510 thoughts on “Üdv mindenkinek!

 1. Elkapott megint ez az immáron örökkévalónak tűnően kerengő és visszatérő kórság -Covid vagy nevezzük akárminek- harmadik menete. Harmadik napja szakad le a fejem, láz, folyamatos torokkaparás – köhécselés, orrfolyás, levertség, príma…. 🙁
  Feleségem testvérénél kezdte, aztán rá egy hétre ő, majd most én kaptam be azt a rohadt legyet.
  Neo Citran-nal meg extra adag C vitaminnal próbálom kordában tartani, de így is eléggé kimerítő.
  Más nem nagyon használ, meg jó pár éve megfogadtam hogy antibiotikumot csak akkor engedek magamba ha tényleg csak az mentheti meg az életemet. Amúgy meg -mivel ez vírus- antibiotikummal semmire nem jut az ember egyébként sem….
  Bónuszként meg itt az utóbbi évek legdurvább allergiaszezonja.

   1. D3+K2+ Omega 3 szedése együtt javallott, így felszívódik. Meg nem ért enni egy kis mangalica szalonnát, kolbászt, tepertőt.
    Kicsit feledésbe merült prompt megoldás a D vitamin bevitelre a halmáj, tökehal vagy csuka. Azzal nem kell dolgoznia a májnak, megy a rendeltetésszerű helyére függetlenül a máj funkciótól/ állapotától.

 2. Többszöri megkeresésem ellenére -melyben kértem az immár „gazdátlan”, és bejegyzéseimtől kigyomlált topic megszüntetését- a tisztelt AVX menedzsment nem hajlandó kérésemnek eleget tenni. A témához 8 hónapja nem érkezett hozzászólás.
  https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=5&t=112341
  Indokuk röviden: „nem te kezdted (ez tény) úgyhogy közöd hozzá semmi”. Talán csak annyi lenne, hogy így – a hozzászólásaim nélkül- kb. az egésznek semmi értelme.
  Ezért az ott leírtakért a továbbiakban semmilyen felelősséget nem vállalok, a Kolibrik gyártását végleg beszüntettem, a témával a továbbiakban nem kívánok foglalkozni. (másfél éve senki sem érdeklődött újabb pár iránt).
  Akit érdekel a dolog, a doboz és váltórajzot korábban feltettem a blogomba, azok alapján 90% sikerrel megépíthető (a kérdés csak az hogy a kezdetek (2018) óta kb. 80%-kal megemelkedett alkatrész és dobozkészítési árak mellett- megéri-e….).
  [dobozok és munkadíj nélkül cak az alkatrészár jelenleg kb. 55 ezer Ft. Az első daraboknál ez 30 volt]

 3. Nos, kedves blogtársak, ez egy szomorú bejelentés lesz, de sajnos nem tudom tovább halogatni.
  Magyarázkodni sem szeretnék a dolog miatt túl sokat, szerintem tisztában vagytok a helyzettel amiben élek/élünk, és ami vár ránk.
  Szóval röviden: a mai naptól mindennemű tevékenységem árát 30-50%-al kénytelen vagyok emelni. Ehhez annyit kell tudni (sokan tudjátok is…), hogy hosszú évek óta változatlan -és legtöbbször nevetséges- áron kínálom/kínáltam a tudásomat-munkámat, termékeimet.
  Ez vonatkozik mindennemű javításra, modifikálásra, átépítésre, hangdoboz tervezésre- építésre, kábelekre, stb..
  Megértem ha sokan azt mondjátok majd: – így már nem kérem- , de nincs választásom.
  Kedves hazám (vagyis nem pontosan az, hanem az aktuálisan regnáló gazemberei) annyiszor vertek már át és vettek már el tőlem, hogy így effektíve havi 100 e körüli összegből gazdálkodva nem tudok mást tenni.
  Megértésetek köszönöm, ha ez után is úgy érzitek megéri velem dolgoztatni azt nagyon köszönöm, egyébként pedig: sajnálom….. 🙁

  1. Húúúúúú…..

   Az első mondat után picit megijedtem, de aztán tovább olvastam……. (azt hittem befejezed a tevékenységed………)
   Én TELJESEN egyetértek Veled.
   Természetesen én maradok itt. Sztem ezzel sokan lesznek így, és megértik (bár nem szeretek senki nevében nyilatkozni).

 4. https://www.solidcoreaudio.com/audiointerconnect.html

  ” Prices „Supreme” (Stereo)
  RCA in Copper
  0.5 meter EUR 1,000.-
  1 meter EUR 1,200.- ”

  Az általam gyártottak:
  4N Mundorf réz fólia 6.5×0.07mm (0.45 mm²)
  Krio kezelt fólia és dugók
  Pamut szigetelés és burkolat

  🙂 🙂 🙂

  Szóval, tudom hol vagyok én a Solid Core Audio technológiai bravúrjától, de úgy érzem talán az ő áraik 1/10-éért(!) talán nem lenne túl nagy pofátlanság árulni őket.
  Ti hogy látjátok? Az elkészítéshez szükséges idő (páronként) kb. 3-4 óra.

 5. Az IC kábelek picit macerásabbak lesznek mint számítottam, szóval ez ügyben kérek egy kis türelmet… (jóval több idő elkészíteni ezeket mint a hangszórókábelt. 🙁 )
  Az eddig rendeltek (5 pár) árát már nem módosítom, de ennyiért többet nem tudok csinálni. Sorry….

  1. Lehet szó a dologról, de a következő feltételekkel:
   Csak árnyékolatlan IC kábelt tudok készíteni, a szalagból készült kábel esetén az árnyékolás nagyon nehezen kivitelezhető.
   Ez azt jelenti, hogy csak nagy (vonal: ~ 1V) szintű jelek csatolására alkalmas, kicsi forrás és bemenő impedanciák esetén (Z in max. 20 kOhm) Más esetekben megnő a zavarjelek összeszedésének veszélye. Erre garanciát -az egyedi környezet okozta zavarok miatt- nem tudok vállalni! Az alacsony forrásimpedancia a relatíve magas kábelkapacitás miatt kötelező, egyébként magashangvesztés léphet fel.
   Jobb minőségű DAC-ok, előerősítők és végerősítők közé ajánlott.
   Ezen okok miatt a max. hosszúság 1 m lehet. REAN aranyozott RCA dugókkal tudom őket szerelni, egyedül ez képes fogadni a 6.5 mm (pamut szigeteléssel 8mm) széles szalag kábelt.
   A vezetők kriogén kezelt 6.5 mm szélességűre szabott Mundorf fóliából készülnek. A vezetők közötti szigetelés szintén pamutból készül. A kábel konstrukciója/ geometriája miatt kis sugárban (~70mm alatt) nem hajlítható!
   Árak:
   0.5-0.6m: 12 ezer,
   1m: 18 ezer Ft. (2db=1 pár IC kábel)

 6. A leendő tulajdonosok dörzsölhetik a kezüket…… 🙂
  Ezek a kábelek így krio kezeléssel egyszerűen fenomenálisak. Bár a keresztmetszetük (10×0.2mm) majdnem teljesen azonos az általam eddig használt szalagkábelével (28×0.07mm), a hangjuk (mit hangjuk, az nincsen) valami csoda. Az erő, kifinomultság, és lágyság olyan ötvözete amit hangszórókábelnél még nem tapasztaltam.
  „-Persze, könnyű onnan dumálni……”: Megértem, hát el kell jönni meghallgatni a különbséget ha valaki kételkedik. Lehet hozni bármilyen kábelt összehasonlítani. 😉

 7. Vissza az audio valóságba:
  Holnap érkezik egy Dewar edény 2 liter folyékony nitrogénnel. Bőven több mint amire szükség van a hangszórókábel alapanyag kezeléséhez.
  Kb. jövő szerdáig lesz itt az edény, szóval ha addig valakinek kedve támad a kábeleit megkezelni, azt szívesen látom. Hangszórókábel és interkonnekt elsősorban, de digi IC, vagy LAN kábel is jöhet.
  Amit tudni kell:
  Nem minden kábelt lehet így kezelni… Extra vastag szigetelésű, légszigeteléses (pl. egyes Nordost és Inakustik Atmos Air típusú) kábelek nem kezelhetők, mert a nitrogén a légtérbe befolyva majd melegedéskor tágulva szétfeszítheti a kábelt.
  A kezelődoboz belmérete 20x24x4cm szóval a kábelnek ebbe bele kell férni, nem állhat ki belőle.
  Aki hoz kábelt, hozzon hőszigetelő csomagolóanyagot (hűtőtáska, frottír törölköző, habosított PE fólia, stb.) mert a szobahőmérsékletre visszaengedésnek lassan kell történnie, plusz így megelőzhető a párakicsapódás is.
  Csak személyesen lehet szó a dologról, nem fogok sehová szaladgálni meg netezni csomagért-futárért.
  A kezelés díja névleges, 1 üveg jobbfajta bor megteszi….. 😉
  Az esetleges problémákért amit a kezelés okoz, semmilyen felelősséget nem vállalok, ennek tudatában keressetek.

   1. Máhogynelehetne!…. A vasalás során keletkező ráncokat 20%-kal csökkenti. Télleg!….. 😉
    Ha meg rezsóhoz használod, a kristályszerkezet kisimulása miatt 10%-kal csökken a körömpörkölthöz szükséges energiamennyiség.
    Amúgy -a franc egye meg- a kriózott hangfalkábelemmel a cucc hallhatóan simábban szól….. 🙁

 8. „Az elhibázott uniós szankciós politika egyértelműen veszélybe sodorja az európai lakosság energiabiztonságát, így folyamatos megszorításokra és további áthárításokra lehet számítani – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Origónak adott interjúban. A Századvég Alapítvány jogi szakértője megjegyezte, hogy Európa gyakorlatilag a saját vesztébe rohan.”

  A biológia órán a háziállatokról beszélgetnek.
  A tanító néni Pistikét kérdezi:
  -Pistike, mi készül a libából?
  -Töpörtyűűűű.
  -És még?
  -Töpörtyűűűű.
  -Jó, de azon kívül?
  -Töpörtyűűű.
  -Jaj, Pistike. Miben alszol?
  -Ágyban.
  -És mivel takarózol?
  -Paplannal.
  -És mivel tömik meg a paplant?
  -Tollal.
  -Hát akkor mi készül még a libából?
  -Töpörtyűűűű. …. 🙂

 9. „A probléma a siker. Igazi kihívás a liberális gondolkodóknak, hogy Kelet-Európában, Lengyelországban és „Magyarországon igen sikeres társadalomépítés folyik.” Gazdaságilag, politikailag és kulturálisan sikeres, sőt már demográfiai sikereket is értünk el Orbán szerint. Ez szerinte sikersztorinak minősíthető, de ennek a sikernek az alapjai alapvetően térnek el attól, amit egy csomó nyugati ország szeretne.
  A nyugati liberálisok a magyar miniszterelnök szerint képtelenek elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív, nemzeti alternatíva, ami a mindennapi élet szintjén sikeresebb, mint a liberális.”

  Na ezt az elkövetkező pár hónapban szerencsére mindenki megtapasztalja majd a saját bőrén… 😉

 10. „Mi maradunk legalapvetőbb testtartásunknál: az őszinteségnél. Hiszen őszintén beszéltünk a problémákról és most őszintén beszélünk a megoldásokról is”
  Mindezt kb. félmillió magyar kisvállakozó tegnapi effektív kivégzése után….
  Ezekhez képest egy rinocérosznak annyi bőr van a pofáján mint egy újszülött mókus hasikáján.
  Egyszerűen nem hiszem el ami ebben az országban folyik. Ezeknek tényleg mindenkit és folyamatosan értelmi fogyatékosnak kell nézni??! Komolyan mondom, ennyi ostoba, aljas, gátlástalan gazembert mint ebben a parlament nevű épületben, nehéz lenne máshol egy helyen találni….

  1. Nézd csak meg április 3.-át – 3 millió szavazó bevette a hadovát! 🙁
   De jó is lenne, ha csak az a bő 200 gátlástalan gazember lenne ebben az országban, de sajnos a számuk inkább 100ezer (miniszterek, államtitkárok, kinevezett mamelukok, fő- és alispánok, a „nemzeti” nagytőke kedvezményezettjei,stb.)! 🙁
   AJ

 11. Ki hordaná e terheket,
  Izzadva, nyögve élte fáradalmin,
  Ha rettegésünk egy halál utáni
  Valamitől – a nem ismert tartomány,
  Melyből nem tér meg utazó – le nem
  Lohasztja kedvünk, inkább tűrni a
  Jelen gonoszt, mint ismeretlenek
  Felé sietni? Ekkép az öntudat
  Belőlünk mind gyávát csinál,
  S az elszántság természetes színét
  A gondolat halványra betegíti;
  Ily kétkedés által sok nagyszerű,
  Fontos merény kifordul medriből
  S elveszti „tett” nevét.

  (Hamlet III. felvonás 1. szín)

 12. Egy kis kijózanítás…… Üdítő olvasni a sok „zöldenergiásdi” meg ál- környeztvédő hurráoptimista baromság után. Azt hiszem ezt valahol legbelül amúgy mindenki tudja…. De addig legalább együnk-igyunk, verjük a pénzt, mulassunk kedvünkre. 😉
  Titkon persze reménykedhetünk, avagy legyinthetünk, hogy: „ugyan csak vészmadárkodás” az egész, de szerintem meg pontosan tudjuk hogy nem az. Sajnos. Nagyon sajnos, főleg azoknak akiknek gyermekei-unokái vannak (nekem is) és valahol reméltük hogy talán nekik még jobb lehet.

  https://24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/

  1. Én azért ennél elnézőbb vagyok… Szerintem aznap este egy kicsit több bor (vagy egyéb etilszármazék) gurult le a gigán mint amit egy átlagos felhasználó kiborulás nélkül tolerálni tud.
   Az eredeti (egy évvel ezelőtti) hozzászólás teljesen normális hangnemben íródott, ezért is gondolom így.
   Mindazonáltal 3 nap után sem válaszolt érdemben a kérdéseimre, így pedig ennél többet nem tudok tenni. Sajnálom az esetet, tényleg…. 🙁

   + Az általam végzett tuningokra-átlakításokra általában 3 hónap garanciát vállalok, ami egy (legtöbb esetben) sok-sok éves és néhány esetben már más „szakemberek” által megpiszkált készülékek esetében több mint méltányos. Ez azért is nagyon kockázatos, mert ilyen holmiknál nehéz felmérni hogy hol, milyen „időzített bombák” ketyeghetnek a dobozon belül, amik az évek óta fennálló állapot megbolygatása által aktiválódnak.
   Mindezzel együtt, ha időben jelentkezett volna azzal hogy gond van- és el is mondja milyen jellegű- nyilván nem zárkóztam volna el a javítástól. Így viszont sajnos nem tudok mit tenni, ez nem olyan reakció volt amit észszerű kereteken belül tolerálni tudnék.

Vélemény, hozzászólás?