Zenede

Itt lehet mindenféléről társalogni ami a szenvedélyünk lényegével, a ZENÉvel kapcsolatos.

15 thoughts on “Zenede

 1. Ha már én javasoltam ezt a témát, hadd kezdjem is el egy új kedvencemmel, ami nem igazán új. Bryan Adams Unplugged albuma. A művész sosem tartozott a kedvenceim közé, de néhány “kommersz” dalát azért szerettem, és valahogy úgy adódott, hogy a minap meghallgattam elejétől végig ezt a koncertet, és valahogy magával ragadott a zene és a hangminőség is. Ha valaki nem csak blues-jazz-klasszikus vonalon mozog, tehet egy próbát vele.

 2. Mostansag ezeket a lemezeket hallgattam:
  Roger Waters – Is This the Life We Really Want?
  Yasmin Levy – Libertad
  Yo-Yo Ma, Bobby McFerrin – Hush
  Muse- Absolution

  Nálam külön “egyszemélyes” szoba van a “Kolibris” zenehallgatasra, elmult napokban 12.7 éves lányom 2szer is “bekéredzkedett” (az 1szemelyes föhelyre)

 3. Cziffra játéka nekem érdekes: mintha kissé püfölné (elnézést) a zongorát, nem “romantikus” (talán ott sem, ahol a mű inkább igényelné [pl. Chopin ballada) mondjuk Kissin-hez képest
  …de gyakran nem tudom otthagyni, más lemezt/zenét nem tudok közvetlenül utána hallgatni

 4. Zongorában engem igazán egy előadó tudott eddig lenyűgözni. Arturo Benedetti Michelangeli.
  Bár igen ellentmondásos személyiség volt, sok allűrrel, amiért nem volt könnyű vele együtt dolgozni, azt még kritikusai is elismerik hogy a tökéletességre törekvése egészen kivételes volt még korának többi nagy előadója mellett is. Játékában egészen kivételes módon ötvözte a szenvedélyt és a fegyelmet a könnyedséggel és precizitással amit -ha megnézitek- igen nehéz úgy megtenni ahogyan ő tette….
  Nem tudom hol olvastam róla, hogy egészen kivételes volt a ritmusérzéke is , állítólag képes volt egy 10-15 perces darabot pár század másodperc tempóeltéréssel végig”ütni”.

 5. Sziasztok,

  nem tudom ismeritek e az Angol GoGo Penguin “zenekart” inkább Trio, szerintem nagyon jó , hasonló ahhoz amit András posztolt az elején. (Zongora, Nagybőgő és dob)
  Nekem most ők a nagy kedvencek érdemes rájuk keresni.

Vélemény, hozzászólás?