmény. Több részlet, de nem zavaróan akar csillogni-villogni, hogy fárasztó legyen. Szóval az van hogy kb fél árban (használt áron számolva a Rocket-et, mert megnéztem az új AQ árakat, és hanyatt estem, mert az inkább 4x-es ár, ha a szerelést nem számoljuk…) mindent jobban csinál. Mindent. Marad, a hétvégén visszafűzöm a szekrény mögé, mert jelenleg tesztkörnyezet van.
  Nem, nem adom kölcsön. 🙂

  1. Tisztelt Dragonweed ?
   Remélem nem Én lennék az említett megrendelő , mivel egyenlőre kizárólag érdeklődés szinten váltottunk két levelet . Sajnos a gmail.hu-s email címemet ( amin leveleztünk ) azóta sem sikerúlt megnyitnom , sok más eddig olvasott oldallal egyetemben ( Eurobarca , Drukkerkocsma , ….. ) .
   Amennyiben félre értettük egymást ezúton is elnézésed kérem . Az előleg utalást pedig teljesen korrektnek tartom megrendelés esetén .

   Tisztelettel :
   Zotya

 13. Tisztelt András,
  üdvözlöm, egyben segítségét kérném,ha lehetséges.
  Kérnék egy email címet,hogy röviden leírhassam,miben vagyok tanácstalan.Nagyon felszínesen hangsugárzó vásárlás a lényege,meglévő digitális erősítő mellé.
  Köszönettel.

 14. Nos, úgy néz ki lassan el is fogyott a hangszórókábel alapanyag.
  Azért ne keseredjetek nagyon neki ( 😉 ).
  Most győzködöm az úriembert akitől az első tekercset vettem, hogy a -szándékai szerint- magának félretett második tekercset elkuncsorogjam tőle. Nem lesz könnyű, meg valószínűleg -miután valahogyan hírét vette hogy mekkora sikere van- olcsó sem, de megpróbálom.
  [[persze ennek csak akkor van értelme, ha lesz még jelentkező további hsz. kábelekre… szóval még nem kapkodom el a dolgot]]

  1. Sikerült “kiküzdeni” az utánpótlást, (kb. 250 m ugyanolyan szalag) szóval jöhetnek a további rendelések…… 😉 Igen, így néz ki egy relatíve jó körülmények között tárolt kb. 60 éves réz szalag tekercs. Maga a szalag felszíne kifogástalan, csak az éleken van a képeken látható oxidáció (ami amúgy minden egyes kábelnél el lesz tüntetve)
   A folyékony nitrogén beszerzést ezután tudom csak intézni, tehát az új tekercsből valószínűleg október közepe táján tudok majd kábelt gyártani.

Vélemény, hozzászólás?